Suloiset pienet sipulikukat

Syyskuussa istutetaan tulevien keväiden kukkameret. Parhaat sipulikukat nousevat maasta sitkeästi joka vuosi ilman erityistä hoitoa.

Pienet sipulikukat

Pienet sipulikukat ovat sitkeitä ja varhaisia kukkijoita. Ensimmäisinä kukkaan ehtivät lumikellot, Etelä-Suomessa joskus jo helmikuun lopulla. Maaliskuussa pälvipaikoille nousevat ensimmäiset sahramit eli krookukset. Ne ovat monelle se varsinainen kevään alkamisen merkki. Erityisen tärkeitä sahramit ovat talvihorroksestaan heräileville pörriäisille, kun juuri muita mesikukkia ei vielä ole tarjolla. Huhtikuussa nurmikko ja pensaiden aluset läikehtivät sinisen sävyissä, kun posliinihyasintit, kevättähdet ja idänsinililjat alkavat kukkia. Hieman myöhemmin koittaa helmililjojen vuoro.

Keväällä kukkivat sipulikukat ovat pieniä, joten jos haluat vaikuttavan näyn, hanki sipuleita runsaasti. Pienten sipuleiden istuttaminen sujuu yleensä helpommin, kun kaivat lapiolla isomman alan, jolle levität sipulit ja peität ne mullalla.

Lumikellot tuovat kevään

Kevään ensimmäinen kukkija on siro ja kylmää uhmaava lumikello (Galanthus nivalis). Lumikellot viihtyvät…

Tilaaja

Kiinnostuitko?

Maksulliset kirsikka-symbolilla merkityt artikkelit, näköislehdet ja digiarkisto avautuvat tarhureille, joilla on voimassa digitilaus tai lehti+digi-tilaus.

Kiinnostuitko?

Tilaa Kotipuutarha-lehti nyt tutustumishintaan.
Saat seuraavat 4 lehteä vain 29 €!

Tilaa nyt

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 29 €
Tilaa nyt