12 askelta kestävään puutarhanhoitoon

Ekologisesti kestävä puutarha on elävä ja monimuotoinen kokonaisuus, jossa viihtyvät sekä kasvit että pieneliöt. Puutarhan omistajalle kestävyys tarkoittaa usein myös pienempää työmäärää, vähäisempää uusimisen tarvetta ja pitkällä aikavälillä maltillisempaa budjettia. Kestävä puutarhanhoito nojaa maan hoitoon, pieneliöiden vaalimiseen ja kierrättämiseen.

1. Suunnittele ja perusta hyvin

Hyvällä suunnittelulla vältät monta virhettä. Kun laadit etukäteen edes suurpiirteisen suunnitelman lopputuloksesta, vältyt myöhemmin työläältä muokkaamiselta ja kasvien siirroilta, jotka vievät aikaa ja vaivaa, kuluttavat materiaalia ja nostavat kustannuksia. Suunnittele ensin suuret linjat ja alueet ja etene sitten pienempiin yksityiskohtiin. Tee perustustyöt ja kasvualustat huolellisesti ja kerralla kuntoon, vaikka alkuinvestointi olisikin suurempi.

2. Valitse kasvit olosuhteiden mukaan

Puutarhanhoidon kultainen sääntö kuuluu: istuta oikea kasvi oikealle paikalle. Säästyt kasvimenetyksiltä ja uusien taimien hankinnalta, kun valitset kasvit alun perin huolella, Huomioi kasvivalinnoissa…

Tilaaja

Kiinnostuitko?

Maksulliset kirsikka-symbolilla merkityt artikkelit, näköislehdet ja digiarkisto avautuvat tarhureille, joilla on voimassa digitilaus tai lehti+digi-tilaus.

Kiinnostuitko?

Tilaa Kotipuutarha-lehti nyt tutustumishintaan.
Saat seuraavat 4 lehteä vain 25 €!

Tilaa nyt

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 25 €
Tilaa nyt