Marketanpuiston markkinoilla ja blogitapaamisessa

Hih, artikkelikuvakin on otettu ihan vinosti yhdellä kädellä:) Kuva kertoo kuitenkin lauantain mukavista tunnelmista niin paljon, että valitsin sen tähän postaukseen ihan ensimmäiseksi. Iloinen markkinameininki odotti minua heti saavuttuani Marketanpuistoon. Olin varannut pari tuntia markkinoiden kiertelyyn ennen jo perinteeksi muodostunutta blogitapaamista. Pari tuntia hujahti kuin siivillä ja tapasin monia ihania ihmisiä <3

Minulle läheinen yhdistys löytyi markkina-alueen takarivistä ja Katjan kanssa jutustellessa tuntui kuin olisimme ennenkin tavanneet. Tämä sama tunne tulee minulle niin kovin usein kun juttelen puutarhaihmisten kanssa :) Mieleni teki kovasti ostaa tuo naisille tarkoitettu Pipinette pisukannu mutta päädyinkin sitten pussilliseen King Edwardin pottuja. Tämä kesä piti mennä kasvimaan kanssa aika matalalla profiililla mutta onhan se yksi pussi pottua laitettava ja tuo kunkku on kuulunut pottuvalikoimiini jo useiden vuosien ajan. Kuten kuvistakin näkyy keli puistossa oli todella kirkas ja lämmin. Kuvat eivät oikein onnistuneet ja illalla huomasin niskani punoittavan mutta voi kuinka nautinkaan kesäisestä fiiliksestä <3

Pottujen lisäksi shoppailin muutaman taimen ja kauan haikailemani kanttausraudan! Maltillisesti siis ostin ja päivän suurin anti oli tapaamani ihmiset ja puiston kauneus<3

Tapaaminen järjestettiin jälleen Hannosen paviljongin ihanassa miljöössä. Saimme nauttia hyvästä ruuasta ja mielenkiintoisista luennoista. Luennoista jäi parhaiten mieleeni marjapensaita ja niiden istutusta käsittelevät luennot ja  niistä sain itselleni ihan uuttakin tietoa. Ennen kotiin lähtöä saimme vielä Tahvosilta omat herukkapensaat mukaamme. Minä valitsin mustaherukka `Mikaelin`, joka pääsee pian jatkamaan kasvuaan Marjamäen multiin.

Ihastuinpa muuten kovasti tuohon paviljongin vieressä olevaan minilaituriin<3 Tuollaisen kun saisi joskus omankin lätäkön rannalle. Tuossa pienessä lammikossa oli muuten hurjasti elämää ja rentukat kukivat kauniisti rannoilla.

[columns_row width=”half”]
[column][/column]
[column][/column]
[/columns_row]

Puiston kauneutta ehdin tallentamaan pikaisesti ennen kotiin lähtöä. Nämä keisarinpikarililjat kukkivat upeasti puiston parkkipaikan lähellä.

Magnoliat kukkivat myös jälleen ihan parkkipaikan vieressä sijaitsevalla kukkulalla. Viime vuonna ihastelemani laaja jouluruusualue oli kokenut talven aikana kovia ja kukinta oli todella vaisua verrattuna viime keväiseen tykitykseen. Kasvit näyttivät kuitenkin olevan jotenkin elossa, joten ehkäpä alue toipuu.

[columns_row width=”half”]
[column][/column]
[column][/column]
[/columns_row]

Matkalla parkkipaikalle löysin valtoimenaan valkovuokkoa kasvavan metsäkaistaleen. Näky oli lumoava<3

Ja olihan puistossa muistettu myös Suomi100- juhlavuotta kauniilla orvokki-istutuksella!

Kokonaisuudessaan päivä oli oikein onnistunut vaikka aina tietysti voisi olla enemmän aikaa käytettävissä ;) Minulta jäi nyt kokonaan käymättä siellä sisustusmyymälässä ja sen puutarhassa. Myös puutarhakoulun alue jäi katsastamatta. Kiirus oli jo kotiin järjestelemään eilisiä lastenjuhlia, jotka sitten lopulta muuten menivätkin todella rennosti ja vähin valmisteluin. Kerrankin tajusin ettei ole aina pakko itse leipoa kaikkea vaan vähemmälläkin pääsee ja lapset on ihan tyytyväisiä. Tehtiin grillissä hodareita ja herkuksi kasasin ison vadin jäätelöitä, höystettynä pakastealtaan mutiksella :) Hyvin maistui ja kivaa oli.

Aurinkoista viikkoa kaikille, myö aletaan ihan kohta rakentamaan kellariii!!!

 1. Aurinkoa todellakin riitti Marketanpuistossa!
  Kiva, kun lähdit mukaan Ideapihojen tapahtumaan. Marjamäki kuulostaa erittäin hyvältä kasvupaikalta mustaherukka Mikaelille!
  Hyviä hetkiä puutarhassa toivottelee Tuuli Puutarha Tahvosilta

 2. Hyväntuulen postaus! kauniita kuvia Marketanpuistosta kauniita kuvia! Keisarinpikarililjat ja laituri <3

 3. Marketanpuistoon pitäisi varmaan leiriytyä yöksi, jos haluaa ehtiä myös sisustusmyymälään. Oli kiva ja antoisa päivä. Elämää lampeesi varmaan tulee itsestään ja pieni laituri olisi varmasti kiva lisä, jonka avulla sen lamöielämän seuraaminen saisi uusia ulottuvuuksia.

 4. Aina näissä tapaamisissa tuntuu siltä, että aika loppuu kesken! Puutarhaa voisi puhua varmaan loputtomiin samanhenkisten kanssa ja tutustua paikkaankin tuntien ajan:)
  Oli tosi kiva tavata!

 5. Oli mukava tavata. Marketanpuisto on hieno paikka, ideoita toisensa perään.

  • Samoin! Joka kerta tuolta puistosta tarttuu joku idea matkaan. Nyt tuo pikkuinen laituri kummittelee mielessäni <3

 6. Olipa taas kiva nähdä! Nuo kastelukannut ovat niin ihania! Voisin kotiuttaa kaikki värit:) Ehdottomasti tuollainen pikkulaituri teille jos kerran paikkakin on valmiina. Mukavaa viikon jatkoa!

  • Kuin myös <3 Minultakin jäi tuo kannu ostamatta oikeastaan siksi kun olisin halunnut kaikkia värejä :) Olisi kiva vaihtaa kaikki vanhat kannut tuollaisiin karkkivärisiin kannuihin, nami!

 7. Oli mukava taas tavata Minna! <3
  Voi, mulla jäi tuo magnolia ihan näkemättä, taisimme parkkeerata väärälle parkkipaikalle. Tuntui, että aika loppui taas hieman kesken. On niin ihana tavata teitä blogiystäviä ja muita puutarhaihmisiä. Juttua riittää niin, ettei mikään aika ole riittävä, kun yrittää tutkailla kojuja ja Marketanpuiston kasvejakin siinä samalla.

  • Samoin sinua <3 Minäkin olin varannut kojuihin oikein kaksi tuntia ja ajattelin sen hyvinkin olevan riittävän. Ja pöh, juutuin lähes joka kojulla suustani kiinni ja papatin puutarhaa suu vaahdossa :) Ihanaa kun kerrankin joku jaksaa kuunnella. Kotona kun juttujani ei arvosteta yhtään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Lähetä kommentti

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 25 €
Tilaa nyt