Toimituksen joululahjavinkit

Talvikaudella hellitään huonekasveja ja valmistaudutaan kevään taimikasvatukseen. Kotipuutarhan toimitus kokosi omat joululahjavinkkinsä jouluna 2022 erityisesti huonekasviharrastajat ja sisäviljelijät mielessään!

Kasvit ylös pöydiltä

”Viherverho-amppelilaatikon avulla viherkasvit saa kätevästi nostettua roikkumaan ikkunan eteen erityisesti pimeimpänä vuodenaikana, jolloin luonnonvalo on kodin sisätiloissa muuten kortilla. Amppelilaatikko on kestävää ja ruostumatonta, maalattua alumiinia ja sen saumat on hitsattu vesitiiviiksi. Viherverho-amppelilaatikko on suunniteltu ja valmistettu Suomessa ja sille on myönnetty Avainlipputunnus. Laatikkoa voi käyttää myös tavallisen kukka-astian tapaan, sillä sen teräsketjut ja ripustuskoukut ovat irrotettavia.”

Lisätiedot: www.huoneettrum.fi

Vinkin antoi Kotipuutarhan markkinointipäällikkö Piia, joka saattaisi hyödyntää amppelilaatikkoa myös yrttien kasvatuksessa.

Kasvata oma puu!

”Esikasvatuskauteen on vielä aikaa, mutta mikään ei estä kylvämästä oman sisäpuun siementä jo joulun alla! Lil Plotin puunkasvatuspakkauksesta löytyy monia houkuttelevia sisäpuita, kuten eukalyptus, granaattiomenapuu ja oliivipuu. Kasvatuspaketit sisältävät kaiken, mitä sisäpuiden kasvattamiseen siemenestä tarvitsee.” 

Lisätietoja: https://lilplot.com/fi/products/rainbow-bonsai-growing-kit

Vinkin antoi Kotipuutarhan digituottaja Niina, jonka joulupukin listalta löytyy raapustettuna toive Rainbow Chili Bonsain kasvatuspaketista.

Valoa kaamokseen

”Tunnustan olevani toivottoman laiska huonekasvien hoitaja. Nyt olen ajatellut panostaa lisävaloon, jotta kasvini selviäisivät paremmin pitkästä, pimeästä kaudesta. Airamin Fiora-kasvivalaisin on ulkonäöltään yksinkertainen ja neutraali, ja siten hyvä lahjavinkki myös puutarhaystävän kotiin. Sitä saa sekä valkoisena että mustana. Led-lamppu tulee valaisimen mukana.”

Lisätiedot: www.airam.fi

Vinkin antoi Kotipuutarhan toimittaja-toimitussihteeri Heli, joka aikoo valaista kevättalvella myös hyötykasvien taimia.

Ilmava amppeli

“Pouta-amppelin voi ripustaa ikkunalle, kirjahyllyyn, oveen – lähes minne tahansa. Ilmakasveille tarkoitetulla amppelilla on korkeutta 28 cm, ja litteänä sen sijoittelumahdollisuudet ovat monipuoliset. Kotimaisesta koivuvanerista valmistettua tuotetta saa sekä puunvärisenä että mustana. 

Lisätiedot: www.puine.fi

Vinkin antoi Kotipuutarhan media-assistentti Agneta, joka kissanomistajana suosii amppeleita ja yksinkertaista muotoilua.

Poltetta pakettiin

“Koska siemenhyllyillä nopeat syövät hitaat, ostan chilejä harrastavalle ystävälleni kunnon starttipaketin jouluksi. Pitkän kasvukauden vaativat lajikkeet hän pääsee kylvämään jo tammi–helmikuussa, kun pakettiin päätyy myös lämpömatto. Idätys onnistuu kylpyhuoneen lattialämmön päällä, mutta matto pitää pienten taimien kasvualustan ikkunalaudalla sopivan lämpimänä.
Hyötykasviyhdistyksen siemenvalikoimasta pakettiin päätyvät ’Habanero’, ’Hot Lemon’ ja ’Habanero Chocolate’.”

Lisätiedot: www.hyotykasviyhdistys.fi

Vinkin antoi Kotipuutarhan päätoimittaja Minna, joka on itsekin innokas taimikasvattaja.

Yksi Minnan valitsemista chililajikkeista, ‘Hot Lemon’ kukkii valko-vihrein kukin. Kypsinä keltaiset hedelmät ovat keskitulisia.

 

Pääkuva: Kauppapuutarhaliitto, kukkiva chili: Maija Astikainen, muut kuvat valmistajien

 

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.