Arvonnan voittaja ja muita kuulumisia

Viimeistä joulunpyhää täällä vietellään ja huomenna koittaa töihin lähtö. Reilun viikon loma on tuntunut tosi pitkältä ja vaikka olinkin koko loman pienoisen kröhän kourissa, niin tunnen oikeasti myös levänneeni. Tunnustettava se on, että en ole kuitenkaan oikein jouluihminen. Tunnen nimittäin pienoista helpotusta siitä, että joulu on taas kerran juhlittu ja pääsen pian kiinni normaaliin arkeen :)

vaaleajouluruusu-mamasgarden

Toki rakastan lasten riemua ja tietysti myös joulukukkia mutta usean päivän jatkuva vetelehtiminen on lopulta kovin tylsää.

jouluruusun-piippo-mamasgarden

Toisaalta tuo vetelehtimien ja sohvailu saa ajatukset väkisinkin lentoon ja nehän räpyttelevät jo kovasti kohti ensi kevättä <3 Talvipäivänseisauksen puutarhakierroksella kuvatut jouluruusun terhakat alut kurottelevat nekin jo kohti kevättä. Tosin pian kuvauksen jälkeen peittelin nuo alut joulukuusestamme leikatuilla alaoksilla. Oksia riitti myös muille jouluruusun taimille ja metsähortensiallekin (Deinanthe bifida). En itseasiassa edes tiedä olisiko tuo metsähortensia kovin talvenarka mutta se on minulle niin tärkeä taimi, että olen sen nyt kahtena talvena suojannut talvensuojaturpeella ja havuilla. Suojia on sitten keväällä ihana käydä vähän raottelemassa ja tarkistamassa olisivatko aarteen jo lähteneet kasvuun <3

Mutta sitten itse asiaan eli arvontaan, joka on siis päättynyt tänään klo 12. Osallistujia oli tällä kertaa runsain mitoin niin täällä blogissa kuin facebookinkin puolella. Jaoin linkin ylläpitäjien luvalla myös muutamalle minulle kovin tärkeäksi muodostuneelle facebook-ryhmälle.  Suomen pioniseuran sivuilla suuri joukko jäseniä oli osallistunut arvontaan seuran sivujen linkin alle, joten hyväksyin mukaan myös heidät. Laskin osallistujat yhteen ja esikoiseni paukautti pyynnöstäni ilmoille numeron 64, joka oli onnellisen voittajan numero. Voittaja on siis Mamman puutarhan facebook-sivuilla arvontaan osallistunut Taina Laiho! Onnea Taina, sinulle on ilmoitettu voitostasi henkilökohtaisesti.

Primula-auricula-jubilee-mamasgarden

Vaan nyt kaikki haaveilemaan keväästä, sillä ihan pian alkavat myös ilmestyä uudet, vuoden 2018 siemenluettelot ja nehän ne vasta saavatkin viherhörhön ajatukset lentoon ja sormet syyhyämään jo kylvöhommiin. Vielä täytyy kuitenkin malttaa mielensä ja odotella jonkin aikaa luonnonvalon lisääntymistä. Toki hangen alle sujahtavat kylvöt voi jo melkeinpä heti vuoden alusta kylvää. Hangen alle laitettavien kylvösten kannattaa antaa olla ensin muutaman viikon sisällä imemässä kosteutta ja saamassa ensimmäinen lämpökäsittelynsä.

Näistä siemenunelmista täytyy kuitenkin vielä palata maanpinnalle ja viettää tässä välissä uusi vuosikin :) Leppoisia vuoden viimeisiä päiviä ja erityisen vihreää uutta vuotta kaikille lukijoilleni <3

 1. Onnea voittajalle!
  Voi iiks miten ihana esikkokuva, oikea herkku <3
  Hyvää töihin paluuta ja toivottavasti paranet pian!

  • P. auricula ’Jubilee’ on tuo tämän postauksen kaunotar. Sain kuvia Barnhavenilta blogijuttuja varten.
   Lima on jo liikkeellä joten eiköhän tässä pian olla taas puhtain keuhkoin

 2. Onnea voittajalle!
  Jaa-a, tuleekohan mitään hankea, jonka alle kylvöjä voisi edes laittaa?
  Arjen saapuminen tuntuu minustakin mieluisalta. Ajatuksissa siintää jo tuleva kasvukausi…

  • Totta nyt ei ainakaan kovin talviselta näytä, vain rippeitä lumesta jäljellä. Toisaalta äkkiäkös sitä tulee jos on tullakseen ja eiköhän sitä vielä tule!? No se jää nähtäväksi. Sitten vaan kylvökset vaikka styroksi laatikoiden alle jos ei lunta tule.

 3. Kiitos vierailusta blogissani. :) Olipa mukava tulla kurkkaamaan sinun blogiisi. Kovin alkaa minunkin ajatukseni olla jo keväässä. Jos ehdin, niin aloitan tänään kylvösuunnitelmat. Tuo kylvösten laitto hangen alle onkin minulle ihan uusi juttu. Millehän kasveille sitä voi käyttää? Yritin googlettaa asiaa, mutta tuloksetta. Hyvää loppuvuotta sinulle! :)

  • Hei kiitos ja kiva kun kävit vieraisilla
   Hangen alle voi laittaa kaikkia sellaisia siemeniä jotka tarvitsevat kylmäkäsittelyn itääkseen. Niitä ovat mm. monet perennat ja puuvartiset. Jotkut tarvitsevat myös useita lämmin-kylmä-lämmin syklejä ja itäminen voi kestää vuosia. Myös monia hyötykasveja voi kylvää jo syksyllä suoraan kasvimaalle ja nekin ovat omalla tavallaan hangen alla vaikka niitä taidetaankin kutsua virallisesti syyskylvöiksi. Tästähän saisi vaikka kokonaisen postausen aiheen, täytyypä laittaa aihe muistiin!

 4. Siellä katseet jo keväässä ja hyvä mieli siitä, että joulu on hoidettu pois alta :) Olen aivan erilainen, haluaisin niin tarttua ja pysyä tässä kaamoksen ajassa. Ei oikein koskaan tunnu siltä, että ehtisi todenteolla paneutua sohvailuun. Mielelläni sohvailisin monta viikkoa, mutta olisin kait vaarassa maatua. Pikkupakolla nostan itseäni pienille kävelylenkeille. Muiden puutarhakuvia on mukava katsella sohvalla, mutta tähän aikaan vuodesta nekään eivät saa ajatuksia kääntymään omaan puutarhaan ja sen suunnitelmiin.

  • Voi kuule kyllä se sohva vetää minuakin puoleensa Kaikki lenkkeily on jäänyt ja ulkoilen lähinnä haahuilemalla puutarhassa. Nyt aurinko innosti eilen ja tänään pieniin puuhasteluihinkin mutta pääsääntöisesti haahuilen ja haaveilen minäkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Lähetä kommentti

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 29 €
Tilaa nyt