Helsingin puutarhamessuilla

Eilen olivat sitten vuorossa Helsingin messut. Matka taittui mukavasti Lohjan seudun puutarhaseuran bussikyydillä ja olikin ihanaa kun ajamista ja parkkipaikan löytämista ei tarvinnut stressata <3 Sain viettää päivän yhdessä läheisen puutarhaystaväni kanssa ja aika tuntuikin huristavan turbovauhdilla. Messuilla oli paljon katseltavaa ja muutama hyvä osasto jolta löytyi ostettavaakin. Paras taimisto oli mielestäni Tommolan tila ja siemeniä tuli hankittua Hyötykasviyhdistyksen osastolta. Ostokseni pysyivät kuitenkin maltillisina ja alitin budjettini kirkkaasti! Ostoksia tärkeämmäksi muodostuikin päivän muu anti, rento hengailu ja tuttujen tapaaminen <3

riina-esittelemässä-kasvihuonettaan-mamasgarden

Jo kaukaa huomasin Versoja Vaahteramäeltä blogista tutun kasvihuonevalmistajan plakaatin ja vaikken ollut ehtinyt pitkään aikaan vierailla blogikamuni blogissa, niin arvelin jotta Riina saattaisi olla paikalla esittelemässä omaa kasvihuone projektiaan. Arvaukseni osoittautuikin oikeaksi ja sain pikaisesti moikata Riinaa ja tietty valokuvata hänen oman unelmansa edustalla <3 Valtavan hienoja ja laadukkaita olivatkin nuo kasvihuoneet ja niin raikkaasti kalustettuja!

riinan-kasvarista-mamasgarden

Ihastuin kovasti tähän yhden kivifirman (jonka nimeä en tullut kuvanneeksi) edustalla olevaan laatoitukseen ja istutukseen <3 Puujäljitelmälaatat olivat todella aidon näköisiä ja kivikatteiset istutukset jotenkin tosi söpöjä. Aivan erilaista tyyliä kuin mitä toteutan omalla pihallani mutta ehkä juuri siksi niin kiehtovaa.

[columns_row width=”half”]
[column][/column]
[column][/column]
[/columns_row]

Yleiskoristelualueella oli paljon tulppaaneja ja hiirenkorvalla olevia puita ja pensaita. Koristekirsikoita ja magnolioita, ihan vaikka mitä ihanaa! Silmiini tosin vähän pisti paikoin melko huolimattomasti tehdyt istutukset. Ruukut ja multapussit näkyivät rumasti. Vaan eihän se helppoa ole noin isoja istutuksia sisälle toteuttaa! Pikkuisella messurakentajan kokemuksellani voin todeta, että haasteita piisaa eikä homma ole läheskään niin helppoa kuin oikeiden istutusten tekeminen puutarhaan.

 

[columns_row width=”half”]
[column][/column]
[column][/column]
[/columns_row]

Kokonaisuudessaan yleiskoristelualue oli kuitenkin henkeäsalpaavan upea ja hämärän tunnelin jälkeen avautuva suuri lampialue oli mielestäni alueen parasta antia.

Lammikkoon oli toteutettu huikean ihana saari ja lammikon alueen istutukset olivat paikoin katettu pehmeällä sammalella <3

 

[columns_row width=”half”]
[column][/column]
[column][/column]
[/columns_row]

Messuista voimaantuneena puhastelin vielä koko illan omassa puutarhassa ja tänään virpomisen lomassa jatkoin puutarhapuuhiani. Muhevaa hevonherkkua levisi ympäri pihaa ja sainpa vielä setä mustan ystävältä valtavat heinäpaalitkin kasvimaan reunalle. Siitä on sitten hyvä ottaa heinää käytävien katteeksi ja aion täyttää myös uudet viljelylaatikkoni osin kuivalla heinällä ja hevonlannalla. Minulla on ennenkin ollut käytössä ylivuotisia heinäpaaleja kasvimaallani, enkä ainakaan silloin huomannut niiden käytössä mitään ongelmaa. Muhevaksi mullaksi hajosivat viimein kasvimaata muutaman vuoden reunustaneet paalit, eikä niiden mukana tullut minkäänlaista rikkaongelmaa, vaikka sitä vähän pelkäsinkin. Heinä siis mielestäni korvaa oikein hyvin paljon käytetyn oljen.

Messut inspiroivat Mamman mielen myös täyteen kiviunelmia ja katselinkin jo äsken netin liuskekivi tarjontaa. Oriveden ruskeaa lähtee huomenna tilaukseen 15 m2, vallan hurmaava syntymäpäivälahja itselleni ;)

Ihanaa keväistä viikkoa teille kaikille, nyt nautitaan suloisesta keväästä täysin rinnoin <3

  1. Oli tosi kiva nähdä ja rupatella hetki! <3
    Messujen yksi parhaimmista anneista on aina puutarhaystävien tapaaminen. Tapaamisten jälkeen on taas entistä mukavampi jutella täällä blogeissakin. :)
    Ihan "pelästyin", katselessani puutarhablogeja tuolta blogit.fi:n kautta, kun oma naama tupasahtikin näkyviin. :)
    Nähdään taas Minna! <3

  2. Kiva koiste messuilta. Kiitos siitä. Mukavaa viikkoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Lähetä kommentti

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 25 €
Tilaa nyt