Asuntomessut — viherkasvit, ruukut ja maljakot

Olihan se tänä vuonna asuntomessut koluttava kun kerran ihan omalla kylällä ne järjestetään. Vaikka helteinen päivä hieman hirvittikin niin tosi hyvin jaksettiin kohteita kiertää, vain muutamassa taisi jäädä käymättä. Pihat olivat sitä tyypillistä messupihaa ja en oikein innostunut yhdestäkään mutta toki niistäkin jotain kivoja yksityiskohtia löytyi. Kerään niistä sitten oman postauksen. Tässä ensimmäisessä osassa keskityn ruukkuistutuksiin ja yleensäkin kasveihin ja kasviaiheisiin sisustuksessa.

Talo Sensun kasviaiheinen valokuvatapetti.

Talo Sensun näkemistä odotin kovasti ja sieltä löytyikin paljon ihania juttuja. Olin jo etukäteen lukenut jostakin, että kohteen kasviaiheiset kuvat olivat talon omistajien itsensä ottamista kuvista valmistettuja. Heti kun kohteessa näkyy omistajiensa omaa kädenjälkeä, se muuttuu paljon kiinnostavammaksi ja jotenkin aidommaksi. Kohteessa oli myös paljon viherkasveja ja kyllä niillä on sitten valtava vaikutus viihtyvyyteen!

Messutalojen viherkasveista

Koska elämme tällä hetkellä suurta viherkasvien kulta-aikaa, odotin niitä olevan messutaloissa erityisen runsaasti. Lopulta näin ei kuitenkaan valitettavasti ollut asian laita. Toki ymmärrän etteivät nämä ole puutarhamessut mutta juurikin tuo edellä mainittu Sensu oli hyvä esimerkki kasvien voimasta. Hyvinvoivilla suurilla viherkasveilla saadaan valtavasti ilmettä moderniinkin sisustukseen ja monessa kohteessa valtavat ikkunat oikein huutivat suuria kasveja niiden läheisyyteen. Toki niissä on oma huolehtimisensa messujen aikana mutta silti niihin kannattaisi panostaa.

[columns_row width=”half”]
[column][/column]
[column][/column]
[/columns_row]

Aina kasvien ei kuitenkaan tarvitse edes olla aitoja luodakseen vihreää fiilistä. Tässä pari esimerkkiä kahdesta eri kohteesta. Talo Pyörre oli saanut seinilleen kauniita kasviaiheisia tauluja Johanna Oraksen maalaamana. Löysin myös Kreetta Järvenpään kukkatapetin erään kohteen makuuhuoneesta.

[columns_row width=”half”]
[column][/column]
[column][/column]
[/columns_row]

Terassien ruukkukasveja

Voitte varmasti uskoa, että oikein kiljahdin riemusta kun löysin yhdeltä terassilta tämän upean mehipuun! Olisipa näitä ollut kohteessa enemmän, oikein isona ryhmänä. Mehipuun kaverina oli kuitenkin kauniilla ruukulla ja oikein ruukkutassuilla varustettu viherkasvi. Taustalla suuri ja komea banaani, mutta rumassa muoviruukussa, argh :) No kaikkea ei ehdi viimeistellä tiukassa aika-taulussa, kyllä senkin ymmärtää.

[columns_row width=”half”]
[column][/column]
[column][/column]
[/columns_row]

Tässä eri kohteissa kuvattuja ruukkukasveja. Monenlaiset punotut materiaalit näyttävät nyt olevan muodissa ja ruukuissa kautta linjan hillittyjä sävyjä ja materiaaleja. Viimeisen kuvan viherkasvi taitaa olla muovia mutta otinkin kuvan tuon puupallon takia. Oi kuinka ihastuinkaan niihin.

Kasveina terasseilla oli lähes läpeensä käytetty vain heiniä ja pikkupuita. Mikäs siinä, ihania ovat toisiinsa yhdistettyinä tai yksinäänkin. Olisikohan tuossa yhdessä ruukussa ollut kuitenkin tummalehtistä kurjenpolvea?! Jospa siellä ollaankin luettu Mamman blogia ja innostuttu perennoista ruukkuistutuksissa :D

[columns_row width=”fourth”]
[column][/column]
[column][/column]
[column][/column]
[column][/column]
[/columns_row]

Jonkin verran erilaisia maljakkoja

Enemmänkin olisi mahtunut. Yhdessä kohteessa huomasin tuoreita neilikoita maljakossa mutta muuten maljakkokukat olivat lähes kauttaaltaan kuivaa heinää. Toki helppo ja vaivaton vaihtoehto ja yleensä myös tyylikkään näköinenkin. Vaan olisipa joku paikallinen kukkakauppa tehnyt mainossopimuksen jonkin kohteen tuoreista leikkokukista! Vink, vink seuraavia messuja ajatellen. Mainosta kukkakaupalle ja tuoretta kauneutta messuvieraille. Vihersisustus on sittenkin vasta aivan lastenkengissä verrattuna vaikkapa huonekaluihin.

Mielestäni messujen upeimmat maljakot.

[columns_row width=”half”]
[column][/column]
[column][/column]
[/columns_row]

Loppuun vielä kuva messujen komeimmasta ulkoruukusta. Jyväskyläläisen yrityksen valmistamat ruostepintaiset tuotteen olivat mahtavia. Kyseinen firma yhdistää myös kiveä metallin kaveriksi. Kaksi lempimateriaaliani.

Kuvan taustalla häämöttää messujen ainut pikkuruinen kasvihuone. Tuossa kohteessa olivat myös varsinaisen messualueen ainoat kauniit perennapenkit. Vaan niistä lisää seuraavassa postauksessa.

pyöreä tekstillä-blogin-loppuun

  1. Eihän tilaasuutta ny voinu olla käyttämätä, ku kerran omas pitäjäs. Luulis tosiaanki, että viherkasvia olis ollu joka paikka täynnä, ainaki nii hirviästi kotoolua, viherkasvipuumia ja puutarhaa on nykyysin ylistetty. Aivan ihana ruasteene ruukku!

    • Ehkäpä se on juuri tuo kasvien hoito joka estää niiden käyttämisen enemmälti. Varmasti kauheinta mitä voisi kuvitella olisi, että jokin kasvi kuolisi ruskeaksi käppyräksi messujen aikana Vaan nuo mehikasvit olisivat olleet kyllä siinä mielessä melko varmoja, että ne pärjäisivät hyvinkin koko kuukauden noin 1-3 kastelukerralla, riippuen vähän lehtien paksuudesta Oi, pääsisipä joskus itse stailaamaan viherkasveilla jonkin kohteen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Lähetä kommentti

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 25 €
Tilaa nyt