Sisääntulo juhlakuntoon

Kevään juhlien aika lähestyy. Laita etupihan muurialtaan istutus paraatiasuun tämän suunnitelman avulla. Toukokuussa istutetut kesäkukat ja koristeheinät kukoistavat läpi kesän.

Näyttävä istutus kevään juhliin

Kesäkukat ja isot ruukkutaimet ovat näppärä ratkaisu sisäänkäynnin pikaiseen kohennukseen jo heti alkukesän tuntumassa. Puutarha on touko-kesäkuussa vielä paljas ja suurin osa perennoista on vasta pääsemässä kasvuvauhtiin.

Tämän istutussuunnitelman avulla taiot sisäänkäynnin tai terassin vierustan muurialtaan näyttäväksi hetkessä. Hyvällä hoidolla kesäkukat kestävät aina syksyyn saakka.

Osta suunnitelmaa varten laadukkaita ja isokokoisia taimia. Suunnitelmaan valitut kasvit eivät ryöpsähdä missään vaiheessa muodottomiksi vaan pitävät ryhtinsä läpi kesän.

Istutuksella taiot sisäänkäynnin kukkeaksi hetkessä

Istutussuunnitelma

Malli-istutus on kooltaan 3 x 1 metriä. Salaojita altaan pohja soralla tai kivillä. Sopiva kasvualustan paksuus on 40-50 senttiä. Suunnitelman kasveille sopii kesäkukka- tai puutarhamulta.

(Diascia vigilis)

On lamoaversoinen ruukkukasvi, jota kasvatetaan useimmiten amppelissa. Kasvi sopii hyvin myös muurialtaan reunakasviksi. Korkeus 25 cm. Kukinta 6–9.

(Cosmos atrosanguineus)

On tummanpuhuva kesäkukka, jonka ilmava olemus sopii loistavasti koristeheinien seuraan. Korkeus 30–60 cm. Kukinta 6–9.

(Stipa tenuissima)

On rentokasvuinen koristeheinä. Koristeheinä viihtyy niin ruukussa kuin maavaraisessa istutuksessa. Korkeus 50 cm. Kukinta 6–9.

(Carex buchananii)

On ruosteenruskean kuparisaran jalostettu lajike. Heinän raikkaanvihreät lehdet vaalenevat kohti kärkiä. Korkeus 45 cm.

(Acer palmatum)

Sopivat hyvin ruukkukasveiksi ja muurialtaisiin. Eri lajikkeet ovat eri sävyisiä. ‘Atropurpureum’ on tumma ja pyöreähkö, ‘Shaina’ kirkkaamman punainen. Vyöhykkeet I–II. Korkeus 80–100 cm.

Lue lisää

(Cortaderia selloana)

On erityisen kaunis kesäkukkien seurana. Pampaheinän joutuu todennäköisesti uusimaan joka kesä. Kasvi saattaa talvehtia suojaisalla paikalla Etelä-Suomessa. Korkeus 100 cm.

(Lilium Asiatic-hybridi)

On suurikukkainen risteymä, joka kestää pitkään leikkona maljakossa. Hyvä vaihtoehto lajikkeelle on koristeellinen ’Salmon Star’ (Lilium Orient-Ryhmä). Korkeus 80 cm. Kukinta 7–8.

(Tagetes erecta)

On helppo ja näyttävä kesäkukka, josta on iloa läpi kesän. Lajike on helppo kasvattaa itse siemenestä. Korkeus 35 cm. Kukinta 6–9.

(Ranunculus asiaticus)

on näyttävä kesäkukka, joka kukkii pitkälle syksyyn saakka. Nosta syksyllä mukulat ylös ja talveta ne viileässä varastossa. Korkeus 30 cm. Kukinta 6–9.

Kiinnostuitko?

Tilaa Kotipuutarha-lehti nyt tutustumishintaan.
Saat seuraavat 4 lehteä vain 29 €!

Tilaa nyt

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 29 €
Tilaa nyt