Näin saat tulppaanit kestämään

Tulppaanikimppu tuntuu joskus vanhenevan ihan silmissä. Tässä muutama vinkki, jolla voit pidentää iloa.

Tulppaanien valinta

Valitse reippaan näköinen nippu. Kokeile sormenpäillä, että kukkanuput ovat kiinteitä. Vältä kasaan painuneita nippuja tai terälehdet tiputtaneita kukkia. Myöskään kovin pitkiä tulppaaneja ei kannata ostaa. Ne ovat olleet liian kauan lämpimässä ilman vettä ja päässeet vanhentumaan.

Usein tulppaanit ovat kaupassa kuivissa astioissa, siis ilman vettä. Tätä ei pidä säikähtää. Tulppaanit kestävät varastointia jonkin aikaa ilman vettä. Tärkeää on leikata tulppaaneihin uudet imupinnat kotona.

Leikkotulppanien hoito

  • Laita maljakkoon kymmenisen senttiä vettä ja leikkaa terävällä veitsellä varsista pois pari senttiä.
  • Laita tulppaaninippu maljakkoon, mutta älä poista vielä muovikäärettä. Anna tulppaanien imeä vettä puolisen tuntia ennen kääreen poistamista. Näin ne pysyvät parhaiten ryhdissä.
  • Poista kääre ja asettele tulppaanit maljakkoon. Tarkista, että lehdet eivät ole vedessä. Voit tarvittaessa napsaista alimman lehden pois. Lehtimassan vähentäminen parantaa myös kukkien kestävyyttä.
  • Vaihda vesi päivittäin.
  • Jos mahdollista, vie maljakko yöksi viileään tilaan. Vältä kuitenkin ruokakylmiötä, sillä hedelmistä erittyvä etyleeni vauhdittaa kukkien lakastumista.
Leikkaa varsiin uusi imupinta terävällä veitsellä. Vältä leikkuussa sahateräistä veistä ja saksia.Kiinnostuitko?

Tilaa Kotipuutarha-lehti nyt tutustumishintaan.
Saat seuraavat 4 lehteä vain 29 €!

Tilaa nyt

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 29 €
Tilaa nyt