Koristeellinen mansikkamaissi

Viime keväänä puutarhamyymälässä tuli uutuutena vastaan mansikkamaissi. Mansikkamaissin taimet myytiin minulle syötävinä ja odotinkin koko kesän suurella mielenkiinnolla, mitä sadonkorjuu tuo tullessaan. Kasvatin maisseja lämpimällä ja suojaisalla seinustalla isoissa ämpäreissä. Syyskuussa sato vaikutti valmiilta korjattavaksi.

Pian kävi ilmi, että punaisia tähkäpäitä ei kyllä grillailla. Siemenet olivat kovia ja puisevia. Tavattoman kauniita nämä punaiset maissit toki olivat. Myöhemmin googlailin, että mansikkamaissi (strawberry corn) on erityisen hyvää popcorn-maissia.

mansikkamaissi

Poppareiden valmistus on minulta vielä testaamatta, sillä käytin kauniit tähkäpäät syksyn asetelmiin ja koristeisiin.

mansikkamaissi_koristemaissi

Yhden pikkumaissin säästin tulevia kylvöjä varten. Kylvin siemenet toukokuussa, kuten olen tehnyt maissien kanssa aikaisemminkin.

Mutta potit ovat olleet kasvihuoneessa ja kylmässä kelissä kasvu on ollut todella hidasta. Taimet ovat vieläkin ihan pikkiriikkisiä. Taidan istuttaa nämä tänä vuonna kasvihuoneen lämpöön, avomaalla tai seinustalla satoa ei taida näin pienistä aluista ehtiä tulla.

Jään innolla odottamaan koristeellisia ja hauskoja mansikkamaissin tähkiä. Nyt vain pitäisi taata niille riittävästi lämpöä, vettä ja ravinteita. Ja tällä kertaa listalla on myös popcornien testaus, jos sinne asti vain päästään!

6 Comments

  • Onpas hupaisan näköinen, en olekaan ennen tällaiseeen edes törmännyt! Jään innolla odottelemaan, josko saat testattua näistä popcorneja. 😀

    • No innolla odotan minäkin! Sitä vain puutarhaliikkeen myyjän kanssa jäimme mietiskelemään, että tuleeko poppareista vaaleanpunaisia..? 😀

  • Minulla oli joskus sisareni lähettämä koristemaissi, joka kasvoi todella suurekdi.. Se on hauskan näköinen punaraidallisin lehdin. Teki myös tähkiä, jotka eivät olleet non kauniita kuin nuo.

    • Tässä oli ihan tavallisen sokerimaissin kaltaiset lehdet. Olen kerran nähnyt kaupungin istutuksessa ison määrän koristemaisseja istutuksen taustakasvina ja ne olivat kerrassaan upeat! Pakko vielä joskus kokeilla itsekin:)

  • Ihan uusi tuttavuus. Ainakin on hauskan näköinen, vaikka siitä ei grillattavaksi olisikaan.

    • Oli ihan pakko kokeilla viimevuotisista siemenistä, kun väri on tällä niin mahtava <3

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.