Parhaat tomaattilajikkeet

Tomaatin kasvatuksessa kokeiltavaa riittää loputtomiin, sillä lajikkeita on kymmeniä tuhansia. Tähän juttuun on omat 18 suosikkilajikettaan listannut intohimoinen tomaatinkasvattaja, hortonomi Elina Vuori. Hän kasvattaa vuosittain useita kymmeniä lajikkeita omaksi ja perheensä iloksi. Elinan kasvihuoneesta lähtee keväisin myös isot määrät taimia myytäväksi muille puutarhaharrastajille. Elinan listalta löydät takuuvarmat perustomaatit, pienet herkkulajikkeet sekä tosiharrastajan erikoisuudet!

Intohimoinen tarhuri voi valita vuosittain, kasvattaisiko tänä kesänä kylmää sietäviä siperialaisia, makeita kirsikkatomaatteja vai paljon lämpöä, ravinteita ja pitkän kasvukauden vaativia pihvitomaatteja. Vai syntyisikö kesän kimara vanhoista perinnelajikkeista tai uusista hybrideistä? Esteetikko taas valitsee lajit värin ja muodon perusteella.

Aloittelijan kannattaa lähteä valinnassa liikkeelle käytettävissä olevasta tilasta. Parvekeviljelyyn käyvät lajikkeet, jotka kasvavat maltillisesti tai ovat pensastavia ja sopivat ruukkuun. Suuren kasvihuoneen omistaja voi valita käytännössä minkä lajikkeen tahansa, kun taas avomaaviljelijä joutuu etsimään lajikkeensa kylmää sietävien joukosta. Oli kasvatuspaikka mikä hyvänsä, sopivia vaihtoehtoja löytyy kaikille.

Lajikkeen lisäksi tomaatin makuun vaikuttavat…

Tilaaja

Kiinnostuitko?

Maksulliset kirsikka-symbolilla merkityt artikkelit, näköislehdet ja digiarkisto avautuvat tarhureille, joilla on voimassa digitilaus tai lehti+digi-tilaus.

Kiinnostuitko?

Tilaa Kotipuutarha-lehti nyt tutustumishintaan.
Saat seuraavat 4 lehteä vain 25 €!

Tilaa nyt

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 25 €
Tilaa nyt