Esikkohuumaa ja suuri siemenarvonta

Esikot nuo sydämeni vieneet kukkaset, jotka sulostuttavat kauneudellaan koko puutarhakauden, keväästä pitkälle kesään ja jopa myöhäiseen syksyyn asti. Monesti esikot mielletään vain kevätkukkijoiksi mutta lajikirjonsa on runsas ja eri lajit myös viihtyvät erilaisissa kasvuolosuhteissa. Keväällä kukkivat saattavat myös innostua uudelleen kukkaan vielä myöhemmin syksyllä. Olen ollut esikkofani jo pitkään ja kasvattanut niitä jonkin verran siemenistäkin. Ihastuttavin taimilöytöni tähän mennessä on ollut Mustilan taimitarhalta ostamani tuoksuesikko P. beesiana. Tuo esikko kuitenkin heitti henkensä toissa kesänä myyrän töiden vuoksi ja kuivui käytävän päällä ennen kuin ehdin hätiin. Tuosta tapahtumasta lähtien olen etsinyt uutta tuoksuesikkoa sitä löytämättä. Vaan nytpä päätin muutama viikko sitten aloittaa uudet etsinnät ja ulotin hakuni ulkomaille asti. Olin kuullut ystävältäni, että Barnhavenilta saattoi ostaa siemeniä maksamalla ne tavallisella pankkisiirrolla! Olin lisäksi seurannut monien facebook-kavereiden esikkokylvöjä Barnhavenin siemenillä ja onpa minulla yksi pieni taimikin Täysin pihalla-ryhmäläisen kylvöistä varttumassa omassa puutarhassani. Kiitos Hannu, sinun Gold Laced ryhmän esikkokylvöjen taimi kukki meillä ensimmäistä kertaa viime kesänä <3

Ystävien hyvien kokemusten perusteella rohkenin siis lähestyä kyseistä firmaa ja laitoin tilaukseen 10 pussia ihanien esikoiden siemeniä. Siemenien joukossa menettämääni tuoksuesikkoa tavallisena, sekä vaaleanpunaisena hybridinä <3 Noita Candelebra esikoita ostoskoriini vilahtikin useita erilaisia, sillä ne olisivat upeita kasveja lammikkoni rannalle kosteaan ja puoli varjoisaan paikkaan.

Tilausta tehdessäni sain ajatuksen pyytää siemenpusseja myös blogiarvontaa varten. Uskon että teistä lukijoistakin löytyy useita esikoihin hurahtaneita, niinpä julistankin nyt suuren esikkoarvonnan alkavaksi täällä Mama`s gardenin blogissa ja Mamman puutarhan facebook-sivuilla. Arvon yhdelle onnelliselle voittajalle viisi pussia Barnhavenin lähettämiä siemeniä ja arvontaan voit osallistua Tapaninpäivään 26.12.2017 klo 12 asti. Voittajalle ilmoitetaan voitostaan henkilökohtaisesti joten muistathan jättää kommentin yhteydessä sähköpostiosoitteesi sille varattuun kohtaan. Osoitteesi näkyy vain minulle!  Lisäarvan voit lunastaa jättämällä kommentin Mamman puutarhan facebook-sivuille, tämän postauksen linkin alle. Olisi ihanaa saada lisää tykkääjiä blogini facebook-sivuille mutta osallistua voit toki myös ilman tykkäystä :)

Tässä linkit jokaiseen viiden pussin sisältöön:

Border auriculas

Springtime mix

Polyanthus Flamingo

Double primroses

Polyanthus mixed cowichans

Onnea arvontaan!

 

 

 1. Tottakai mukana. Melkoisesti löytyy jo pihalta erilaisia esikoita, mutta joka vuosi kasvatan uusia.

 2. Yhdellä arvalla mukana. Esikot on huippuhieno kasviryhmä. Minulla on valikoimaa vasta parin esikon verran, olisipa kiva kokeilla kasvatusta siemenestä asti.

