Ihana syyspuutarha!

Lokakuu nostaa esille näkymiä, värejä ja muotoja, joita ei keväällä ja kesällä puutarhassa huomaa. Kun kesän vehreys väistyy, tilalle astuvat täyteläiset ruskan värit. Muodot ja näkymät muuttuvat ja niiden merkitys korostuu. Poimi tästä artikkelista vinkkejä ihanan syyspuutarhan suunnitteluun!

Näe syksyn kauneus

Syksystä, tästä värien juhlakaudesta kannattaa ottaa kaikki irti. Puut, pensaat ja osa perennoistakin saa kauniin syysvärin. Kuihtuminenkin on kaunista. Perennojen tummuneet varret ovat kuin graafikon kynästä. Koristeheinien kellastuneet kasvustot ovat upeita katseenvangitsijoita.

Suunnittele tulevia projekteja ja kasvihankintoja syksy mielessä. Kauden loppurutistus on kuin uusi kevät. Puutarhan näkymät sekä kasvien muodot ja värit puhkeavat uudelleen loistoon, vaikka ollaan jo lähellä pakkasia ja kuihtumista. Tervetuloa upea loppusyksy!

Näkymien aatelia

Istutusten ja yksittäisten kasvien muodot piirtyvät syyspuolella pihan näkymiin selkeämmin kuin kesän kasvirunsaudessa. Puiden ja lehtipensaiden rungot paljastuvat sitä mukaa kun lehdet putoavat, ja näkymiin syntyy uutta dramatiikkaa kuin itsekseen. Polkua reunustava perennapenkki syttyy uuteen loistoon maaruskan saavuttaessa lehtiperennat. Tarjolla on paletti keltaisesta oranssin kautta punaiseen, ruskeaan ja mustaan – vihreän sävyt jäävät mausteiksi.

Kun tutkii upeiden syyspuutarhojen näkymiä…

Tilaaja

Kiinnostuitko?

Maksulliset kirsikka-symbolilla merkityt artikkelit, näköislehdet ja digiarkisto avautuvat tarhureille, joilla on voimassa digitilaus tai lehti+digi-tilaus.

Kiinnostuitko?

Tilaa Kotipuutarha-lehti nyt tutustumishintaan.
Saat seuraavat 4 lehteä vain 25 €!

Tilaa nyt

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 25 €
Tilaa nyt