Tänään oli jälleen se päivä vuodesta, jolloin aukenivat satojen kotipuutarhojen portit yleisölle ympäri Suomen maan. Omalla paikkakunnallani Lohjalla kohteita oli tänä vuonna melko niukasti. En kuitenkaan lähtenyt tänäkään vuonna merta edemmäs kalaan, vaan kävin oikein ajan kanssa tutustumassa yhteen alueemme uuteen kohteeseen. Kirsikkamäki sijaitsi vain muutaman kilometrin pässä meiltä kotoa ja oli sopivasti ihan kauppamatkankin varrella.

[columns_row width=”half”]
[column][/column]
[column][/column]
[/columns_row]

Heti sisääntulossa huomioni kiinnittyi suureen maakellariin. Kellarin päällinen oli katettu kauniisti kuorikatteella ja ovensuuhun oli istutettu kotkansiipeä. Oman kellarinkin voisi ainakin aluksi kattaa pahvilla ja kuorikkeella, mikäli nyt joskus sinne asti päästään. Sitten voisi hissukseen istutella katolle vaikka erilaisia maksaruohoja. Näissä puutarhavierailuissa onkin ihan parasta se, että aina löytyy vinkkejä myös omiin projekteihin kotiin viemisiksi!

koristepallot-mamasgarden

Kellarilta matka vei kohti päätaloa ja sen hurmaavia koristepalloja<3 Tuollaiset pallotkin ottaisin heti puutarhaani jos vain jostain löytäisin. Olivatkohan nämä jotakin verkon kohoja tms. ?! Harmittaa kun jäi kysymättä kohteen omistajilta. Joka tapauksessa tässä on mielestäni puutarhakoristeet ja kierrätys kohdanneet täydellisesti!

mooseksenpalavapensas-mamasgarden

Talolta avautui upealla korkeuserolla huikeat maisemat alas hyötytarhalle päin. Mooseksenpalavapensas vastasi ylärinteen kukkatykityksestä. Kuva ei valitettavasti anna oikeutta kukinnan kauneudelle.

Upeita kivenjärkäleitä oli tuotu kauniisti esille, voi miten rakastankaan kivipihoja.

 

[columns_row width=”half”]
[column][/column]
[column][/column]
[/columns_row]

Kallion alla hyötytarha oli laitettu siististi laatikoihin ja kohopenkkeihin. Talvivalkosipulit ja karhunvadelma rehottivat upeasti. Taisin rakastua jälleen uuteen kasviryhmään, nimittäin yrtteihin <3 Tuo kuvan röyhelöreunainen ihanuus oli mojitominttua, mikä hurmaava aromi siitä lähtikään ja kauniskin vielä. Tahtoo oman yrttipenkin :)

[columns_row width=”half”]
[column]akiro-mamasgarden[/column]
[column][/column]
[/columns_row]

Hyötytarhaan kuului myös uutuuttaan hohtava Akiron mallistosta tilattu tunnelimallinen kasvihuone. Olikin tosi kiva kysellä kokemuksia tästä kasvarista talon emännältä, sillä myös omissa haaveissani siintää oman kylän kasvihuonetoimittajan mallistosta tilattu kaarihuone. Kovin tyytyväisiä olivat olleet huoneeseen, vaikkakin kova kasaaminen siinä oli kyllä ollut.

sadevesisailio-mamasgarden

Hyötytarhan kastelu sujui korkeuserojen ansiosta kätevästi. Sadevesi kerätään säiliöön kalloin päälle, josta se valuu omalla painollaan alas hyötytarhalle. Tätä samaa menetelmää käytän myös meillä kotipuutarhassa. Sadeveden sijaan tosin pumppaan veden kasvimaallamme sijaitsavasta rengaskaivosta, joka kesän mittaan yleensä kuivuu.

kallo-mamasgarden

Parhautta ovat pienet yllätykset joita voi puutarhavierailuilla löytää! Tämän kallon bongaaminen oli myös pienen seuralaiseni mielestä erityisen jännättävää :)

Ja eikä siinä vielä kaikki, sillä tähän Kirsikkamäen kokonaisuuteen kuului vielä toinenkin talo ja sen takaa löysin huikean kalliopuutarhan! Se onkin sitten jo toinen tarina…

Kiitos jälleen kaikille puutarhansa tänään avanneille. Tarjositte kanssatarhureille huikeita elämyksiä upeissa puutarhoissanne!

  • Ei ole kommentteja.
  • Lähetä kommentti

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Tilaa Kotipuutarha-lehti

    Tutustumistarjous 4 lehteä 25 €
    Tilaa nyt