Hiilensidonta puutarhassa

Hoida puutarhaa menetelmillä, jotka sitovat hiiltä maaperään. Maan kasvukunto kohenee ja osallistut samalla ilmastotalkoisiin. Hiilitarhurin puutarha on helppohoitoinen ja hyvinvoiva!

Hyvinvointia maahan

Hiilensidonnalla ja hiilen lisäämisellä maahan on korvaamaton merkitys puutarhan ja kasvien kukoistukselle. Molemmat kartuttavat maahan humusta, joka palkitsee kasvualustan ilmavuutena, hyvänä ravinteiden- ja vedenpidätyskykynä sekä toimivana ravinteiden kiertokulkuna. Se helpottaa puutarhan hoitamista ja parantaa kasvien pärjäämistä niin hellekautena kuin syyssateissakin.

Eloperäisen aineksen lisääminen ja runsas kasvillisuus ovat parhaat ja ekologisesti kestävimmät tavat lisätä hiilen määrää maassa. Samalla aktivoidaan maan pieneliöstön toimintaa. Vilkkaasti toimiva pieneliöstö puolestaan pitää maan hyvässä kunnossa, jolloin kasvit kasvavat paremmin ja hiiltä sitoutuu tehokkaasti maahan.

Yhteyttäessään kasvit muuttavat auringon energian avulla ilman sisältämän hiilidioksidin ja maasta otetun veden hapeksi ja hiiliyhdisteiksi. Happi vapautuu ilmakehään. Hiiliyhdisteistä osa päätyy…

Tilaaja

Kiinnostuitko?

Maksulliset kirsikka-symbolilla merkityt artikkelit, näköislehdet ja digiarkisto avautuvat tarhureille, joilla on voimassa digitilaus tai lehti+digi-tilaus.

Kiinnostuitko?

Kotipuutarha-lehti on uudistunut!
Tilaa nyt tutustumishintaan 4 lehteä 29 €

Tilaa nyt

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 29 €
Tilaa nyt