Kekrijuhlat Lohjansaaressa ja omia kuulumisia

Työteliäs ja mukava päivä vietettiin tänään sekä kellarityömaalla, että Lohjansaaren kekrijuhlien loppuhuipennuksen merkeissä. Tänä vuonna emme osallistuneet päivällä järjestettäviin varsinaisiin kekrijuhliin, sillä halusimme saada myös jumissa ollutta kellarityömaata hieman eteenpäin. Ruuvit kuitenkin loppuivat sopivasti ja kauppareissun yhteydessä hurautimme sateiseen Lohjansaaren ja sen Paavolan sillalle.

pukkia-tuodaan-mamasgarden

Pukki tuotiin viime vuotiseen tapaan suoraan juhlapaikalta komeassa saattueessa pitkin kylätietä ja silloin vielä oli taivas pilvinen ja vettä tuli ripsakkaasti.

kekripukki-vedessä-mamasgarden

Vaan kuin tilauksesta alkoi taivas repeillä ja aurinko paistaa juuri kun pukkia laskettiin paikallisen VPK:n avustuksella veteen.

[columns_row width=”half”]
[column]kekripukki-tulessa-mamasgarden[/column]
[column]saarelaisia-mamasgarden[/column]
[/columns_row]

veneillen-mamasgarden

Niinpä liekehtivää kekripukkia saatiin ihailla viime vuoden tapaan upeassa syyskuisessa auringon paisteessa. Oli vallan uskomatonta miten äkkiä pilvet väistyivät ja upea aurinko tuli esiin. Olimme jo kääntyä kotiin kesken ajomatkan kun vettä satoi niin rivakasti. Onneksi ei luovutettu ja saatiin nyt toistamiseen kokea tuo hetki saarelaisten kanssa. Siinä ihmisten kanssa jutustellessani kuulin, että päivällä varsinaisten kekrijuhlien aikana oli pukin suuhun saanut laittaa lapun, johon oli kirjannut joko toiveensa tai murheensa. Murheet palaisivat pukin kanssa ja toiveet lähtivät lentoon, toteutuakseen jossakin vaiheessa<3 Päivällä pidetyissä juhlissa oli viime vuoden tapaan ollut paljon ohjelmaa lapsille ja tietysti päivään kuului herkuttelu satokauden vihanneksilla ja hedelmillä.

Puuhastelua omalla pihalla

ekat-holviharkot-mamasgarden

Vaan enpä malta olla laittamatta tähän postauksen loppuun muutamaa kuvaa myös omasta pihasta. Saimme nimittäin tänään aika mukavasti kellaria eteenpäin ja pääsimme sovittelemaan ensimmäisiä holviharkkoja. Vain yksi sadekuuro ajoi meidät välissä päiväkahville, muuten puuhasimme aamusta lähtien aurinkoisessa säässä. Huomiseksi on luvassa vieläkin kuivempaa keliä joten hommat jatkuu…

holvikaton-tukirakenteita-mamasgarden

holviharkko-mamasgarden

Ähelsimme koko päivän holvikaton tukipuiden kanssa ja olipa siinä pähkäilemistä. Kolme ensimmäistä holviharkkoa mallattiin lopuksi paikoilleen ja ihan mukavasti osuivat ainakin nuo ensimmäiset kohdilleen. Painoivat vain paljon enemmän kuin rakenteen perusharkko, joten on siinä vielä hommaa, ennen kuin kaikki holviharkot ovat paikoillaan katolle asennettuna, huh-huh. Pienoista kisaväsymystä on jo ilmassa mutta ei tässä nyt auta luovuttaa kun ollaan jo näin pitkällä. Jaksaa, jaksaa vaan, kyllä se viimein valmistuu :)

