Maaliskuu jo maata näyttää — ja joitakin kukkasiakin

Eipä tätä olisi vielä muutama viikko sitten uskonut todeksi. Kevät on edennyt suurin harppauksin jo reilun viikon ajan. Lunta on vielä paikoin runsaastikin mutta esimerkiksi Kauhurinne on jo lähes kokonaan sulanut. Huomisesta eteenpäin kuitenkin povataan kylmenevämpää joten ei tässä ihan vielä lopuista lumista kuitenkaan eroon päästä.

Terassin krookukset täytynee vielä tänään käydä nostamassa takaisin kellariin, en tiedä kestäisivätkö ne yhtäkkiä jopa kymmenen asteen pakkasia?! En uskalla ottaa yhtään riskiä tämän kenties herkänkin Claus prinssin suhteen, niinpä kellarissa on tänään vielä pikaisesti piipahdettava.

Kasvua Kauhurinteessä

Kuten jo mainitsinkin niin Kauhurinne on jo lumipeitteensä lähes riisunut ja sieltä löytyikin jo monenlaisia pieniä kasvun ihmeitä. Kovin paljoa en vielä tuolle alueelle ehtinyt tulppaanien lisäksi sipulikukkia syksyllä istuttamaan mutta jotakin pientä sieltä oli jo nousemassa.

[columns_row width=”fourth”]
[column][/column]
[column][/column]
[column][/column]
[column][/column]
[/columns_row]

Tulppaaneita ei vielä näkynyt vaikka espalier-aidan alunen onkin jo lähes lumeton. Toivottavasti ne ovat kunnossa kuitenkin.

Kauhurinteen tulppaaneita odotan varmaankin tänä keväänä eniten, ainakin heti lumikellojen jälkeen. Onneksi ne eivät kuki yhtä aikaa niin ehtii hyvin ihailla molempien esitystä. Lumikellojen esitys onkin jo hiljalleen alkamassa.

Lammikolta löytyi muutama lumikellon nuppu

Vaikka lammikon alueen yllä on vielä paksu lumipeite ja jään päällä vasta pieni alue noussut vedelle, löytyi sieltä ilokseni jo nuppuilevia lumikelloja.

Oi onnea, nuppu jo näin pitkällä tulossa.

Kuvan lumikello löytyi kesähortensia `Bougie`:n juurelta, mistä lumi oli pieneltä matkalta sulanut. Toisen nupun löysin vastarannalta missä oli verkotettu höyhenpensas muodostanut katoksen jonka sisältä pilkisti paljasta maata ja yksi valkoinen lumikellon nuppu. Mikä hurmava näky, josta en kuitenkaan valitettavasti onnistunut saamaan yhtään hyvää kuvaa. Verkkotötterön sisällä oli pimeää eikä kameraa saanut tarpeeksi lähelle kohdetta.

Kaikkien pienten ihmeitteni kanssa onkin nyt niin ihanaa aloittaa muutaman päivän pituinen talvilomani. Mitähän sitä keksisi? Jos ensi yönä tosiaan pakastaa kunnolla niin hankikantojen mahdollisuus pitäisi ainakin hyödyntää. Ehkäpä lähdenkin aamulla talven ensimmäiselle hiihtolenkille läheisten peltojen halki. Ja lenkin jälkeen voisin istahtaa pellonreunan puutarhatuoliini lämpimän peppualusen ja kaakaomukillisen kera. Tuohan kuulostaa jo ihan kelpo lomasuunnitelmalta, eikös vaan!

pyöreä tekstillä-blogin-loppuun

 1. Oikein kelpo lomasuunnitelma, muuta ei tarvita. Ensimmäiset lumikellojen piipot on mukava löytö joka kevät ja miten nopeasti niihin tuleekaan nuput.

  • Kyllä, vauhti on huimaa eikä niinä vauhdissa meinaa oikein mukana pysyä. No nyt kyllä luontoäiti lyö vähän kapuloita rattaisiin loppukuun osalta.

 2. Ihanaa, eipä muuta loman sisältöä kai tarvitsekaan kuin lumikellon nuppujen tarkkailua? Hyvää lomaa!

  • Kiitos Saattaahan se olla, että hiihtäminen jää, vienkin tuolini tuonne nuppujen lähelle ja istun siellä tiirailemassa

  • Rentouttavaa lomaa, suunnitelmasi kuulostaa erinomaiselta. Ihmeelliseltä näyttää lumikellojen työntäminen maasta ja kaikki muukin siellä, ah. Täällä on niin paksut lumihanget, ettei vielä pääse maata näkemään. Vielä on maltettava, mutta nauti sinä kaikin aistein!

   • On täälläkin vielä lunta ja ne hangen kuoretkin olisi tänään olleet mutten päässyt pihaa edemmäs taaskaan. Ehkä huomenna tai sitten viikonloppuna.

 3. Voi kuinka nua krookukset näyttäävät ihanilta! Tua prinssi ei torennäköösesti kovin ronkeli oo, koska mullaki nousoo ja kukkii aina ensimmäästen joukos. Mutta purkis kasvanehena ei olosuhtehet kuitenkaa oo luannolliset.
  Lumi sulaa otollisilta paikoolta kyllä torella nopiaa. Lupaavia piippoja siälä jo näkyvis, nuppujaki. Mulla on lumikellojen päällä viälä melekee puali metriä lunta. Mukavaa lomaa!

  • Prinssi tosiaan vaikuttaa oikeinkin sopeutuvaiselle. Toivottavasti jatkaa kukintaansa tulevina vuosina kukkapenkissä

 4. Sinulla on puutarhassa jo paljon katselemista. Melkein kuin lahjaksi talvilomaa varten. Sinne vain tuolin ja kaakaokupin kanssa piippoja ihastelemaan. Pakkasta on luvassa, vaan ei anneta sen häiritä. Pienet takapakit kuuluvat suomalaiseen kevääseen.
  Mukavia lomapäiviä sinulle!

  • Ihmeesti sieltä vaan heti löytyy katseltavaa kun vähänkin hanget väistyy. Tänään ihmettelin pionien punaisia alkuja.

 5. En tiedä, podenko tähän aikaan vuodesta pientä kevätkateutta vai iloitsenko siitä, että saan ensin ihastella etelän blogeista ensimmäisiä kevätkukkasia ja kuukauden-parin päästä kokea saman ihanuuden uudelleen omassa puutarhassa. Tällä hetkellä kallistun ehkä jälkimmäiseen vaihtoehtoon enemmän. Söpöjä ovat nuo ensimmäiset lumikellojen nuput ja miten ihana krookus! <3 Etsin tuon sipuleita syksyllä, mutta en löytänyt täältä. Ehkäpä ensi syksynä.
  Aurinkoisia lomapäiviä!

  • Oi kuule täälläkin on vielä ihan talvista, juurikin sataa uutta lunta taivaan täydeltä. Krookukset on viety takaisin kellariin ja vain pienet lumikellot värjöttelevät edelleen pensaan alla. Seurailen lintuja ruokailulla ja haaveilen omenapuiden leikkaamisesta. En tiedä uskaltaisinko kuitenkaan vielä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Lähetä kommentti

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 25 €
Tilaa nyt