Kevät etenee ja tänään oli ihanan lämmin päivä

Vaikka aamuisin onkin saanut töihin lähtiessä raapata auton ikkunoita on päivisin lämpö kirinyt jo melko korkealle. Tänään oli ulkona puuhastellessa suorastaan hikistä! Täytyi käydä vaihtamassa toppatakki verkkariin ja silti tuli kuuma. Edellisten päivien pureva tuulikin oli kaikonnut. Puuhastelin vähän kasvihuoneessakin minulle uuden pistokasprojektin kimpussa mutta siitä kerron lisää myöhemmin.

[columns_row width=”fourth”]
[column]galanthus-elwesii2-mamasgarden[/column]
[column]galanthus-elwesii-mamasgarden[/column]
[column]galanthus-elwesii3-mamasgarden[/column]
[column]galanthus-elwesii4-mamasgarden[/column]
[/columns_row]

Kasvihuoneeseen saapuessani huomasin heti, että nyt oli vihdoin G. elwesii `Polar Bear` avannut kukkansa. Tämä jääkarhu kuuluu myöhäisiin kukkijoihin ja sille ei näköjään aiheuttanut siirtyminen Englannista suomalaiseen kasvihuoneeseen mitään ongelmaa. Suurin osa lumikelloista joilla olivat kukat jo pidemmällä ovat kuivattaneet kukkansa. Onneksi lehdistö on kaikilla kauniin elinvoimaisen näköinen. Jääkarhun lisäksi pikkuinen keltamerkkinen Galanthus nivalis Sandersii Group on pitänyt ainokaista kukkaansa auki jo viikkoja. Suloinen pikkuinen jolle olen jo katsonut sopivan paikan lammikon rannalta.

galanthus-sandersii-group-mamasgarden

Lumikellojen lisäksi tilasin kaksi narsissia joista toinen näyttäisi jaksavan avata jopa molemmat nuppunsa mitkä sillä oli jo tullessaan.

Narcissus `Elka` avaa pian ensimmäisen nuppunsa.

Puutarhassa ja ruukuissa, molemmissa lähes samalla tahdilla

Syksyllä innostuin kovasti istuttelemaan sipuleita ruukkuihin, sillä saatoin talvettaa ne ensimmäistä kertaa maakellarissa. Mielenkiintoista ja opettavaista on ollut seurata sipulien kasvamista ruukuissa. Aluksi luulin saavani ruukuissa kasvavat sipulit kukkimaan jo jouluksi mutta lopulta niin ei todellakaan käynyt vaan loppujen lopuksi ruukkujen sipulit ovat olleet jopa maassa kasvavia hitaampia. Ja olen niin pettynyt kun kovasti odottamani lumikurjenmiekka`George` ei ehkä kuki ollenkaan. Siinä on kyllä mahtava lehdistö mutta tuskin nuppuja enää ilmestyy kun lehdistö on jo niin pitkällä. Olisikohan kellarissa ollut sille liian lämmintä? Onneksi luotettava `Katharine Hodgkin` näyttäisi kukkivan myös ruukussa. Puutarhassa nousevat lajitoverinsa tulevat kuitenkin lähes samassa vaiheessa joten ruukussa kasvattaminen ei vaikuttaisi nopeuttavan kukintaa merkittävästi.

[columns_row width=”half”]
[column]iiris-mamasgarden[/column]
[column]iiris-ruukussa-mamasgarden[/column]
[/columns_row]

Kevätkellot eli kevätlumipisarat, Leucojum vernum ilahduttavat kuitenkin tänä keväänä runsaampana kuin koskaan aikaisemmin. Niistä ensimmäinen on jo ehtinyt pudottaa nuppunsa roikkumaan mutta suurimmassa osassa nuput ovat vielä sievästi suojassa.

[columns_row width=”half”]
[column]

kevatlumipisara-mamasgarden
Suloinen suppusuu <3

[/column]
[column]

kevatlumipisara2-mamasgarden
Tässä taitaa olla tulossa kaksoset!

[/column]
[/columns_row]

Ja päivän tömäköistä tuoksuista vastasi joka keväiseen tapaansa tämä keisarinpikarililja. Fritillaria imperialis. Sen aromit tuovat kevään terveiset omalla tuoksahtavalla tavallaan ja voi kuinka tuota tuoksua olenkin jo odottanut <3

fritillaria-imperialis-mamasgarden

Itselläni on huomisen jälkeen alkamassa viikon loma ja jos vain pysyn terveenä eikä lomaa peruta niin aion puuhastella joka päivä mahdollisimman paljon ulkona puutarhassa. Aamupäivät tosin kuluvat apu-open pestissä lähinnä kahdelle nuorimmaiselle. Peruskoulun viimeistä luokkaa käyvä esikoinen onkin sujahtanut itsenäiseen opiskeluun varsin vaivattomasti.

Aurinkoa ja terveyttä kaikille lukijoilleni!

pyöreä tekstillä-blogin-loppuun

 1. Ihanat lumikelloherkut! Polar Bear on suloinen nimeä myöten. Kevätlumipisaratkin jo noin pitkällä, ihanaa. Ne ovat niin kauniita. Jännä nähdä tuo ruukku- ja avomaankurjenmiekkojen samanaikaisuus!
  Voi kun ’Elka’ on suloinen, tilasin sitä syksyllä, joten toivottavasti kukkia odotettavissa täälläkin.
  Oi, keisarillinen löyhkä on niin odotettu kevään tuoksu :-D <3

 2. Tuo G. ’Polar Bear’ on ihastuttava, kuin jonkun modernin suunnittelijan designtyö .
  Toivottavasti pysyt terveenä ja voit nauttia lomastasi oikein täysin sydämin .

  • Juu, luontoäidin omaa suunnittelua. Tai voihan siinä olla jollakin jalostajallakin näppinsä pelissä :)

 3. Herkän kauniita kaikki. Polar Bear sykähdyttää erityisesti.
  Epäilinkin keisarinpikarililjojen olevan nousussa omassa penkissä. Kun en haista mitään, pitää luottaa näköaistiin.
  Toivottavasti pysyt terveenä ja saat pitää lomasi. Luvassa on aurinkoisia päiviä, joten pihamaan kutsua on vaikea vastustaa.

  • Aamulla satoi vähän lunta ja oli melkoisen kylmä. Onneksi pian aurinko lämmittää☀️

 4. Mun kevätlumipisaroista ei näkynyt vielä mitään, istutin viime vuonan uusiakin, tivottavasti eivät ole kuolleet. Jääkarhu on kaunis lumikello.
  Mukavaa lomaa!

  • Kyllä ne sieltä nousevat Itsellänikin varjoisemmassa paikassa vasta ihan vähän kurkistaa.

 5. Ihania lumikelloja!
  Toivottavasti lomasi sujuu mukavasti puutarhapuuhissa. Täällä vähän jännitetään miten mun huhtikuun loppuun sijoittuvan loman käy…

  • Ihan mukavasti on loma ainakin tähän asti mennyt. Aamupäivät apuopena ja iltapäivät pihalla! Toivottavasti saat pitää lomasi kaikessa rauhassa, jospa epidemia olisi silloin jo edes hieman laantunut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Lähetä kommentti

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 29 €
Tilaa nyt