varjotarhan-laajennus-mamasgarden

Viime viikonloppuna puuhasin loppuun varjotarhan laajennuksen. Sain siivottua kivikasat alueen alta ja suurimman osan kivistä käytinkin suoraan tuohon alueelle. Jokusen murikan hurautin nokkakärryillä yläpihalle odottamaan kivikon peruskorjausta ja loput lammikolle. Alueen muotoa hain jonkin aikaa, kunnes sitten saunan jälkeen terassilla vilvoitellessani tajusin, että muoto täytyykin tietysti hakea viereisen lammikon muodosta! Niinpä päädyinkin sitten pyöristämään alueen samaan muotoon kauempana näkyvän lammikon reunuksen kanssa. Ehkä tuosta voisi kyllä ihan vähän vielä leikata ja pullistaa aluetta hieman keskivaiheilta mutta sen ehtii vaikka sitten ensi keväänä. Tärkeintä on, että nyt minulla on valmiina paljon tilaa mihin istuttaa kevään ja kesän kasvaneet siemenkylvöni. Melkein kaikki muut taimet ovatkin jo maassa ja enää on istuttamatta tietysti sipulit ja yksi tilaus on Sulevilta vielä saapumatta :) Touhua siis vielä piisaa, eikä puutarhaväsymystä ole ainakaan vielä ilmaantunut. Minulla on myös tiedossa odotettu syyslomaviikko ensi kuun alussa, joka onkin tänä vuonna eri aikaan kuin lasten loma. Kokonaista viisi päivää aikaa vain puutarhalle ja loppuviikosta sitten neljä päivää yhteistä lomaa työnjohtajan kanssa. Toiveissa olisi, että saisimme silloin kellarin siihen pisteeseen jotta voisi vaikka jo talvikin tulla.

Vaan nyt saunan lämpöön ja unten maille, jotta huomenna taas jaksetaan puuhastella <3

 1. Vaikuttaa mukavalle tapahtumalle tuo kekrijuhlat. Olet ollut pihalla ahkerana :) Toivotaan, että lomallesi sattuu hyvät kelit :)

  • Totta, juhla on mukavan pieni ja sympaattinen. Eikä mikään oikein ole kivaa kovassa vesisateessa, joten täytyy tosiaan alkaa toivomaan suosiollisia säitä myös lomani ajaksi.

 2. Hauska olkipukki. Melkoinen homma tuossa kellarissa, mutta onpa se mahtava olla olemassa sitten kun valmistuu. Mukavaa, että saat pitää lomaa nyt syksyllä. :)

  • Julmettu työmäärä on tosiaan kellarin kanssa jo tehty mutta pian aletaan sentään olla voiton puolella. Tultiin juuri ruokatauolle ja saunan lämpiämistä odotellessa mennään vielä tekemään muutama ilmanvaihdon läpivienti. Tai siis työnjohtaja poraa ja minä hermoilen vieressä, että tulevatko reiät varmasti samoihin kohtiin tiilen molemmin puolin Pakotin harjoittelemaan ensin yhden reiän irtonaiseen tiileen

 3. Tuollainen maakellari olisi kyllä oivallinen niin sadon, kuin talvetettavien kasvienkin kannalta. Naapurissa sellainen on ja joskus olen pohtinut, josko vuokraisin sen heiltä, kun eivät itse käytä. Olisi sopivasti tonttiemme rajalla.
  Kas, enpä ole kuullutkaan Lohjansaaren kekrijuhlista, vaikka parinkymmenen vuoden ajan on tullut Lohjan seudun tapahtumia aika kiinteästi seurattua. Taas opin uutta. Varmasti hauska tapahtuma etenkin lapsille.
  Kiitos vielä tätä kautta linkitysvinkeistä. Vihdoin saan postauksesi luettelooni ja pystyn niitä seuraamaan ajantasaisesti.

  • Hyvä idea tuo kellarin vuokraaminen Rohkeasti vain kysymään ja sinne sitten daaliat ja kaikki talvetettavat sipulikukat ja ruukkukasvit. Itse odotan eniten sitä, että voin syksyllä istuttaa kevätsipuleita ruukkuihin ja hakea niitä sitten sieltä pitkin kevättä Myös oman sadon jouluomenat on haaveissa vaikka myöhäinen talviomenapuu onkin vasta muutama viikko sitten istutettu
   Lohjalla tapahtuu paljon. Harmikseni itsekin monesti luen niistä vasta jälkeen päin. Nytkin olisi ollut Kirkniemen kartanolla kierroksia, joista luin vasta sitten kun olivat jo olleet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Lähetä kommentti

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 25 €
Tilaa nyt