 3. Oli, olisi ihanaa saada kasvattaa omat esikkoni. Olen muutamia taimia hankkinut, mutta kaikki eivät selvinneet viime talvesta. Olisin onnellinen jos saisin aloittaa niiden kasvatuksen siemenestä asti.

 4. Voi että! Rakastan kasvien kasvattamista siemenestä! Nytkin kasvivalot posottavat täydellä teholla ja kärhöjä, tarhakylmänkukkia yms nousee mullasta :) joten ehdottomasti mukana!

 5. Mukana minäkin
  Tosin jääkaapissa jo tammikuista kylvöä odottamassa kymmenkunta sorttia mutta ei vielä noita…

 6. Ihana arvonta. Rakastan esikoita, mutta lähes kaikki hävinneet pihasta. Lieneeköhän syynä myyrät?

 7. Minulla olisikin juuri vastaavanlainen paikka valmistumassa ensi vuonna; kostea ja puolivarjoinen lammen ranta. Olen mietiskellyt sinne sopivia kasveja, mutta esikot eivät (vielä) käyneet mielessäni. Onpa kauniita vaihtoehtoja!

 8. Ihania esikoita. Niitä ei voi olla liikaa. Sain kerran barnhavenilta ihania taimia palkaksi yhdestä valokuvasta, mutta silloin oli juuri se paha talvi jolloin monet kasvit olivat ikäänkuin lätäkössä, joka jäätyi. Jokaikinen heitti henkensä

 9. Esikot on ihania kevään piristäjiä, mulla ei ole (vieltä toistaiseksi..) muuta kuin noita kevätlajikkeita :)
  Mukana arvonnassa tottakai!

 10. Mukana arvonnassa :). Kiva päästä seuraamaan sinun esikkokylvöjä. Terkuin Maria

 11. Tykkään esikoosta. En oo erityysen hyvä siämenestäkasvattaja, mutta kokeellahan aina voi :)

 12. Muutama esikko löytyy puutarhasta ni ja näitä olisi kiva kokeilla kasvattaa siemenestä, mukana siis arvonnassa.

 13. Minulla on ensi kesänä iso puolivarjon istutusalue työnalla, joten esikot tulisivat kyllä tarpeeseen Mukana ehdottomasti!

 14. Mukana ollaan super kivassa arvonnassa :) Olikin hyvä vinkki tuo nettikauppakin, kiitos!

 15. Ihan kaikkiin kukkiin hurahtanut, joten esikot eivät tee siinä poikkeusta. Esikoita en ole siemenestä kasvattanut, joten siinäpä uusi aluevaltaus. Ilman muuta mukana. Ja ihanaa, että näin kaikkein pimeimpään aikaan tulee tällaisia ihania, kevättä lupaavia arvontoja. Kiitos!

 16. Esikot on yksi kevään suosikkikasveista. Omaan pihaan ja kavereille olen jakanut paljon alkuja jotka olen saanut jakamalla ja itsestään kylväytyneistä siemenistä.

 17. Oi että, mukaan ihanaan arvontaan. Sain vuosia sitten anopilta pari esikkoa ja ne kukkikin kauniisti monena vuonna. Viime kesänä huomasin, että myyrän vihulainen oli syönyt sekä esikot, että suurimman osan kukkasipuleista.

 18. Mukana arvonnassa. Omassa pihassa on kahta lajia esikkoa,lajikkeista ei mitään tietoa koska molemmat olen saanut taimena. Hurahdin esikoihin muutama vuosi sitten maaliskuisella Jerseyn matkalla. Siellä oli joka puolella esikko istutuksia joissa oli kaikki värit sekaisin. Olivat todella piristävän kauniita.

 19. Voi ei! Ihana kevät alkaa ensimmäisistä esikoista jotka kauppaan tupsahtavat.. Raahaan niitä kotiin ja alan pestä ikkunoita :) Kummallinen oire :)Olen innolla mukana..Ite en olekkaan niitä siemenestä yrittänyt kasvattaa,,,,

 20. Ihana arvonta! Esikkoja ei kai voi olla liikaa?! Hyvää joulua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Lähetä kommentti

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 29 €
Tilaa nyt