Savipiha puutarhaksi

Savinen piha taipuu puutarhaksi maata muokkaamalla tai helpoin kohopenkkiratkaisuin. Oikeat kasvivalinnat ovat savimaassa(kin) kaiken a ja o.

Saven olemus

Kaikki savi ei ole samanlaista. Savimaiksi kutsutaan maita, joissa saveksen osuus vaihtelee 30-100 prosentin välillä. Myös väritys voi vaihdella harmaasta suklaanruskeaan. Aitosavi on märkänä muotoiltavaa, kuivana jäykkää ja väritykseltään tummanharmaata tai ruskeaa. Vaaleanharmaa hiesusavi muovautuu niin ikään kosteana, mutta kuivana se halkeilee.

Saveshiukkanen on muodoltaan kerroksellinen ja hienorakeinen, joten sillä on suuri ominaispinta-ala. Tästä syystä se pidättää hyvin sekä vettä että ravinteita. Puutarhan kasvualustana saven huono puoli on sen tiiviys ja kylmyys. Savimaahan sitoutunut runsas vesimäärä jäätyy talvella ja aiheuttaa routimista keväällä. Savisen tontin omistajalla on kaksi vaihtoehtoa: muokata…

Tilaaja

Kiinnostuitko?

Maksulliset kirsikka-symbolilla merkityt artikkelit, näköislehdet ja digiarkisto avautuvat tarhureille, joilla on voimassa digitilaus tai lehti+digi-tilaus.

Kiinnostuitko?

Tilaa Kotipuutarha-lehti nyt tutustumishintaan.
Saat seuraavat 4 lehteä vain 29 €!

Tilaa nyt

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 29 €
Tilaa nyt