Aamuauringon säteet ja puutarhakissa Saimi

Suloinen puutarhakissa Saimi on nyt asunut kanssamme kuukauden. Ja voi miten paljon iloa tuo pieni raitapaita onkaan elämäämme tuonut. Allergiahuolet ovat väistyneet, mitään suurempaa reagointia ei ole ilmennyt ja lääkkeetkin ovat olleet jo pitkään käyttämättä. Alankin vähitellen luottamaan siihen, että saamme pitää Saimin luonamme.

[columns_row width=”third”]
[column][/column]
[column][/column]
[column][/column]
[/columns_row]

Ja minusta tuntuu, että Saimikin viihtyy hyvin kanssamme. Hän on aina valmiina lähtemään kaveriksi ulos ja tutkii lähietäisyydellä puutarhaa suurella mielenkiinnolla. Vaan aina vain hankalammaksi tulee saada häntä takaisin sisälle. Tänään oli jo ihan pakko hakea jääkaapista nakki avuksi. Yritin aamulla ulkoilun yhteydessä istuttaa valkosipulit mutta istuttamatta jäi kun en uskaltanut päästää pikkuista näkyvistä. Jonkinlainen tiuku on kyllä kaulaan hankittava niin kuulee paremmin missä mennään.

[columns_row width=”half”]
[column][/column]
[column][/column]
[/columns_row]

Puutarhatyöt alkaa olla tehtynä

Onneksi suurin osa syksyn puutarhatöistä alkaa olla jo tehtynä ja voinkin rauhassa keskittyä vapaa-aikoina vain leppoisaan oleskeluun. Tänään nostelin vielä perinteisesti lasikuvut suojaamaan syklaamin taimia. Löysin jokin aika sitten uuden kuvun, mihin oli porattu reikä valmiiksi. Se oli ihan pakko ostaa sillä reijälliset ovat selkeästi umpinaisia paremia.

Osa taimista on jo niin isoja, etteivät ne mahdu kokonaan kuvun alle.

Sipulikukkien istutuksen yhteydessä piilotin tuolle alueelle myös viisi uutta syklaamin mukulaa. Niistä ei vielä näy mitään eikä minulla riitä niille enää kupujakaan joten nyt sitten nähdään miten käy ilman niitä. Alue on onneksi rinnettä joten ei siihen vesi koskaan seisomaan jää.

Syyskrookukset eivät enää taida jaksaa avata kukkiaan, vaan kauniita ne ovat noin supussakin. Istutin näitäkin hieman lisää tänä syksynä. Muutaman vuoden takaisesta hiirien tihutyöstä viisastuneena olen istuttanut kaikki uudet sipulit myyräverkosta askartelemaani verkkokoriin. Kun lammikon luona sipulit kaivettiin maasta lähes viimeistä sipulia myöten, en ole halunnut ottaa enää riskiä vastaavan tapahtuman toistumisesta. Ja voi kuinka tuolloin toivoinkaan, että meillä olisi joskus oma puutarhakissa joka verottaisi alueemme hiiri- ja myyräkantaa.

Koristeomenapuu `Aamurusko`:n pikkuiset hedelmät.

Ja nyt kaksi vuotta myöhemmin tuo haave on toteutunut, oi onnea

 

pyöreä tekstillä-blogin-loppuun

P.S. Saimi lähettää terveiset kaikille kisukavereille täällä blogistaniassa. Erityisterkut Ransulle ja Mustille Saaripalstalle, olisipa joskus hauska nähdä teitä, miauu…

 1. Hih, Saaripalstan pojat kiittävät terveisistä!
  Onpa Saimi kaunis!! Ymmärrän hyvin huoltasi ja silmälläpitoasi, nuori kissa on ehtiväinen ja uteliaisuuden ja toimeliaisuuden takia kovin altis kaikenlaisille onnettomuuksille. Ikääntyvien kissojen kanssa on sikäli paljon helpompaa. Hihii, nakkihoukutin! :-D
  Ihastuttavat sahramit ja syklaamit, onnea on se, että ne viihtyvät. Toivottavasti ei jyrsijätuhoja enää tule. Myyriä on ollut tuhottoman paljon viime ja tänä vuonna, meillä oikeat huippuvuodet.

