Keittiön uudet verhot ja muita lomaviikon askarteluja

Leppoisa lomaviikko alkaa olla takana päin mutta fiilikset ovat oikein mukavat.  Mitään ihmeellisiä suunnitelmia ei ollut ja päivät kuluivat omalla painollaan lapsia kuskatessa ja kaikkea mukavaa näpertäessä. Kyllä sitä vaan on syntynyt käsillä tekijäksi, sillä niin paljon iloa tuovat yksinkertaiset askartelut ja aikaansaannokset. Käytiin alku viikosta esikoisen kanssa pitkästä aikaa kangaskaupassa ja lasten askartelukankaiden lisäksi mukaan tarttui itselle tuo kasviaiheinen verhokangas. Ihastuin siihen ensi silmäyksellä <3 En edes muista milloin olisin kunnolla ommellut koneella viimeksi mutta onneksi kangas oli napakkaa ja helppoa ommeltavaa. Muistin jopa pestä kankaan ennen leikkaamista, jotta mahdollinen kitistyminen ei muuttaisi pituuksia sitten tulevaisuudessa.

[columns_row width=”fourth”]
[column]jouluruusu3-mamasgarden[/column]
[column]kuivaneet-latva-artisokat-asetelmassa-mamasgarden[/column]
[column]jouluruusu2-mamasgarden[/column]
[column]jouluruusu-mamasgarden[/column]
[/columns_row]

Jotain hyvää tästä säiden lauhtumisesta onneksi löytyy vaikka kauniit kuuraiset maisemat ovatkin enää muisto vain. Jouluruusut viihtyvät hyvin ulkosalla ja niitä voi ihailla suoraan keittiön ikkunasta. Pientä pakkasta jouluruusut kestävätkin oikein hyvin mutta jos/kun kelit oikein kovasti kylmenevät saatan tuoda asetelman joksikin aikaa sisälle. Hyvissä ajoin ajattelin kuitenkin kiikuttaa jouluruusut kellarin kosteuteen, missä ne toivottavasti paremmin talvehtivat kevääseen kuin kuumassa ja kuivassa sisäilmassa. Asetelmaa varten uusin vanhojen sammalaskartelujen kulahtaneet sammalpeitteet ja niistä tuli kuin uusia.

iso-sammalpallo-mamasgarden
Ison sammalpallon askartelin jo jokin aika sitten. Se täyttää kauniisti talvella tyhjänä ammottavan terassiruukun.

sammalpallo-mamasgarden

Tämän syksyn toinen, hieman pienempi sammalpallo saa nyt toimittaa havupallon virkaa tuossa terassilla. Löysin vanhoista askartelutarvike kätköistäni tervanarua ja tuota juutista kudottua nauhaa. Korkista valmistettu tähtinauha löytyi paikallisesta halpa-hallista. Jos jotakin muuten kiinnostaa ohjeet näihin sammalpalloihin niin ne löytyvät täältä vanhasta postauksestani.

isoja-muoviruukkuja-mamasgarden

Pakko vielä lopuksi hehkuttaa täällä bloginkin puolella viikon suurinta onnenpotkuani! Vastaani tulivat nimittäin erityisen edullisesti nämä kuvan ruukut jotka ovat täysin identtiset minulla entisestään olevan ruukun kanssa, jonka sain vuosia sitten puutarhaystävältä. Ruukuissa tuli vielä mullatkin kaupan päälle, ainoastaan istutukset olivat hieman kärsineet :)

Vaan hei, nyt kaikki askartelemaan ja tekemään käsillä. Kun pääsee alkuun niin innostus vie varmasti mukanaan. Ja mukavasti samalla voi vältellä ikävämpiä hommia kuten joulusiivouksia :)

 

 

pyöreä tekstillä-blogin-loppuun

  • Ei ole kommentteja.
  • Lähetä kommentti

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Tilaa Kotipuutarha-lehti

    Tutustumistarjous 4 lehteä 25 €
    Tilaa nyt