Puutarhamatka aurinkoiseen Tanskaan 14.–18.6.2023

Tanskan saaria kiertävällä matkalla käymme monessa erilaisessa yksityisessä ja julkisessa puutarhassa, joissa alkukesän kukinta on kauneimmillaan.


Matka on täynnä, ilmoittaudu jonotuslistalle!


1. päivä, keskiviikko 14.6.

Helsinki – Kööpenhamina – Lolland

Kotipuutarhan edustaja Maija Stenman ottaa ryhmän vastaan ennen turvatarkastusta Helsinki-Vantaan lentokentällä. Finnairin aamupäivälento Kööpenhaminaan klo 11.00–11.40.

Blanshaven

Ensimmäinen vierailukohde on Lollandin saarella sijaitseva Blanshavenin puutarha. Itse talo on peräisin 1800-luvun alusta, mutta omistaja on rakentanut puutarhaa vasta 15 vuotta, ja se koostuu kuudesta eri huoneesta. Puutarhasta löytyvät niin 40 metriä pitkä perennapenkki kuin sinisadepaviljonki sekä kivikkokasveille omistettu alue. Omistaja kokeilee mielellään erityisesti arkoja, menestymisensä äärirajoilla olevia kasveja.

Peter Hansenin puistopuutarha

Päivän toinen kohde on Peter Hansenin laaja 5,5 hehtaarin puistopuutarha, josta arboretumin osuus on noin 2,5 hehtaaria. Puutarhassa on merkittävä kokoelma erityisesti kuunliljoja, keijunkukkia, jouluruusuja, bambuja, kamelioita ja magnolioita. Käyntimme aikana kukassa ovat muun muassa alppiruusuhybridit, hybridipionit ja kurjenmiekat. Mahdollisuus taimiostoksiin.

Majoitus Lollandin Maribossa, Milling Hotel Søpark***( (1 yö).

2. päivä, torstai 15.6.

Lolland – Fyn – Odense

Aamiaisen jälkeen ajamme bussilla lautalle ja matkustamme maisemia ihaillen noin tunnin lauttamatkan Langelandin saarelle, josta jatkamme Fynin saarelle.

Puutarha-arkkitehdin aurinkoinen puutarha

Siellä ensimmäinen kohde on puutarha-arkkitehdin suunnittelema aurinkoinen puutarha, jossa huonejärjestys, näkymälinjat ja kasviyhdistelmät on mietitty tarkoin. Puutarhassa on myös tyylikäs talvipuutarha sekä ajoittain pienimuotoista taimimyyntiä.

Cottage-vaikutteinen puutarha

Yhteisen lounaan jälkeen vierailemme cottage-tyylistä inspiroituneessa yksityispuutarhassa, joka on taidokkaasti rakennettu pienten lampien ja puron ympärille. Puutarhassa on useita istuinryhmiä, joissa voi levähtää ja nauttia romanttisesta kukinnasta.

Japanske Have

Päivän kolmas puutarha on japanilaistyylinen kävelypuutarha, De Japanske Haven, jonka perusti 2007 japanilaisesta puutarhatyylistä kiinnostunut puutarhuri. Hän halusi luoda rauhallisen ja harmonisen ympäristön, jossa stressi häviää ja sielu lepää. Täällä pääosassa ei ole kukinta, vaan kasvien lehtimuodot, kivet ja virtaava vesi.

Majoitus Odensessa, Hotel Comwell HC Andersen**** (1 yö).

3. päivä, perjantai 16.6.

Fyn – Sjælland – Roskilde

Spansklärarens have

Heti aamulla siirrymme espanjanopettajan yksityispuutarhaan, jota hän on rakentanut 25 vuoden ajan. Puutarhassa on luonnonmukaisen alueen lisäksi renessanssityylinen keittiöpuutarha, muotopuutarha, valkoinen puutarha sekä kymmeniä suuria ruukkuja, joihin on istutettu verenpisaroita, pasuunakukkia, sitrushedelmiä, palmuja sekä muita eksoottisia, sisätiloissa talvetettavia kasveja.

Rinnepuutarha, jossa on useita lampia ja puro.

Lounaan jälkeen jatkamme yksityispuutarhaan, joka on valittu Tanskan kauneimmaksi vuonna 2020. Puutarha on rakennettu loivaan rinteeseen moneen eri tasoon ja siellä on useita lampia sekä 60 metriä pitkä puro. Nautimme puutarhassa myös iltapäiväkahvit.

Ruusupuutarha, jossa runsaasti myös erilaisia kuunliljoja.

Päivän kolmas kohde on yksityispuutarha, jossa pääroolissa ovat ruusut ja kuunliljat. Kaikkiaan ruusuja on 500 erilaista, ja niihin kuuluu myös kokoelma vanhoja Austin-ruusuja. Erilaisia kuunliljoja on noin 200. Lisäksi omistajat ovat rakentaneet puutarhaan 40 m2 kierrätyskasvihuoneen.