  • Kyllä tällä pentuajalla on tosiaan paljon yhtäläisyyksiä aikoihin, kun lapset olivat vuorollaan pieniä taaperoita. Onneksi siirsin kissan hankintaa tänne asti kun lapset on jo isoja. Ja tämä syksy oli hankinta-ajankohtana mitä parhain. Ehtii Saimi kasvaa talven ajan ennen kuin kesä houkuttaa entistä enemmän tutkimusmatkoille ja minullakin paljon paremmin aikaa vahtia nyt kuin keväällä.
   Pian on tosiaan onneksi odotettavissa myyrien väheneminen kun nyt ovat kannat huipussaan Ajattelin kuitenkin vielä laittaa sitä koivutislettä tulppaanin sipuleiden päälle, joku kertoi että se auttoi hirveän hyvin.

 2. Saimi on todella suloinen puutarhakissa. Hän osoittaa jo selvästi hyvän myyräkissan taipumuksia kun ei haluaisi tulla tutkimusmatkoiltaan sisälle. Tänä vuonna täälläkin taitaa olla paljon myyriä ja hiiriä, sillä niitä on jo alkanut jäädä loukkuihin eikä naapurin linnunruokintapiste varmasti vähennä niiden määrää. Toivottavasti täällä satunnaisesti näkynyt kissa kävisi vielä tekemässä muutaman metsästysreissun meidänkin pihalle ennen talven tuloa niin ei tarvitsisi ihan niin paljoa pelätä puutarhan puolesta. Mukavaa pian alkavaa viikonloppua!

  • Itsekin olen kovasti tuota lintujen ruokintaa pohtinut mutta päättänyt kuitenkin jatkaa sitä edelleen. Pian saadaan siirrettyä meidän puuvaraston paikkaa joka on nyt lintulaudan vieressä. Puupinojen väleistä löytyy kilokaupalla auringonkukansiementen kuoria

 3. Oi, miten nätti kissaneito Saimi on. Ihan varmasti hänestä on paljon iloa koko perheelle. Kiva myös kuulla, ettei kukaan reagoi allergisesti, joten Saimin tulevaisuus perheessänne on turvattu. Eiköhän myyrät ja hiiret saa pian kyytiä pihapiiristä. Mitä ilmeisimmin hiiripaisti tulee voittamaan nakkihoukuttimen mennen tullen.
  Olemme olleet kissattomia runsaan 3 vuotta, emmekä tuskin enää omaa kissaa otakaan. Jouluna saamme veljenvaimon Roope-kissan viikoksi hoitoon ja tyttären kissaveljeksiä rapsuttamalla pääsee tarvittaessa pahimmasta kissanhankintahimosta.
  Iloisia kissatuokioita teille. On mukava kuulla Saimin touhuista jatkossakin.
  Syyssahramit eivät avautuneet meilläkään. Kauniita ne ovat tuollaisinakin.

  • Varmasti kunnon paisti on tuhat kertaa nakkia parempi. Oikeastaan pitääkin enemmän nakin tuoksusta ja oma penturuoka maistuu tällä hetkellä parhaimmalle. No, eilen kyllä kiehnäsi niin kauan pöydällä ja sylissä, että sai maistaa purkkihernaria jota itse söin On kyllä paljon yhtäläisyyksiä ihmislapsiin tällä eläinvauvalla.
   Ihanaa, että teillä on mahdollisuus kuitenkin hellitellä toisten kisuja. Voi Juuso, varmasti ikävä on edelleen kova❤️

 4. Saimista tulee varmastikin oiva hiiri- ja myyrämetsästäjä, kun nyt jo viihtyy noin hyvin ulkotouhuissa.

  • Saimilla on kyllä tosi lupaavat elkeet ja tarkasti haistelee ulkona erityisesti terassin alla. Varmasti siellä jo hiirulaiset tuoksahtelee

 5. Saimi on kaunis kissa ja niin topakka puutarhakissan asento ja katse! Toivottavasti saa myyrät ja hiiret kyytiä.

  • Toivottavasti Kyllä onkin hirmuisesti myyrät mellastaneet nyt kesänkin aikana. Yläpihan nurmialuekin on aivan täynnä käytäviä ja kasvimaalla porkkanat on syöty ja varastoitu talvivarastoon. Olisipa pian aika jo kannan romahtaakin.

 6. Ihana Saimi kisuli <3 <3!
  Mukava kuulla että allergiaa ei ole tullut ja kisu voi jäädä teille! Puutarhakissat on ihan parhaita. Saimi näyttää juuri niin täydellisen kissamaisen suloiselta ja uteliaan innostuneelta tapaukselta.

  • On kyllä niin mukavaa saada Saimista seuraa ulkopuuhasteluihin. Ainakin vielä nyt pentuna seuraa minua ja tekemisiäni tarkkaavaisena. Rohkeuden ja kokemuksen karttuessa voi kuitenkin olla, että aina vain enemmän touhuilee ulkona myös omia juttujaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Lähetä kommentti

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 25 €
Tilaa nyt