Pähkinäsatoa Suomesta

Pähkinöitä on kasvanut Suomessa jo pitkään, mutta nyt ne saattavat kokea uusien lajien myötä uuden tulemisen. Lue kuinka pähkinäsatoa saa Suomesta ja nappaa talteen mielenkiintoisia lajikkeita!

Rakkaudesta pähkinöihin

Pähkinöiden kasvatus on kärsivällisten puuhaa. Suomessa menestyviä lajeja ei luonnonvaraisen euroopanpähkinäpensaan, Corylus avellanan, lisäksi juurikaan ole. Sadon saaminenkin on hidasta – menee vuosikausia ennen kuin kasvi tulee satoikään, ja alkuun viljelijän on tyytyminen pariin kouralliseen.

Pähkinöiden kulutus on kuitenkin kasvanut ja niiden terveydellisistä vaikutuksista tiedetään jatkuvasti enemmän. Mitä tapahtuu, kun ilmastonmuutos etenee? Kestävän elämäntavan ja kasvien parissa työtä tekevä Joel Rosenberg on empimättä sitä mieltä, että pähkinöille on Suomessa tulevaisuus avoinna. Lähimmät kaupalliset viljelmät löytyvät tällä hetkellä Liettuasta, ja myös Tanskassa ollaan aika pitkällä. Ei kovin kaukana Suomesta…

Tilaaja

Kiinnostuitko?

Maksulliset kirsikka-symbolilla merkityt artikkelit, näköislehdet ja digiarkisto avautuvat tarhureille, joilla on voimassa digitilaus tai lehti+digi-tilaus.

Kiinnostuitko?

Tilaa Kotipuutarha-lehti nyt tutustumishintaan.
Saat seuraavat 4 lehteä vain 29 €!

Tilaa nyt

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 29 €
Tilaa nyt