Kesä 2022 Eco Weedkillerin kanssa

No niin, elokuuta mennään jo kovaa vauhtia ja on aika summata yhteen tänä kesänä saavutetut tulokset rikkaruohorintamalla. Toukokuusta lähtien minulla on ollut apunani Eco Weedkillerin Garden kuumavesilaite. Heti laitteen saatuani, käytin sitä melko aktiivisesti.

[columns_row width=”half”]
[column][/column]
[column][/column]
[/columns_row]

Olin ihan intona sen tehosta erityisesti voikukkia vastaan! Ja juuri niin kuin aluksi ajattelinkin, tuli laitteen teho parhaiten esille kun sitä käytti aktiivisesti jo silloin kun rikkaruohot olivat vielä pieniä alkuja. Eli ihan samat säännöt pätee laitteen kanssa, kuin käsinkin kitkemisessä. Mitä pienempänä torjut sen helpommin se käy!

[columns_row width=”half”]
[column]

Tilanne tramboliinin alla.

[/column]
[column]

Tilanne tramboliinin vieressä.

[/column]
[/columns_row]

Vähemmän voikukkia!

No sitten tulikin heinäkuu ja kuten niin monena aikaisempanakin vuotena, on se minulle ollut aina se kuukausi kun puutarhassa tulee tehtyä vain se kaikkein välttämättömin. Usein ei edes ruohoa tarvitse silloin kovin aktiivisesti leikata, kun se kärvistelee kuivuudessa. Ja voikukkia on kukassa enää tuskin ollenkaan, niinpä nekään eivät saaneet tarttumaan laitteeseen. Joten oikeastaan unohdin koko laitteen ja sehän kostautui heti. Tämäkään laite ei siis toimi ellei sitä käytä säännöllisesti! Keväinen työ ei ollut kuitenkaan mennyt hukkaan, sillä rikkaa oli selvästi vähemmän torjutuilla alueilla, kuin vaikkapa tramboliinin alla jota ei oltu käsitelty kertaakaan. Varsinkin suuret voikukkamättäät olivat selvästi vähentyneet edellisiin vuosiin verrattuna. Voikukkaan tämän laitteen teho onkin todella hyvä. Lehdet ruskistuvat heti käsittelyn jälkeen silminnähtävästi.

Voikukka heti vesikäsittelyn jälkeen.

Yhteenveto laitteen toiminnasta ja käytöstä

Yhteenvetona sanoisin tämän laitteen lunastavan lupauksensa, mikäli sen käyttäjä vain on tarpeeksi motivoitunut. Minullakin kyllä oli ihan selvät suunnitelmat, kuinka laittaisin veden kuumenemaan heti töistä tullessani ja ruuanlaiton jälkeen laite olisi sitten valmis käytettäväksi. Näin tapahtuikin mutta ei selvästikään tarpeeksi usein. Olisiko itselleni sittenkin ehkä sopinut paremmin urakointi meininki eli vapaapäivän aikana mahdollisimman monen tankillisen päästely perätysten. Ahkerimmillaan lämmitin kolmesta viiteen tankillista peräjälkeen mutta siihen tosiaan tarvittiin kyllä jo melkoisesti aikaa. Viiden tankillisen lämmittämisessä ja käsittelyissä kului yhteensä aikaa n. kuutisen tuntia. Enkä siltikään saanut käsiteltyä läheskään kaikkia pihan sora-alueita.

Näin jälkeen päin ajateltuna olisikin varmasti kannattanut keskittyä vain yhden pienemmän alueen siistinä pitämiseen. Pelkät laatoitukset ja yläpihan sora-alue tramboliinin ympäriltä olisi ollut paljon hallittavamman kokoinen alue. Normaalin kokoisille n. 1000 m² tonteille tämän laitteen kapasiteetti riittää kyllä varmasti paremmin kuin meidän puolen hehtaarin tontille, vaikka osa on meilläkin tuosta luonnontilaista kalliota. Varsinaisia miinuksia en kyllä laitteesta löytänyt yhtäkään ja se toimi käytössä kuten luvattiinkin. Painekin riitti säiliössä aina tankillisen loppuun asti, enkä kokenut sitä myöskään liian raskaaksi siirrellä.

Nyt vain ryhdistyn vielä laitteen käytössä, sillä jokainen hävitetty rikkaruoho vähentää sora-alueiden siemenpankkia ja se tietää vähemmän voikukkia myös ensi kesänä!

pyöreä tekstillä-blogin-loppuun

  1. Siispä ihan toimiva peli kunhan muistaa käyttää. Vaan niinhän se on kaikkien laitteiden kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Lähetä kommentti

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 29 €
Tilaa nyt