Nyt myös puhetta puutarhasta — uusi podcast

Kevään lähestyessä sitä tulee aina mieleen, että olisi mukava vähän uudistua ja kokeilla jotain ihan erilaista. Jonkin verran olenkin jo Instagramissa julkaissut lyhyitä videoita, joissa kerron kuvaamistani asioista. Onpa siellä muutama naamallakin varustettu video. Sellainen, kuin on näillä nuorilla tubettajilla eli puhuvat kasvot pienessä ruudussa, jossain näytön ulkoreunalla ja keskellä sitten se tapahtuma mistä juttelee. Ei ne kuitenkaan tuntuneet oikein omalta jutulta, kasvojen näyttäminen on jotenkin luonnotonta tämän ikäiselle.

Vaan sitten iski itselle kova into alkaa lenkkeillessä kuuntelemaan podcasteja. Nehän ovat vähän kuin radiota kuuntelisi mutta kanavalta tulee koko ajan vain sellaista ohjelmaa, joka on sisällöltään juuri kuin sinulle tehtyä. Ei kovalla volyymillä huutavaa musiikkia tai edes hirveästi mainoksia välissä. Jopa niinkin ison tuotannon kuin Gardener’s World Magazine:n podcasteissä, on tosi vähän mainoksia. Tietysti ne vähätkin saisi kokonaan pois jos hennoisi vähän maksaa Spotify:n käytöstä. Itse en kuitenkaan henno, vaan ilmaisversiota olen käyttänyt. Sovelluskaupasta latasin puhelimeen tuon Spotify:n ja pääsin heti kuuntelemaan mm. kovasti fanittamaani Monty Don:ia. Kyllä ovat lenkit sujuneet koko talven niin rattoisasti luurit korvilla, pimeällä kylätiellä rämpiessä.

Voisinkohan minäkin nauhoittaa omaa podcastia?

Puutarhapodeja kuunnellessa sitten heräsi into alkaa tehdä niitä itsekin! Ja kun Instagramissa ilmaisin aikomukseni, sain tosi paljon innostuneita viestejä ja kannustusta. Olin itsekin huomannut, miten hirveän vähän meillä on kotimaista tarjontaa puutarhapodcastien osalta. Kaikista muista aihealueista tuntuu kyllä kuunneltavaa löytyvän. Niinpä sitten loin Mamman puutarhalle ihan oman tilin ja nyt olen jutustellut jo kolmen jakson verran puutarhapulinoita teidän seuraajien iloksi. Jaksoni ovat täysin editoimattomia ja ihan puhelimen nauhurilla nauhoitettuja mutta ihmeen hyvä äänenlaatu niissä kuitenkin on. Ottaen huomioon, että ne on nauhoitettu meidän kellarissa ja autossa, ilman erillistä mikrofonia :) Jaksoissa 2 ja 3 muistelen puutarhamme alkuaikoja ja Kauhurinteen tarinaa.

Tässä kuvassa on Kauhurinteen alkuosa eli kivikasan penkki, silloin vuosia sitten kun sen perustin. Uudempi osa Kauhurinnettä jää kuvassa vasemmalle puolelle.

Suunnitelmissa olisi jatkossa nauhoitella puutarhapulinoita myös puutarhaystävien kanssa. Myös erilaisissa puutarhakohteissa vieraillessani, haluaisin ainakin yrittää välittää puheen välityksellä paikan tunnelmaa ja fiiliksiä kuuntelijalle. Olisi myös ihan mahtavaa päästä joskus haastattelemaan maamme tunnettuja puutarhaguruja… Näitä nauhoituksia varten täytyisi kuitenkin investoida ainakin kahteen langattomaan mikrofoniin. Haaveita, haaveita, niitä näin keväällä tuntuu kasvavan vähän joka oksalla. Katsotaan rauhassa mihin tämä johtaa, vai johtaako mihinkään. Sen aika näyttää…

Vaan jos kiinnostuit ja haluat käydä kuuntelemassa minun tarinoitani niin tässäpä linkki joka ohjaa sinut sivuilleni. Jos et ole vielä kirjautunut Spotify:n käyttäjäksi niin lataa ensin sovellus puhelimeesi. Kun sinulla on sovellus käytössäsi, löydät kanavani myös kirjoittamalla hakukenttään Mamman puutarha. Spotify on siis täysin maksuton ellei sitten erikseen tilaa itselleen premium versiota.

Mamman puutarha | Podcast on Spotify

  1. On tilausta! Versoilevan podit on kuunneltu jo moneen kertaan eikä suomalaisista puutarhapodcasteista todellakaan ole ylitarjontaa. Itse kuuntelen mieluusti jotain puheohjelmaa töistä kotiin ajaessa, sillä juuri siihen aikaan radiostakaan ei tule yhtään mitään kuuntelemisen arvoista. Niinpä puutarhahöpinät tulevat oikeasti tarpeeseen ainakin minulle! Ja nimenomaan kotimaisina, sillä lontoon murre ei niin hyvin taivu, että pystyisin sitä ns. puolella korvalla sujuvasti kuuntelemaan samalla kun keskityn johonkin muuhun. Iloista helmikuun loppua!

    • No niin vähän itsekin tuumailin kun Versoilevan podit olen tosiaan myös kuunnellut jo moneen kertaan. Autossa on minunkin hankalampi englanniksi kuunnella mutta suoraan luureista sitten ymmärtää paremmin kun kuulee kunnolla joka sanan. Autolla en vaan halua luurit päässä ajella, kyllä siihen täytyy keskittyä kaikilla aisteilla. Samoin sinne paljon iloa kevääseen, ihan kohta alkaa jo maaliskuuuuu, jeeee <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Lähetä kommentti

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 25 €
Tilaa nyt