Illaksi ajamme Roskildeen, jossa majoitumme hotelliin keskustan tuntumaan, Hotel Scandic Roskilde Park**** (2 yötä).

4. päivä, lauantai 17.6.

Sjælland

Birkegården

Aamiaisen jälkeen tutustumme Birkegårdenin puutarhoihin, jotka koostuvat yhdeksästä erilaisesta osasta kolmen hehtaarin alueella. Romanttisessa tanskalais-englantilaisessa puutarhassa kukinta on runsasta ympäri vuoden, hehtaarin kokoinen japanilaistyylinen puutarha on Tanskan suurin, luostaripuutarhassa voi tutkia mauste- ja lääkeyrttejä ja permakulttuurin mukaisessa puutarhassa perehtyä luontoa ja maata kunnioittavaan puutarhanhoitoon. Puutarhan viihtyisässä kahvilassa on mahdollisuus nauttia lounasta.

Cottage-tyylinen yksityispuutarha

Alkuiltapäivästä vierailemme laajassa yksityisessä pionipuutarhassa ja sen jälkeen cottage-tyylisessä yksityispuutarhassa, jota omistajat ovat rakentaneet 38 vuotta. Puutarha on valittu TV2-kanavan kilpailussa maan kauneimmaksi puutarhaksi vuonna 2016 ja sen laajassa kasvivalikoimassa on useita harvinaisia ja mielenkiintoisia lajeja.

Yhteinen läksiäisillallinen Roskildessa.

5. päivä, sunnuntai 18.6.

Sjælland – Kööpenhamina – Helsinki

Perennapuutarha.

Matkalla kohti Kööpenhaminaa ja lentokenttää käymme kahdessa puutarhassa. Ensimmäinen kohde on 1200 m2 yksityispuutarha, jossa nurmikko on kokonaan poistettu perennapenkkien tieltä. Omistajan intohimo ovat myös pelargonit, joita hänen kokoelmassaan on yli 125 erilaista.

Puutarhayhdistykseen puutarha.

Iltapäivällä vierailemme vielä Kööpenhaminan keskustassa puutarhayhdistyksen ylläpitämässä laajassa puutarhassa, jossa kahden hehtaarin alueella on suuria, yli 100-vuotiaita puita ja 24 erilaista puutarhahuonetta. Puutarha on perustettu vuonna 1880 ja siitä lähtien puutarha-arkkitehtien eri sukupolvet ovat kehittäneet sitä edelleen nykyiseen muotoonsa.

Paluulento Kööpenhamina–Helsinki klo 19.50–21.50.


Matkan hinta Kotipuutarhan tilaajille* 1.819 euroa, muille 1.869 euroa. *Tilaaja on henkilö, jonka kotiosoitteeseen tilaus on voimassa. Ilmoita tilaajanumerosi matkaa varatessa (lehden takakannessa osoitteen päällä).

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Oy Kon-Tiki Tours Ltd. Varaukset verkkokaupasta kontiki.fi, sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi tai p. 09 466 300.

Ennakkomaksu 400 e/hlö maksetaan varauksen yhteydessä. Loppumaksu 60 vrk ennen matkan alkua.

Lehden edustajana on matkan suunnittelija ja puutarha-asiantuntija Maija Stenman

Hintaan sisältyy:

  • Suora lento Helsinki–Kööpenhamina lentoveroineen, matkalaukut ruumaan.
  • Majoitus jaetussa 2 hengen huoneessa hotelliaamiaisineen.
  • Ohjelman mukaiset kuljetukset ja sisäänpääsymaksut.
  • Kotipuutarha-lehden edustaja mukana koko matkan ajan.
  • Suomalainen opas kohteessa.
  • Ateriat: 2 x lounas ja 2 x illallinen.
  • Palvelu- ja toimistomaksut.

Lisämaksusta:

  • Lisämaksusta yhden hengen huone 180 e.
  • Ennakkoon varatut istumapaikat lennoilla.
  • Muut mahdolliset palvelut. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarausten ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 e muutoskuluja ja lisäksi palveluntarjoajan perimät kulut.

Pidätämme oikeuden mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmanmuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkistukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla matkan varaajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus, joka sisältää peruutusturvan.

Kon-Tiki Toursin räätälöityjen matkojen erityisehdot löytyvät täältä.

Matka toteutuu, jos lähtijöitä on vähintään 20. Matka on täynnä, ilmoittaudu jonotuslistalle!

Kiinnostuitko?

Kotipuutarha-lehti on uudistunut!
Tilaa nyt tutustumishintaan 5 numeroa vain 29 €

Tilaa nyt

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 5 numeroa vain 29 €
Tilaa nyt