Valohoidossa Kaisaniemen kasvitieteellisessä

Pitkästä aikaa hyvin erilainen viikonloppu alkaa olla takana päin. Leipätyöhöni liittyvä koulutus saatettiin järjestää tänä vuonna täysin livenä, hotelli Hilton Helsinki Strandissa. Sattuipa sopivasti, sillä tuon hotellin vieressä komeili Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha jonne pääsin pyörähtämään koulutuspäivien jälkeen. Yleensä olen käynyt puutarhalla vasta kevät-talvella mutta tilaisuuden tullenhan tuolla saattaisi vierailla vaikka joka viikko. Aivan ihanaa valohoitoa siellä kyllä sai, kun kasvivalojen lisäksi paistoi vielä aurinkokin!

[columns_row width=”half”]
[column]

Kookas hirvensarvisaniainen kasvoi korkealla pylvääseen sidottuna.

[/column]
[column]

Suuret vihreät lehdet kohosivat kohti korkeuksia.

[/column]
[/columns_row]

Kaisanienen kasvitieteellinen puutarha on minulle hyvin tärkeä

Kuvia tuli otettua lähemmäs 200 joten jaan teille valohoitoa Kaisaniemestä useammassa postauksessa. Tähän aikaan vuodesta on ihanaa katsella kuvia elinvoimaisista ja lehtevistä kasveista, samalla keväästä haaveillen. Tämän postauksen kuvat taitavat olla ainakin suurelta osin palmusalista joka on yksi suosikkini kaikista huoneista. Pidän erityisesti palmusalin aluskasvillisuudesta vaikka tietysti kaikki palmutkin ovat ihania.

Palmusalissa maata peittää erilaisten saniaisten kokoelma.

Kukkivista kasveista ihastelin eniten tätä Medinillaa joka oli paljon sirompikukkaisempi kuin yleisesti myynnissä olevat korallimedinillat. Muutenkaan kasvitieteellisessä ei oikeastaan tapaa paljoakaan jalostettuja lajikkeita, vaan kasvit on pyritty tuomaan esille luonnonlajeina. Jonkin verran tietysti täytyy kasvien kasvua rajoittaa mutta hyvin monella on näkyvissä myös niiden luontaista kasvutapaa, mitä ei kotioloissa kasvattaessa saa välttämättä esiin. Tämän huomasin parhaiten mehikasvien kohdalla.

Niistä ja muista huoneista kuitenkin sitten lisää vasta ensi kerralla. Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha on kyllä itselleni erityisen mieluinen ja tärkeä kohde, josta olen kirjoittanut useasti ennenkin. Vanhoja postauksiani voit halutessasi lukea mm. täältä ja täältä. Hakusanalla Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha, löydät kaikki aikaisemmat postaukseni.

[columns_row width=”half”]
[column]

Viirupiilokukalla oli raikkaan vihreät raitalehdet.

[/column]
[column]

Patinoituneessa ruukussa Andien vuoristosta peräisin oleva kortekin oli omalla tavallaan ihana.

[/column]
[/columns_row]

Ei vaan nyt kiepsahdan kyllä sohvalle nauttimaan takan lämmöstä yhdessä Saimin kanssa.  Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille lukijoilleni!

pyöreä tekstillä-blogin-loppuun

  1. Kiitos tästä valohoidosta. Lämpöhoitoakin saimme, sillä sitähän tuolla on myös tarjolla.

    • Totta, itselleni tuli ihan hiki vaikka jätin päällysvaatteet naulakoille. Siellä on myös ihana tuoksu, kostea ja raikkaan hapekas.

  2. Kyllähän tuolla voisi vierailla joka viikko jos asuisi vieressä, hieno paikka.

    • Harkitsen museokortin hankkimista, sillä pääsisi käymään tuollakin vaikka kuinka monta kertaa vuodessa. Toisaalta olen vakuuttunut, että kunhan taas kevät koittaa niin eipä sitä henno omasta puutarhasta kovinkaan usein poissa olla

  3. Onneksi on tuollaisia paikkoja. Saa keskellä talvea nähdä ja kokea kesää.

    • No niinpä! Vaikka eihän se tietenkään ole sama asia kuin oma kesäinen puutarha (katselin eilen omia kevät-kesän kuvia) mutta paremman puutteessa ihan mahtava paikka.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Lähetä kommentti

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 29 €
Tilaa nyt