Jatkoa Kaisaniemen kierrokselle

Kuten jo edellisessä postauksessa lupailinkin, niin tässäpä hieman jatkoa Kaisaniemen kasvarikierrokseltani. Postauksen kuvat on otettu kolmesta eri huoneesta. Pikkuruisesta kuivan metsän huoneesta minulla ei ollutkaan yhtään kuvaa kamerassani, lieneekö seuralaisellani ollut siinä vaiheessa jo kiire seuraavaan huoneeseen ;)

Savannihuoneen puinen kirahvi.

Savannihuone

Savannihuoneessa nimittäin komeili kaunis puinen kirahvi, joka kiinnosti kovasti seuralaistani. Matkassani oli siis kuopukseni <3 Savannihuoneessa oman huomioni vei kokonaan tuo ensimmäisen kuvan kaunotar, kirjoheimikki (Veltheimia capensis).

Suloinen kirjoheimikki.

 

Lähikuva kirjoheimikin kukasta.

Kasvi oli todella kaunis, vaikka sen kukista valuikin jotakin kirkasta ja limaista nestettä. Liekö tarkoituksena houkutella pölyttäjiä kukkiinsa?! Täytyypä vähän kohta kaivella netin syövereistä lisää tietoa tästä kasvista, niin mielenkiintoinen ja upea kasvi tämä oli.

Aavikkohuone

Valtava tyräkki? otti vastaan aavikkohuoneeseen tulijat.

Kunhan selvisimme valtava kasvin (Euphorbia knuthii lukee lapussa, mutta onko tämä kuitenkaan tuo??) ihmettelystä, jatkui aavikkohuoneessa edellisen huoneen kukkatykitys. Kasvien kukinta ei ehkä kuitenkaan kokonaisuudessaan ollut vierailun ajankohtanana erityisen runsasta. Moni kasvi oli talviunilla ja joukossa oli jokunen lehtensä kokonaan varistanutkin kasvi. Vaan aavikolla kuitenkin kukittiin kauniisti <3

Sarviaaloe, Gasteria obliqua var. lilliputana

Sarviaaloen lisäksi valtavat rahapuut olivat täydessä kukassa!

[columns_row width=”half”]
[column]

Rahapuilla oli kokoa ja näköä!

[/column]
[column]

Rahapuun kukintaa läheltä.

[/column]
[/columns_row]

Ja kaktukset noin yleensäkin näyttivät komeilta!

Erilaisia kaktuksia oli valtavasti.

Etelä-Afrikkahuone & Australia

Tämän huoneen ehdoton kaunotar oli kolibrikukka. Olin nähnyt aiemmin tuon kasvin vain kuvissa ja luonnossa se oli tosi vaikuttava. Kukat muistuttivat ilmielävästi lintua, johon nimensäkin viittaa.

Komea kolibrikukka.

Niin tässä kuin lähes jokaisessa muussakin huoneessa ihastuttivat lukuisat saniaiset. Tässä nimenomaisessa huoneessa ihailin erityisesti tätä myyränporrasta.

Myyränporras (Diplazium australe)

Vaan olipahan tässä taas postausta kerrakseen, mennään näköjään tässä sarjassa eteenpäin kolmen huoneen vauhdilla :) Halutessasi voit kurkistaa huoneiden pohjapiirroksetja muutakin lisätietoa alueesta täältä. Vielä jää ensi kertaan Saarihuone, Välimerenhuone&subtropiikki ja sokerina pohjalla lummehuone <3 Kuvailin myös ulkosalla, vaikka vastaanoton setä ei sieltä lupaillutkaan mitään löytyvän. Vaan väärässä oli setä, tein löytöjä myös ulkoalueilta :)

  • Ei ole kommentteja.
  • Lähetä kommentti

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Tilaa Kotipuutarha-lehti

    Tutustumistarjous 4 lehteä 29 €
    Tilaa nyt