Magnolioiden kasvattaminen

Upeat magnoliat ovat monen puutarhaharrastajan haavelistalle. Useimmille riittää se yksi taimistolta haettu yksilö, jota vaalitaan ja jonka kasvua ja kukintaa ihastellaan. Toisilla homma lähtee niin sanotusti lapasesta. Puutarhaharrastaja Hannu Marteala innostui magnolioista niin, että nykyään hän kasvattaa näitä upeita kukkapensaita itse siemenestä ja varttamalla. Poimi tästä artikkelista Hannun vinkit lajikkeiden valintaan ja magnolioiden kasvatukseen!

Erilaisia magnolialajikkeita

Magnolian (Magnolia) lajikkeisto on valtava; esimerkiksi hollantilainen Magnoliastore-taimisto myy noin 600 erilaista lajia, lajiketta ja risteymää. Hannun mielestä niistä ainoastaan muutama prosentti on meillä kokeilemisen arvoisia. ”Keväisin puutarhamyymälöissä näkee isoja, upeasti kukkivia taimia, joilla ei ole menestymisen mahdollisuutta meidän oloissamme. Pettymykset ovatkin saaneet monet puutarhaharrastajat varuilleen.” Hannu harmittelee.

Lajikkeiden taustoihin Hannu perehtyy kansainvälisessä lajikerekisterissä, jota ylläpitää Magnolia Society International. Lajikenimeä tärkeämpää on tieto kasvin perimästä: jos…

Tilaaja

Kiinnostuitko?

Maksulliset kirsikka-symbolilla merkityt artikkelit, näköislehdet ja digiarkisto avautuvat tarhureille, joilla on voimassa digitilaus tai lehti+digi-tilaus.

Kiinnostuitko?

Tilaa Kotipuutarha-lehti nyt tutustumishintaan.
Saat seuraavat 4 lehteä vain 29 €!

Tilaa nyt

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 29 €
Tilaa nyt