Överbyn puutarhamyymälä ja puisto

Olin käynyt samaisessa myymälässä ennenkin mutta jotenkin tällä kertaa kiinnitin erityisesti huomiota sen upeisiin sisäosiin. Ulkokasvien taimivalikoima oli melko niukka mutta sisällä oli heti aistittavissa viherkasveihin liittyvä noste. Varsin osuva suuntautuminen, sillä kasvihuoneen tunnelma oli upean viidakkomainen! Huoneessa oli valtavia trooppisia kasveja joiden välissä oli kauniita istuinryhmiä ja mahdollisuus kahvitteluun!

[columns_row width=”half”]
[column]

kala-allas
Sain värikkäistä kaloista yllättävän onnistuneita kuvia koska vesi oli kirkasta ja allas vaikutti hyvin hoidetulta.

[/column]
[column]

kala-allas
Kodinonni oli levinnyt kala-altaan reunoille suloisen pehmeäksi matoksi.

[/column]
[/columns_row]

Kasvihuoneen hyvin hoidettu kala-allas houkutteli seuraamaan sen asukkaiden uiskentelua ja sain mielestäni myös melko hyviä kuvia kalaparvesta. Altaan ympäristöön oli sijoitettu kaikkien tuntemia viherkasveja ja ne olivat saaneet levitä luonnollisiksi kasvustoiksi. Kuvista voimme päätellä, että kodinonni sopii reippaasta kastelusta huolehtivalle viherkasviharrastajalle. Omalla kerta viikkoon tyylilläni sen menehtyminen olisi vääjäämätön.

koristeananas

Vaaleanpunaiset koristeananakset olivat upeita ja kookkaita. Takana kasvavia puita näkee myös usein viherkasveina mutta hieman pienemmässä koossa.

rahapuu

Rahapuu oli valtavan kokoinen jättiläinen! Kuinkahan monta vuotta vanha yksilö tämä mahtaisi olla? Harmi kun jäi kysymättä myyjältä.

huiskupullojukka

Vielä rahapuutakin komeammassa koossa oli tämä huiskupullojukka! Aivan mielettömän upea yksilö, oikea istutuksen kuningas.

[columns_row width=”third”]
[column]bougainvillea[/column]
[column]viherkasvi[/column]
[column][/column]
[/columns_row]

Myymälän viherkasvivoittoisessa valkoimassa pisti silmään yksi kauniisti kukkiva bougainvillea. Värikäs ja yksittäinen kukkija oli erityisen näyttävää keskellä vihreyttä ja erilaisia lehtimuotoja. Myymälän puoli oli mielestäni hieno kokonaisuus ja ehdottomasti tämän pienen puutarhamyymälän parhainta antia. Kehkeytyisikö tästä tulevaisuudessa jopa kilpailija Vantaan Viherpajalle?!

Puiston puolella, myymälän puoleisessa osassa

Aloitin kierrokseni perinteiseen tapaan pieneltä kukkulalta missä keväisin magnoliat ja jouluruusut kukkivat. Olen muuten tehnyt niistä kauan sitten postauksen tänne.

pallohortensia

Nyt katseenvangitsijoina toimivat valtavat hortensiat kukkulan reunalla. Oli ihan pakko käydä hellästi koskettelemassa noita valtavia pallohortensian kukkapalloja. Olivat kyllä muhkeita!

[columns_row width=”fourth”]
[column][/column]
[column][/column]
[column][/column]
[column][/column]
[/columns_row]

Puutarhamyymälän puoleiselta osalta puutarhaa löytyy niin varjoisaa metsäpuutarhaa kuin avointa ja aurinkoista puolta suurine nurmialueineen. Jättipoimulehteä, Alchemilla mollis löytyi niin varjosta kuin auringostakin, kyllä se on upea maanpeittäjä kukkiessaan. Itse en ole uskaltanut sitä omaan puutarhaan istuttaa kun pelkään sen riehaantuvan hallitsemattomaan kasvuun. Tontillamme kasvaa luonnostaan poimulehteä joten voisikin yrittää saisiko siitä rehevään maahan istutettaessa jotakin aikaiseksi?!

[columns_row width=”half”]
[column]lumme-lampi[/column]
[column]lumme[/column]
[/columns_row]

Alueella on useita lampia jotka tietysti aina kiinnostavat itseäni kovasti. Oli kiva nähdä ratamosarpion, Alisma Plantago-aquatica laaja kasvusto sillä tuo kasvi on etsiytynyt omankin lampeni rannalle. Todella kaunis pienikukkainen ja siro kasvi jota on erittäin hankala ellei täysin mahdoton tehtävä kuvata. Niin hentoja kukat ja koko vedenpäälliset osat ovat.

Täysin toista maata olivatkin sitten suuret ja vahvat, vaaleanpunaiset lumpeen kukat. Pienempi altaista oli aikalailla täydessä auringossa joten kukinta oli runsasta. Näitäkin oli ihanaa ihailla, sillä oma lumpeeni ei taida tänä kesänä kukkiakaan. Lieneekö kyseessä ravintoaineiden epätasapaino vai sitten liika varjostus mutta komeita lehtia se on kuitenkin pukannut ilmoille runsaasti. Onneksi pikkulimaska ei lehtiä kuitenkaan varjosta mutta läheiset tammet tietysti kasvavat joka vuosi isommiksi.

pyöreä tekstillä-blogin-loppuun

  1. Överbyssä ja Marketanpuistossa on todella paljon nähtävää! Ihanat nuo kasvihuoneet. Olin siellä viime vuonna joulumarkkinoilla myymässä kukkaan tulevan kamelian katveessa, aika hurmaavaa! Pitääkin tehdä retki näin kesäaikaan.

    • Oi, enpä tiennytkään että siellä pidetään joulumarkkinoita! Hyvinhän siinä kyllä tilaa on kasvihuoneella kojujakin sijoitella, ihmettelinkin vähän kasvihuoneen osaa missä ei ollut kasveja, vain tyhjää tilaa (ja hieman jotain rojuja ).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Lähetä kommentti

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 29 €
Tilaa nyt