Ajassa elävä viheryhteisö

100 vuotta täyttävä Satakunnan Puutarhaseura luottaa vahvasti tulevaan. Seuran jäsenmäärä on viimeisten vuosikymmenten aikana tuplaantunut.

Miten juhlistatte 100-vuotista taivaltanne?

Julkaisemme huhtikuussa seuran historiikin. Edellisestä on kulunut sopivasti neljännesvuosisata. Kesäkuussa vietämme yhdistyksen kunnostaman Toivepuiston vihkiäisiä. Vuoden päätapahtuman, 100-vuotisjuhlan, vietämme Suomalaisella Klubilla 21.9.2019 täsmälleen seuran perustamispäivänä. Lokakuussa lähdemme juhlavuoden kunniaksi matkalle Kiinaan.

Mikä on pitkän iän salaisuus?

Seura on kyennyt mukautumaan historiallisiin muutoksiin. Yhteistyö ja yhteisöllisyys on tuottanut tulosta ja jäsenmäärämme 320 on nyt historian suurin. Toiminta on muuttunut alun ammattilaisseurasta mieluisan vapaa-ajan harrasteen puolelle. Mukanaolo on antoisaa ja runsas tapahtumatarjonta pitää porukan intoa yllä.

Miltä tulevaisuus näyttää?

Hyvältä näyttää, sillä seuran tapahtumatoimikunta ruokkii hallitusta ideoilla, joita hallitus toteuttaa. Taloudellinen tilanteemme on vakaa ja jäsenistö osallistuu tapahtumiin aktiivisesti. Kaikille halukkaille riittää mielekästä tekemistä. Avoimet tilaisuudet tuovat seuraan uusia jäseniä.

Mitä annat ohjenuoraksi nuorille yhdistyksille?

Olkaa avoimia ja myönteisiä uusille ideoille. Kasvokkain kohtaaminen on digitaalista viestintää tehokkaampaa, sillä ihmiset tykkäävät edelleen kuunnella luentoja ja tavata toisiaan.

Vierivä kivi ei sammaloidu, joten kannattaa pitää jatkuvaa liikettä yllä tapahtumien muodossa. AO

www.satakunnanpuutarhaseura.fi