Kukkasipuleita ruukkuun

Istuta kukkasipulit ruukkuun myöhään syksyllä, vasta marraskuussa.

Kevään sipulikukista voi nauttia pienelläkin pihalla tai vaikka parvekkeella. Istuta kukkasipuleita ruukkuihin myöhään syksyllä ja tuo kevät puutarhaan ennätysaikaisin!

Yksilajinen sipulikukkaistutus on helppo ja näyttävä, mutta voit istuttaa myös erilaisia sipuleita sekaisin. Mikäli teet monilajisen istutuksen, istuta isot tulppaanin sipulit syvemmälle ja pikkusipulit lähemmäs pintaa. Kun lumikellot, krookukset ja idänsinililjat päättävät kukintaansa, tulppaanit vasta nousevat pintaan – monilajinen istutus siis tarjoaa pidemmän kukinnan. 
Valitse reilun kokoiset ruukut ja sovita lajit ruukun korkeuden mukaan. Matalat sipulikukat näyttävät ruukussa pitkävartisia tasapainoisemmilta.

Istuta sipulikukat ruukkuun näin:

Valitse ruukku, jonka pohjassa on reikä. Tee pohjalle salaojitus kevytsoralla. Valitse kasvualustaksi hiekkapitoista multaa. Lannoitusta ei istutusvaiheessa tarvita.
Ruukussa istutusväli saa olla tiiviimpi, mutta älä kuitenkaan anna sipulien koskettaa toisiaan. Aseta sipulit multaan terävä puoli ylöspäin. Laita lopuksi pikkusipuleiden päälle multaa noin viiden sentin paksuinen kerros.
Kastele istutus hyvin ja nosta ruukku pimeään, viileään varastoon talven ajaksi. Sopiva lämpötila on plussan puolella, mutta alle +10 astetta. Kastele varovasti muutaman kerran talven aikana. Mikäli käytössä ei ole viileää varastotilaa, voit kokeilla upottaa ruukun maahan talveksi.
Sipulien juurtuminen viileässä kestää noin kolme kuukautta. Kun versot varhain keväällä ovat muutaman sentin pituisia, siirrä ruukku valoisaan ja lämpimään. Kukinta alkaa pian – nauti aikaisesta keväästä!

Kuvat: Maija Astikainen


Istutatko sipulikukkia puutarhaan? Lue myös artikkelimme Sipulikukkien istutus.

Kestotilaajana pääset lukemaan myös nämä digiarkistomme jutut:

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.