Toimituksen joululahjavinkit

Muista puutarhaystävää jouluna! Kuva: Kauppapuutarhaliitto

Ilahduta pihassa ja puutarhassa viihtyvää ystävää jouluna! Kotipuutarha-lehden toimitus keräsi omat joululahjavinkkinsä inspiraatioksi lukijoille.

Avuksi moniin multapuuhiin

“Tilava multakauha on tarpeen niin esikasvatuspuuhissa kuin ruukkuistutuksissa myöhemmin keväällä. Multakauhan avulla ruukkujen täyttö on nopeaa, mullan joukkoon saa lisättyä näppärästi vaikka perliittiä ja kädetkin pysyvät puhtaampina. Oma Burgon&Ballin multakauhani on osoittautunut käytössä hyväksi ja näyttää kuluneenakin kauniilta. Samanlaisen lahjoittaisin mielelläni puutarhaystävilleni avuksi puuhailuun.”

Burgon&Ball multakauha, lisätiedot mm. www.hyotykasviyhdistys.fi.

 – Vinkin antoi Kotipuutarhan päätoimittaja Maija, joka myös itse ilahtuisi jouluna kauniista ja kätevistä puutarhatyökaluista.

 

Tulen loimuun ulkosalle

“Joulunajan ja sydäntalven ulkoiluhetkiin sopii lämpöä ja tunnelmaa antamaan Skagerakin valmistama valurautainen tulisija, jota voi käyttää erikseen myytävän ritilän kanssa myös grillinä. Tulisija jatkaa puutarhan aktiivikautta talveen, jolloin pihalle voi kokoontua perheen ja ystävien kanssa tunnelmoimaan tai lähiretkelle makkaroiden ja tikkupullien paistoon.Ulkotulen tekoon tarkoitettuja valmiita tulisijoja on myynnissä valikoima erilaisia, mutta Finnish Design Shopin myymä Helios-ulkotulisija on muotoilultaan pelkistetyn yksinkertainen ja moneen paikkaan sopiva. Ostaisin tämän yhteiseksi lahjaksi perheelle tai lisävarusteeksi mökkipihalle.”

Helios Skagerak -ulkotulisija, lisätiedot mm. www.finnishdesignshop.fi.

– Vinkin antoi Kotipuutarhan toimittaja Annikki, joka mielellään ulkoilee ja liikkuu puutarhassa talvellakin, varsinkin tulevaisuudessa, kun eläkepäivät antavat siihen aiempaa enemmän mahdollisuuksia.

 

Lukemista puuhastelijalle

“Joulun vapaapäivinä on ihan parasta, jos saa vajota nojatuoliin ja lukea hyvää kirjaa. Valoa ja iloa kaamokseen voi luoda itse tehdyillä koristeilla, joihin uutuuskirja Aitoa tunnelmaa antaa kekseliäitä vinkkejä. Kirja opastaa tekemään tunnelmallisia ja käytännöllisiäkin koristeita luonnonmateriaaleista, jota ei ehkä äkkiseltään osaisi käyttää. Esimerkiksi ovikranssin voi kiepauttaa havujen sijasta järviruo’osta, järvililjoista tai katinlieosta. Kokeiltavaksi voisin valita joulun aikaan vaikkapa tuohisydämen, käpytähden tai ajokuusen. Ne syntyvät erilaisista luonnon varistamista jämämateriaaleista, ja ovat näin kierrätystä parhaimmillaan. Sytykekäpy sen sijaan sujahtaisi helposti lahjapaketin koristeeksi, josta on myös konkreettista hyötyä. Kirja antaa myös yhden hyvän syyn lisää lähteä luontoon ja tarkkailla maisemaa uusin silmin.”

Tiina Rinne: Aito tunnelma – koristele koti luonnonmateriaaleilla, Gummerus 2019

– Vinkin antoi Kotipuutarhan toimittaja Heli, joka mielellään liikkuu luonnossa ja viihtyy joulunpyhät mieluiten hyvän kirjan parissa lasten touhuja seuraillen.

 

Anna aineeton lahja

“Oma joululahjavinkkini on askarrella lähimmäiselle lahjakortti, jonka lunastaminen oikeuttaa esimerkiksi kukkien kasteluun, puutarhan hoitoapuun, tai vaikkapa puutarhatöissä kipeytyneiden lihasten hierontaan tai rikkaruohojen kitkemisapuun. Lahjan etuna on, että sen voi aina kohdistaa saajalle sopivaksi. Aineettomien lahjojen suosio on koko ajan kasvussa, eikä ihme – kukapa ei haluaisi välttää hutiostoja? Lahja on myös helppo toteuttaa: jollei kotoa löydy askartelutarpeita, kirjakaupoista löytyy valmiita lahjakorttipohjia, joita voi hyvin hyödyntää. Inspiraation puutteeseen apu löytyy puolestaan esimerkiksi Sinellin sivuilta!”

Inspiraatiota: www.sinelli.fi

– Vinkin antoi Kotipuutarhan markkinointisuunnittelija Niina, joka olisi ikionnellinen lahjakorteista, jotka oikeuttavat huonekasvien kasteluapuun, kissavahdiksi tai vaikkapa puutarhamatkalle! 

 

Rennosti puutarhassa

“Puutarhavaatteita ei ole koskaan liikaa. Pirteän oranssi T-paita erottuu puutarhassa ja painatus on selkäpuolella, joka pihalla puuhastelijasta useimmiten paremmin näkyykin. Paita on sataprosenttista puuvillaa ja siitä on saatavana koot S-XXL.”

Lisätiedot: www.humorinna.fi

– Vinkin antoi Kotipuutarhan media-assistentti Agneta, jolle itselleen parasta terapiaa on esimerkiksi uuden pionin istuttaminen puutarhaan.

Kotipuutarha-lehden toimitus toivottaa kaikille lukijoille yllätyksellistä joulunaikaa!

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.