Ajankohtaista toukokuussa: Toimituksen lahjavinkit äidille

Itse kerätyt keväiset vuokot ilahduttavat varmasti jokaista äitiä.

Äitienpäivä lähestyy! Viherpeukalo ilahtuu uusista puutarhavälineistä, mutta saattaa kaivata myös mahdollisuutta hengähdykseen. Kotipuutarhan toimitus keräsi omat lahjavinkkinsä puutarhassa viihtyvälle äidille. 

Lekottelupaikka pihapuiden katveeseen

“Löysin Riippumattojen Maailman uutuuksista säänkestävän kahden hengen riippumaton, jonka aioin ostaa lahjaksi eräälle energiselle äidille. Touhukas nainen on lepohetkensä ansainnut ja tuossa matossa yhdistyvät lämmin ajatus ja tuotteen ulkokäyttöön sopivat ominaisuudet.”
– Annikki, toimittaja
 Riippumatto kahdelle, www.riippumatto.fi, Brisa-mallisto, 89,90€

Kastelujärjestelmä helpottamaan työtä

“Blumat kastelulaitteen toimintaperiaate on yksinkertainen mutta nerokas. Kastelua ohjataan vedellä täytetyillä terrakotta-antureilla, joihin muodostuu luonnollinen imupaine, kun ympäröivä maa-aines kuivuu. Anturin sisälle muodostunut alipaine avaa tippukasteluletkun sulun ja vettä alkaa tippua hiljalleen maahan. Kun maa on kostea ja saavuttaa tasapainon savianturin kanssa, kastelu lakkaa itsestään.”
– Agneta, media-assistentti
Hinta alk. 59.90€.

Kombuchat käymään!

“Hapanjuurileipä ja kefiiri jo valmistuvat keittiössäni, mutta myös kombucha eli volgansienitee kiinnostaa. Probiootteja sisältävän juoman valmistamiseen tarvitaan pala laktobasilleja ja hiivasieniä sisältävää volgansientä eli scobya. Jos startteria ei ole saatavilla lähipiiristä, sen voi ostaa verkkokaupasta. Kotimainen aloituspakkaus sisältää scobyn, teesekoituksen ja orgaanista ruokosokeria. Kun kasvukausi etenee, hapatetun terveysjuoman aromit löytyvät oman puutarhan yrttipenkistä ja marja- ja hedelmätarhasta. Odotan anisiisolla, mintulla tai sitruunaverbenalla maustetun terveysjuoman valmistumista!”
– Minna, toimituspäällikkö
Kombucha Starter Kit, 39–45 €, www.thegoodguys.life ja www.ruohonjuuri.fi

Pajut hyötykäyttöön

“Jokaiselta kesämökiltä löytyy yleensä enemmän kuin tarpeeksi pajukkoa ja vesakkoa, joiden hävittäminen on työlästä. Kivoja uusia ideoita niiden hyödyntämiseen sisällä ja puutarhassa on tässä uutuuskirjassa.”
– Maija, päätoimittaja
Ulla Vestola, Anne Raine: Puno ja askartele pajusta ja pihlajasta. Minerva Kustannus 2019.

Istahda nauttimaan puutarhasta

“Klassinen, kokoontaitettava Granny puutarhatuoli, jossa on erittäin mukava istua myös ilman pehmusteita. Tuoli on valmistettu männystä ja se on saatavilla kolmessa sävyssä; kuultovalkoinen, kuultoharmaa ja musta. Tuoli on käsitelty sävytetyllä puuöljyllä. Tuolin korkeus n. 85 cm, leveys n. 60 cm, syvyys n. 90 cm, istumakorkeus edestä n. 40 cm. Suositellaan talvivarastointia ja öljyämistä vähintään kerran vuodessa. Tuolin eri sävyihin sopivia öljyä ja varaosia on saatavilla valmistajalta. Ecofurn Granny-tuolit on valmistettu käsityönä Virossa.”
– Piia, markkinointisuunnittelija
Ecofurn Granny, ovh 89 €.

Elävä lahja

“Perinteisen äitienpäiväruusun sijaan äitiä voi ilahduttaa puun taimella, mikäli sellaiselle on paikka puutarhassa. Puun kasvun seuraaminen on kiehtovaa niin eri vuodenaikoina kuin eri kasvun vaiheissakin. Valitsisin omenapuun, sillä se on sekä kaunis että hyödyllinen. Kotimaisen puun taimen istuttaminen on lisäksi ekoteko.”
– Heli, toimittaja

 

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.