Nuppulassa jälleen – taimivaihto ihanien ihmisten kanssa

Kahden vuoden tauon jälkeen oli ihanaa jälleen päästä Nuppulan taimivaihtoon. Olin valmistautunut päivään jo usean viikon ajan varailemalla ja tarjoamalla kasveja, vaihtoa varten perustetussa viestiketjussa. Jännitys oli kutkuttanut monta kertaa mahan pohjassa, ehtisinkö varata halutun kasvin vai veisikö joku sen nenäni edestä :)

Monta jännittävää laatikkoa tutkittavaksi, mitähän aarteita täältä löytyykään? Yksi aarre näistä laatikoista meni toiselle mutta onnekseni sain suuni auki ja ilmeni, että myyjällä olisi kotonaan vielä minullekin samainen kasvi. Alustavasti jo sovittiin treffitkin molempien työmatkojen varrelle, oi ihanuutta <3

[columns_row width=”third”]
[column]

Nupun puutarhan erikoisuuksia.

[/column]
[column]

Talon emäntä lapion varressa.

[/column]
[column]

Rinnepuutarhaa toisesta suunnasta.

[/column]
[/columns_row]

Nupulan puutarha on joka kerta uusia ihmeitä täynnä ja alueita voisi tutkia loputtomiin. Tämän puutarhan penkeistä on lähtenyt lukematon määrä jakopaloja maailmalle, ehkäpä juuri sen vuoksi siellä on niin kaunista. Kasveilla on tilaa ympärillään kasvaa ja kehittyä lajilleen ominaiseksi. Penkit ovat aina huolellisesti siistittyjä ja kasvustojen lomaan on aseteltuna kauniita esineitä.

varjotarha-mamasgarden

Nämä lampunkuvut ihastuttivat tänä vuonna erityisesti! Kauniita uurteisia kupuja varjotarhan kasvien lomassa. Pidän muutenkin erityisen paljon tästä varjotarhan alueesta, sen tunnelma on niin rauhoittava ja vastaavaa saniaiskokoelmaa en ole muualla nähnyt.

[columns_row width=”half”]
[column]

varjon-kasveja2-mamasgarden
Tämän kasvi on kuin utuinen sumuverho.

[/column]
[column]

varjon-kasveja-mamasgarden
Puutarhassa kasvaa useita jouluruusuja ja esikoita.

[/column]
[/columns_row]

Tämä vaaleatähkämunkki, Phyteuma spicatum oli todella kaunis ja sen vieressä kasvoi myös tummatähkämunkkia, Phyteuma nigrum. Näiden kasvustojen välissä oli vaaleamman violettia, varmaankin näiden kahden risteytymisen tuloksena syntyneitä siemenjälkeläisiä. Harmi kun en kuvannut kaikkia kolmea samaan kuvaan.

valkotahkamunkki-mamasgarden

Sydämelliset kiitokset jälleen kerran Nuppulan väelle ihanista puitteista. Kiitos myös kaikille muille tapahtumaan osallistuneille, sain teiltä taas niin paljon vihervoimaa jolla jaksaa pitkälle eteenpäin<3

paahteen-kaveja-mamasgarden

 

pyöreä tekstillä-blogin-loppuun

  1. Voi, tuosta olen kuullut niin pitkään ja monelta, että olisi ihana joskus päästä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Lähetä kommentti

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 29 €
Tilaa nyt