Lunta tulvillaan, on raikas talvisää…

Toissa päivänä oli talvipäivänseisaus. Odotan sitä aina enemmän kuin joulua. Eilen ja tänäänkin paistaa sitten jo aurinko :) Saimme tehdä lumityöt auringon paisteessa ja pikkuisessa pakkassäässä, poikien peuhatessa syntyneissä lumikasoissa. Kaikki oli niin täydellisen kaunista valkoisen lumen peittäessä lepäävää puutarhaa.

[columns_row width=”third”]
[column]luminen-aita-mamasgarden[/column]
[column][/column]
[column]joulukuun-aurinko-mamasgarden[/column]
[/columns_row]

Hyötytarhaa reunustava heinäseiväsaita on erityisen viehättävä talvella kun se saa ylleen lumikuorrutteen. Jo suureksi varttunut päärynäpuu ja sen vierellä olevat ruusupensaat näyttävät pehmeän suloisilta joulukuista auringon valoa vasten. Tuntuu mukavalle ajatella, että tämän lumivaipan alla kasvit saavat nyt levätä kevääseen, eikä pakkanen tai talvimärkyys pääse niitä runtelemaan. Ainoastaan myyrät vähän mietityttää. Siitäpä tulikin mieleeni, että tänään täytyy vielä kiertää talsimassa ainakin hyötytarhan puiden ympärykset ja maa-artisokan kasvualue. Lumen alle painuneet puut ja pensaat vapautinkin jo kopistelemalla oksat puhtaiksi. Omassa puutarhassani lumikuorman painolle ehdottomasti herkimpiä ovat hortensiat. Niitä jos ei vapauttelisi niin kyllä olisivat keväällä melkoisen maata myöten.

joulukoristeita-puutarhassa-mamasgarden
Ystävän innoittamana koristelin omenapuun herkän kauniilla lasilintusilla.

Ystäväni oli koristellut omenapuunsa suurilla punaisilla palloilla jotka olivat kuin puuhun unohtuneita täydellisen kypsiä omenoita. Itseltäni uupuivat punaiset pallon mutta löysin kaapin kätköistä hopeisia lasilintuja joita en ollut vielä koskaan käyttänyt. Kauniita nuokin vaikka eivät niin jouluisia. Alennusmyynnistä täytynee ostaa pallot ensi vuodelle valmiiksi!

jaalyhty-mamasgarden

 

Nyt on kuitenkin aika rauhoittua joulun viettoon. Oikein ihanaa joulun aikaa kaikille lukijoilleni <3

 

 

pyöreä tekstillä-blogin-loppuun

  1. Onnellista uutta vuotta Minna! Ihanan lumista puutarhaa, ilman muuta joulupalloja puutarhaan, olen aina ihmetellyt miksei puutarhoja joulukoristella :) Nyt voisi heti tulla kyllä se kevät, ei jaksa tätä talvea enää hetkeäkään….Toivottavasti puutarhavuodestasi tulee kukkaisa!

    • Kiitos, sitä samaa sinulle Nyt kun joulun ja uuden vuoden juhlinnat ovat virallisesti ohi, voi kevään odotus alkaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Lähetä kommentti

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 29 €
Tilaa nyt