Kevään ensimmäisiä sinisiä kukkioita

Alku viikko oli harmaan sateinen mutta vihdoin torstaina paistoi aurinko ja ehdin sopivasti kiertämään kameran kanssa puutarhassa. Voi miten kauniille aurinko sai kaiken näyttämään. Lammikon ympärillä lumikellot keinuivat pienessä tuulen vireessä ja vesi oli lähes vapaana jäästä.

[columns_row width=”half”]
[column]idansinililja2-mamasgarden[/column]
[column]idansinililja-mamasgarden[/column]
[/columns_row]

Myös idänsinililjat olivat nousseet jo nupuille ja niiden vihreät lehdet näyttivät niin kirkkaille auringon valossa. Kevät miltei häikäisi loistollaan!

krookus-mamasgarden

Krookuksetkin olivat runsastuneet ja saaneet nuppuihinsa väriä kivikasan alueen lämpimässä rinteessä. Onneksi rohkenin muutama vuosi sitten istuttaa tähän ensimmäiset krookukset sillä alueesta on tullut oikea krookusten valtakunta. Syksyllä näyttämön valtaavat syyskrookukset ja ne ilahduttavat talven tuloon saakka. Tällä hetkellä syyskrookukset kasvattelevat lehtiään, jotta saisivat jälleen kerättyä voimia seuraavan syksyn kukintaan. Jostain syystä tällä alueella ovat sipulit ainakin toistaiseksi saaneet olla rauhassa, siitä olen hyvin kiitollinen.

[columns_row width=”half”]
[column]sinivuokko2-mamasgarden[/column]
[column]sinivuokko3-mamasgarden[/column]
[/columns_row]

Osa sinivuokoista oli jo avannut nuppunsa sepposen selälleen ja ne näyttivät niin täydellisen eläviltä kuihtuneita lehtiä vasten.

sinivuokon-nuppu-mamasgarden

Elämä voittaa — sanotaan. Tuo sanonta toteutuu täydellisesti tässä pienessä sinivuokon nupussa. Pitäkäämme tämä ajatus mielessämme joka päivä, tässä maailman myllerryksessä.

pyöreä tekstillä-blogin-loppuun

 1. Maailma tosiaan myllertää. Minulle lohtua tuovat kasvien lisäksi lintujen seuraaminen. Ne tulevat syömään lintulaudalle, vaikka ihmisillä olisi muita huolenaiheita. Niille tämä talvi alkaa kohta olla ohi ja linnuille koittaa kohta suuremmat ruoka-apajat.

  • Niinpä. Täälläkin aamu alkaa lintuja kurkistellessa. Siellä on linnut lisääntyneet. Mustarastaita, keltasirkkuja ja yksi sepelkyyhkynenkin oli yhtenä aamuna. Yksi punatulkku löytyi kuolleena kuten lähes joka talvi. Saavatkohan ruokinnalta salmonellan?!☹️

 2. Äärettömän suloiset sinivuokon nuput! Pysykäähän terveinä. Kyllä puutarha pistää mielen oikeaan perspektiiviin <3

  • Kiitos, samoin siellä Kiviä kun olen ollut latomassa niin eipä ole ikävät asiat päässä pyörineet. Ihan mahtavaan pääkopan tuuletusta

 3. Luonnon tarjoaminen ihmeiden aika on käsillä. Näihin näkymiin ei kyllästy koskaan.

 4. Söpöisät sinivuokot. Katselin että yhdessä kuvassa on jollain taimella oma lasikupu. Onko kupu jatkuvasti paikoillaan? Ostin juuri yhden lasikuvun kirpparilta ja mietin uskaltaako sitä pitää puutarhassa koko kevään, myös yöpakkasissa.

 5. Niin kauniita kevään kaunottaria! Siellä on kevät jo selvästi pidemmällä.

  • Kauniita ovat ja ilmeisen herkullisia myös. Tulin juuri kasvihuoneesta ja siellä oli hiiri myllännyt syyskrookusten kimpussa. Pakko siirtää kaikki sieltä pois sillä varmasti tulee ensi yönä samoille apajille, murr!

 6. Monta ihanaa kurkkaajaa sinulla onkin jo. Minulla ei ole mökillä oikein vielä kevätkukintaa sipuleista muutakuin joitakin lajeja olen valinnut mihin peurat ja kenties puput ei koskisi, meillä kun on niitä ihan hirveästi. Puutarhan puolelle olen ajatellut jossain vaiheessa jotain kunhan saan sinne penkin mihin istuttaa . Puutarha on aidattu joten sinne voisi krookuksiakin harkita.

  • Minäkin luulin vuosia, että keväällä kukkivat krookukset syötäisiin heti mutta ihme kyllä ne ovat saaneet olla rauhassa. Syyskrookusten sipulit ovat kyllä kelvanneet, nyt oli kasvihuoneessakin käyty kaivelemassa. Tyhjensin eilen kasvarin sillä yöllinen syöjä olisi varmasti palannut seuraavana yönä.

 7. Ihanat siniset <3 Tuovat kovasti iloa näihin harmaisiin päiviin.

  • Kyllä, puutarhassa ikävät asiat unohtuvat hetkeksi ja harmaat päivät kirkastuvat kummasti Ajattelinkin juuri tänään, että nyt tarvitaan nettiin lisää positiivista lukemista joten meinasin jatkossa postailla vähän useammin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Lähetä kommentti

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 25 €
Tilaa nyt