Maakellariprojektin kuulumisia

Maakellarin teko on edennyt pienin askelin kohti päätöstään, jonne on kuitenkin vielä matkaa. Vaikka kummallakaan ei ole ollut enää lomia, ollaan kuitenkin saatu raivattua sen verran aikaa normaalin arjen keskelle, että on aina kerros silloin tällöin päästy muuraamaan.

Ensimmäistä tiiltä mallattiin lomallani 18.7 ja siitä homma lähti hissukseen etenemään. nyt on korkeutta kahdenksan kerrosta ja on aloitettu väli- ja tuplaetuseinien muuraamista. Niiden jälkeen vielä loppurutistuksena sitten kattorakenteet :)

[columns_row width=”half”]
[column][/column]
[column][/column]
[/columns_row]

Ennenkuin päästiin ensimmäistäkään kierrosta muuraamaan oli tiilien väliin leikattava harjateräksestä tapit, jotka vasaralla lyötiin paikoilleen.

[columns_row width=”half”]
[column][/column]
[column][/column]
[/columns_row]

Ohjeesta poiketen lisäsimme kellarin jokaiseen nurkkaan vielä lisävahvistukseksi pilarit, jotka raudoitetaan ja valetaan lopuksi betonilla. Pilareita varten nakuteltiin jokaiseen nurkkatiileen reijät. Reikien puhkaisu oli helppoa, sillä tiili on sisältä ontto.

Musiikki on antanut kovasti virtaa koko projektiin, toivottavasti naapurit jaksavat kuunnella luukutustamme vielä jonkin aikaa ;)

Meille on projektin myötä muotoutunut hyvä työnjako. Setä musta on hoitanut varsinaisen muurauksen ja minä olen sekoittanut laastin ja tilkinnyt tiilien välit aina kierroksen päätteeksi. Yhdessä on sitten taivuteltu raudat aina seuraavaa kierrosta varten valmiiksi. Jokaiseen saumaan on siis laitettu kaksi 8 mm harjaterästä.

Korkeutta muurattiin tuo kahdeksan kerrosta ja nyt vuorossa siis tuplaetuseinän ja väliseinien muuraukset.

Tuplaseinän väliin tulee 50 mm Finfoam eriste. Tuplan pitäisi pitää kova pakkanen poissa myös kellarin etuosasta, jolloin jopa tuulikaapissa voisi säilyttää esimerkiksi talviomenoita! Näihinkin seiniin tuli ensimmäiseen kerrokseen harjateräs tartunnat tiilien väliin ja pilarit tuplan päihin.

Tänään saatiin tuplaan ja väliseiniin toiset kiekat vielä tuon kuvan oton jälkeen valmiiksi ja huomenna ehkäpä keritään tehdä kolmas ennen iltavuoroani. Huoh, ei voi kyllä sanoa, että tämä olisi helposti noussut mutta toisaalta emme ole tähän mennessä kohdanneet yhtään ylitsepääsemätöntä ongelmaakaan. Kaikki on sujunut mukavasti ja kierros kierrokselta nousee luotto siihen, että tämä vielä jossain vaiheessa valmistuu :)

Iloa projektin ja arjen keskelle toivat tänään jopa kahdet eri puutarhavieraat<3 Kiitos kun kävitte visiitillä Mamman puutarhassa, on aina niin mukava tavata uusia ihmisiä ja jutustella vanhojen tuttujen kanssa. Tässäpä muuten Marjut teille vähän lisää kuvausta kellariprojektistamme suunnitelmienne tueksi :) Ja toivottavasti myös muut omasta maakellarista haaveilevat löytävät nämä postaukseni, jotka voi hakea esiin blogin sivureunassa olevan haku-toiminnon avulla, käyttäen hakunimenä sanaa maakellari. Maakellarikuume saattaa iskeä milloin vain, eikä siihen auta muu kuin oman keltsun rakentaminen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Lähetä kommentti

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 25 €
Tilaa nyt