Cottage garden

Englantilaisen puutarhan avaimet löytyvät runsaasta kukkaisuudesta ja rennon hienostuneesta, pastellisävyihin nojaavasta tyylistä. Suomalaiseen pihaan cottage-puutarhan ilmeen saa tehtyä taitavasti sommitellen myös tutuilla kasveilla.

Tyylin taustalla

Cottage garden –tyyli on saanut alkunsa englantilaisen maalaismökin ympärille syntyneestä hyötypuutarhasta, jossa kaalinpäiden ja yrttien seasta kuului kanojen potpotus ja ankkojen vaakkuminen. Tällainen puutarha kuului muun muassa satukirjailija Beatrix Potterin suosittujen kirjojen kuvastoon.

Samaan aikaan 1800-luvulla uudet koristekasvit saapuivat kasvilöytöretkeilijöiden mukana Englantiin, ja hyötykasvit saivat seurakseen värikkäitä perennoja ja muhkeita ruusuja. Puutarhoista tuli iloisen värikkäitä, mikä taas inspiroi taiteilijoita ja arkkitehteja. Arts & Crafts –liikkeen taiteilijoiden myötä tyyli sai yhä romanttisemman imagon.

Cottage garden –tyylisuunnan kuuluisimmat edustajat…

Tilaaja

Kiinnostuitko?

Maksulliset kirsikka-symbolilla merkityt artikkelit, näköislehdet ja digiarkisto avautuvat tarhureille, joilla on voimassa digitilaus tai lehti+digi-tilaus.

Kiinnostuitko?

Tilaa Kotipuutarha-lehti nyt tutustumishintaan.
Saat seuraavat 4 lehteä vain 25 €!

Tilaa nyt

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 25 €
Tilaa nyt