Rosendals Trädgård, pala paratiisia!

Visiteerasimme viime kesän Tukholman reissulla Rosendalin puutarhassa, aivan siinä Skansenin kupeessa. Voi ihanuus mikä paikka, rakastuin kertaheitolla sydänjuuriani myöten! Rosendals Trädgård sijaitsee vain ratikkamatkan päässä Tukholman keskustasta ja on kuitenkin aivan oma maailmansa.

Rosendalin puutarhasta löytyy upea linnamiljöö, sykähdyttävä puutarha, kauniita keittiöviljelmiä, erilaisia kukkaistutuksia, ihania kasvihuoneita ja pari puutarhaputiikkia. Ja tietenkin luomuherkkuja tarjoava kahvila.

Vierailuimme osui heinäkuun alkuun, jolloin paikka näytti olevan myös lapsiperheiden suosiossa. Rosendalin puutarhaa kutsutaankin tukholmalaisten vihreäksi olohuoneeksi.  Ihanat kahvilaherkut voi nauttia joko pittoreskissa kasvihuoneessa tai ympäröivässä puutarhassa.

Nurmikentällä omenapuiden alla oli sekä pöytiä että retkeläisten piknik-vilttejä. Kaupunkiloman tiimellyksessä oli ihanaa hylätä hetkeksi kaupungin pölyt ja kiristävät kengät, ja rentoutua tallustelemalla pehmeällä nurmella paljain varpain.

Jos olet suuntaamassa lomalle Tukholmaan, suosittelen lämpimästi käyntiä Rosendals Trädgårdissa. Kerrassaan hurmaava ja inspiroiva paikka! Alueelle ei ole sisäänpääsymaksua ja kesäaikaan puutarha on auki joka päivä.

2 Comments

  • Enpä olisi arvannut, että noin läheltä Tukholman keskustaa löytyy tuollainen paikka! Hyvin piilotettu paratiisi (tai ainakin turisteilta salattu 🙂 ).

  • Tämä on kyllä aivan ihana keidas! <3 Ja mukavaa, kun on helpon matkan päässä ydinkeskustasta.

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.