Kellarin maatöiden konehommat päätökseen

Voi onni ja autuun. En osaa sanoin kuvailla miten iloinen fiilikseni on kun saimme viimein kellariprojektia hieman eteenpäin. Mamman puutarhan facebook-sivuille olenkin jo päivitellyt kuvia sitä mukaan kun työt edistyivät mutta tässä nyt vielä kooste tänne blogin puolellekin missä vaiheessa ollaan menossa.

Tässä kuva ensimmäisistä kauhallisista. Purimme aluksi jonkin verran eristelevyjä kellarin taka- ja sivuosista ja levitimme koko komeuden päälle tuollaisen mustan maanrakennuskankaan kun sitä sattui valmiina olemaan. Purku tehtiin sen vuoksi, että olimme innoissamme ylieristäneet kellarin viime syksynä! Liian vahva eristys estää maalämmön liikkumisen kellarin ja sitä ympäröivien maamassojen välillä. Pelkkä maavarainen lattia ei takaa hyviä olosuhteita kellarin sisätiloihin. Onni on luotettava kellarin toimittaja joka haluaa, että asiakkaan ostama tuote tulee toimimaan parhaimmalla mahdollisella tavalla! Kiitos vielä kaikesta avusta koko Holvikellarin väelle!

Onni on myös hommansa täydellisesti osaava maanrakentaja! Tässä kuvassa merkataan hieman maiden alle jääneitä putkia, joista ainakin tuo vasemman puoleinen tullaan joskus kaivamaan esille. Siitä kulkevat tulevaisuudessa autokatoksen kattovedet lammikkoon.

Maamassat siirtyivät joutuisaan ja maiden siirron yhteydessä pelastelin esiin pyörähtäneitä kiviä sen minkä kerkisin. Sain myös toimia kaivurikuskin lapiomiehenä, vai pitäisikö paremminkin sanoa lapionaisena :) Mielestäni suoriuduin minulle annetuista tehtävistä kiitettävästi vaikka aluksi hieman jännitinkin miten mamman mahtaisi käydä!?

Tässä kuvassa näkymä talolta kellarin suuntaan. Mielestäni kummusta tuli lopulta ihan mukavan muotoinen, vaikka aluksi pelkäsin että se jouduttaisiin peittämään vielä paljon jyrkemmillä kulmilla. Koska tien viereistä vanhaa kivimuuria siirrettiin kauemmas kellarista, ei toista pengerrystä tarvinnutkaan vaan maa muotoiltiin tasaisesti nousevaksi. Kellarin taakse jäi mukavan muotoinen alue mullokselle ja siihen aion kylvää vielä tänä syksynä Niittysiemenen siemensekoituksen erilaisia kellokukkia. Kukkien lisäksi myös ruiskin sinne tänne nurmiseosta jotta alueelle saisi niittymäisen fiiliksen. Aidanteeksi niityn reunaan on tulossa myös rivi jättivadelma `Glen Ample`:a. Vaan nyt on seuraavaksi keskityttävä vuorostaan kellarin sisätiloihin ja seuraavaksi päästäänkin purkamaan sisäpuolen tukirakenteita. Porakone on ladattuna ja huomenna olisi mielessä ryhtyä ruuvailemaan tukia pois. Ihanaa päästä sitten kunnolla liikkumaan keltsun sisätiloissa ja suunnittelemaan väliaikaista ulko-ovea eristelevyistä. Jospa kuitenkin saisin vielä säilytettyä edelleen maassa odottelevat daalian juurakot ensi kevääseen.

Suloisen lämpimiä marraskuun päiviä kaikille lukijoilleni!

 

 1. Tuli itsellekin hieno fiilis kun näin miten teillä on edistytty :) Tuli niin vahvasti mieleen se voittajafiilis kun hommat saa hyvälle mallille – kovan työn jälkeen.

  • Omia projekteja toteuttaessa sitä voi ehkäpä hitusen aistia siitä fiiliksestä miltä vaikkapa vuorikiipeilijästä tuntuu kun on päässyt huipulle. Vielä on kyllä matkaa tämän projektin huipulle mutta olihan se huikea fiilis päästä kellarin katolle ilman tikkaita ja tipahtamisen vaaraa

 2. Kellarista tuli nätti! Minäkin ottaisin mökkipihaan mieluusti tuollaisen kellarin. Se tuskin toteutuu.

  • Kiitos Vilma Näitä on monen kokoisia ja pienemmässähän olisi puolet vähemmän työtä

 3. Oi, kellarin ympäristöstä tulee ihana! Se sopii ympäristöön todella hyvin, varsinkin, kun vihreyttä tulee vielä lisää.
  On tuossa kellarinrakentamisessa aikamoinen homma, mutta varmasti sen käyttö palkitsee vaivannäön vielä moneen kertaan.Ei ole ihme, että olet niin onnellinen.

  Blogissani on muuten sinulle haaste, liittyen viime kesän puutarhamuistoihin.
  Oikein mukavaa marraskuun jatkoa! Leuto sää jatkaa ihanasti puutarhakautta vieläkin.

  • Kellarin parissa on tosiaan paiskittu töitä ankarasti ja vielä tullaan jatkamaankin varmaan ainakin ensi kesä, sisähommia ja ovien asentamisia. Niin ja tietysti istutuksien laittoa mutta sitä en laske työksi ollenkaan
   Kiitos haasteesta täytyypä käydä kurkkaamassa. Kuvaaminen viime kesänä jäi kyllä minulla tosi vähälle joten mietin että löytyykö minulta matskua puutarhamuisteloihin!? Katsotaan

  • Kiitos Elina, sinun ihana esimerkkisi ja intosi on tsempannut minua tässäkin puutarhapuuhassa <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Lähetä kommentti

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 29 €
Tilaa nyt