Kasvata teeyrttejä

Korvaa klassinen musta ja vihreä tee oman puutarhan sadolla; kotimaisilla villiyrteillä, marjoilla ja puutarhan antimilla. Luonnollisella tavalla kasvaneissa yrteissä on tallella niiden aito aromi, joka Pohjolan olosuhteissa muodostuu erityisen hienoksi. Samalla koko puutarha muuttuu teeplantaasiksi, kun sitä katsoo toisin silmin. Ota talteen ohjeet, joilla onnistut varmasti!

Huomioi nämä teeyrttien kasvattamisessa

Teeyrttien kerääminen omasta pihasta ja metsästä on hauskaa ja halpaa hupia. Maistuvan teehetken valmistelu ei vaadi sen kummempaa kuin muutamien teeyrteiksi sopivien kasvien viljelyn, hiostamisen ja kuivattamisen.

Oma terveydentila on hyvä ottaa huomioon ennen kuin alkaa litkiä yrttiteetä litroittain. Joitain yrttejä ei myöskään suositella käytettäväksi pitkäaikaisesti. Varminta on pitää siis teemäärät maltillisina ja vaihdella käytettäviä yrttejä.

Mikä kaikki sopii teehen?

Kuivatetut metsän marjat ja puutarhan hedelmät, kuten puolukat, tyrnimarjat sekä omenat, lisäävät teekuppiin vitamiineja ja pehmeää kirpeyttä. Villit…

Tilaaja

Kiinnostuitko?

Maksulliset kirsikka-symbolilla merkityt artikkelit, näköislehdet ja digiarkisto avautuvat tarhureille, joilla on voimassa digitilaus tai lehti+digi-tilaus.

Kiinnostuitko?

Tilaa Kotipuutarha-lehti nyt tutustumishintaan.
Saat seuraavat 4 lehteä vain 25 €!

Tilaa nyt

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 25 €
Tilaa nyt