Blogitapaamisessa Tahvosilla

Voi miten ihana päivä minulla tänään olikaan! En ole oikein koko kesänä saanut aikaiseksi käydä missään ja lähes koko kesälomakin hurahti kellarin kimpussa ja kotosalla pyöriessä. Suunnitelmissa oli kierrellä lähiseudun taimitarhoilla mutta nekin haaveet jäivät toteutumatta. Vaan tänäänpä saatiinkin sitten nauttia erityisen huolella hoidetusta Tahvosten tarhasta ja mukavasta yhdessäolosta tapaamiseen saapuneiden bloggareiden kanssa. Muutama blogi sai jälleen itselleen kasvot ja oli todella mukava jutella pitkästä aikaa jo ennestään tuttujenkin bloggareiden kanssa <3

[columns_row width=”third”]
[column]

Hyvinvoivia taimia oli mukavaa ihailla.

[/column]
[column]

pink-annabelle-mamasgarden
Tämä vaaleanpunainen pallohortensia taisi sujahtaa lähes jokaisen ostoskassiin.

[/column]
[column]

hienosti-hoidettu-tahvosten-taimitarha-mamasgarden
Mansikkakankaan avulla pysyvät rikkaruohot kurissa.

[/column]
[/columns_row]

Saimme tuttuun tapaan nauttia ihanasta ruuasta ja tietoiskuista niin syysistutuksista kuin erilaisista Kekkilän multa vaihtoehdoista. Itseäni kiinnosti erityisesti heidän luomumultansa ja hortensioille tarkoitettu hapan erikoismulta. Luomumultaa näyttää olevan niin yleismultana kuin kylvö- ja taimimultanakin, hienoa!

[columns_row width=”half”]
[column]

rudus-riimukivi-mamasgarden
Ruduksen edustaja esitteli meille mielenkiintoista uutuuskiveä.

[/column]
[column]

Riimukiven viehkoja kiemuroita.

[/column]
[/columns_row]

Ruduksen tämän vuoden uutuus riimukivi jäi mieleeni muhimaan. Jospa joskus voitaisiin autokatoksen edusta latoa mystisiä vanhoja riimukirjoituksia muistuttavalla riimukivellä! Kiven rakenne suosii sadevesien imeytymistä suoraan maahan heti kivialueelta. Kivessä on runsaasti uria jotka johtavat veden ja ne täytetään halutulla kiviaineksella, joiden karkeudet vaihtelevat sepelistä hienoon kivituhkaan. Myös koristekiviä ja kasveja (suloisista maksaruohoista kylvettyyn nurmikkoon) voi käyttää. Tämä erikoinen kivipinta kestää myös alueilla missä ajetaan autoilla!

taimet-kulkivat-mamasgarden

Iltapäivän kruunasi kierros taimimeren keskellä ja vaikka Tahvosten taimien myynti tapahtuukin normaalisti suoraan jälleenmyyjille niin saimme poikkeuksellisesti tilaisuuden tehdä taimihankintoja kotiin viemisiksi. Sanna kurvaili perässä ja poimi hankintamme kyytiinsä :)

bloggareita-mamasgarden

Tyytyväistä väkeä uusien hankintojensa kanssa. Omaan puutarhaan kotiutui pienen vadelmatarhan lisäksi kolme tyrniä ja useita supersuloisia hortensioita. Huomenna onkin sitten tiedossa taimien istutusta, oi onnea!

Kiitos vielä kaikille tämän päivän mahdollistaneille ja iso hali kaikille teille bloggareille joita tänään tapasin <3

pyöreä tekstillä-blogin-loppuun

Yhteistyössä mukana Puutarha Tahvoset, Kekkilä, Rudus ja Kotipuutarhalehti.

 1. Eilinen oli kyllä upea päivä. On aina niin kiva päästä tapaamaan muita bloggaajia ja tuo taimistovierailu oli todella mielenkiintoinen. Oli ihana tavata!

  • Oli tosiaan mahtava päivä ja ihana tavata sinutkin! Oikein innostuin kun tajusin kuka olit Ja nyt on mitä istuttaa kellarin läheisyyden uusille alueille.

 2. Oi, kuinka teillä oli ihana ja mielenkiintoinen päivä!
  Harmittaa, etten tällä kertaa päässyt mukaan, ystäväni synttäreiden vuoksi, vaikka synttäreilläkin oli ihanaa.
  Todella kiva lukea näitä postauksia päivästä, tuntuu, että olin ainakin himppusen mukananne.
  Olen käynnyt kerran Tahvosilla Puutarhakouluaikoinani ja alueen sekä taimien määrä oli mykistävän suuri. On elämys nähdä, mistä taimet ovat kotoisin ja millaisissa oloissa niitä kasvatetaan.

  • Harmi ettet päässyt mukaan mutta toivottavasti sitten taas ensi vuonna jos vastaava tapaaminen järjestyy

 3. Olipa kiva tavata, unohdin sanoa, että laukat kannattaa istuttaa erittäin hyvin läpäisevään maahan, eivät tykkää yhtään liiasta kosteudesta.
  Tahvoset oli huima paikka, mikä määrä taimia. Sormet syyhyää päästä laittamaan hankitut taimet maahan, taidan agitoida miehen kaivuuhommiin.

  • Laukat pääsivät tuohon kellarin rinteeseen missä ei ainakaan vesi seiso kun alla menee salaojatkin Toivottavasti viihtyvät ja lisääntyvät samoin kuin sinulla.
   Taimia tosiaan tuli haalittua melkoisesti mutta onneksi tässä on vielä pitkään hyvää istutusaikaa

 4. Tutustuminen Tahvosiin oli ehdottomasti antoisa kokemus. Vaikuttava paikka. Oli myös mukava tavata sinua ja muita bloggareita.
  Kasvipaljouden keskellä meinasi ihan ajatukset seota, vaikka olin laatinut ostoslistan mahdollisia ostoksia varten. Niin paljon herkkuja, joista sentään jokunen pääsi mukaan.

  • Minullakin oli onneksi listalla vadelmat ja tyrnit. Vain hitusen tuli hortensioita yli listan Toisaalta mua jäi vähän vielä kaivelemaan just se sinun ostoksissa ollut tumma kärsämö

 5. Olipa hieno päivä meillä Tahvosten ihmemaassa. Paljon tuli taas kerättyä tietoa, vinkkejä ja ideoita tuomiseksi omaan puutarhaan. Taimien lisäksi :)

  • Totta, uuttakin tietoa tuli ja vahvistuksia omille jo olemassa oleville käytännöille

 6. Ihana puutarhalauantai takana, upeassa paikassa ja mahtavassa seurassa!

 7. Oli niin mukava päivä ja oli hauska nähdä! Tässä juuri kirjoittelen postausta tapaamisesta ja pallohortensioista, kurkkaappa sinäkin se joku päivä ehtiessäsi ;)

  • Niin minustakin ja oli ihanaa kuulla niistä sinun leipumuksistasikin :) Käynkin heti lukaisemassa tuon postauksesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Lähetä kommentti

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 29 €
Tilaa nyt