Tulppaanitykitystä

Tulppaanit ovat kauneimmillaan juuri nyt!

Toukokuun tuoma tulppaanien väriloisto on sekoittanut puutarhurin pään. Ei voi kuin ihastella ja ihmetellä kevään etenemisvauhtia. Yhtäkkiä kaikki on kukassa: tulppaanit, vuokot, pilvikirsikka, hedelmäpuut. Juurihan tässä vasta päiviteltiin räntää ja nyt kaikki vyöryy eteenpäin melkein liiankin vauhdikkaasti.

Kesähuoneen edustalla on melkoista väritykitystä, muualla sitten hempeämpää. On hauskaa luoda erilaisia tunnelmia eri puolelle puutarhaa.

Tulppaanien upeat yksityiskohdat pääsevät parhaiten esiin iltasella tai vähän pilvisellä säällä.

Puutarha näyttäytyy ihan erilaisena eri vuorokaudenaikoina. Päivällä värit tuntuvat jotenkin kovilta, mutta ilta-aurinko saa kaiken hehkumaan kauniina ja kutsuvana. Valon ja varjon leikki luo ihanaa salaisen puutarhan tuntua.  Ja ihan vain näin tosi hiljaa kuiskaten: toivon viileähköä jaksoa, jotta tulppaanikausi jatkuisi mahdollisimman pitkään. Helteellä kukinta on nopeasti ohi.

On tämä kyllä huikeaa aikaa, muistakaa nautiskella kaikkien kevätkiireiden keskellä!

3 Comments

  • Olen ollut vahvasti narsissi-ihminen, mutta hiljalleen olen alkanut lämmetä tulpuillekin! Todella upea kukinta ja väriskaala uskomattoman kaunis vallankin pehmeässä ilta-auringossa! Kevät tulee todella vauhdilla joka vuosi, vaikka sää keikuttelee pakkasesta helteeseen lyhyessä ajassakin.

    • Minä taas olen vähän myöhäisherännäinen narsissien suhteen. Suureksi harmiksi tänä vuonna ei narskuja noussut, en tiedä missä ihmeessä vika. Keli on kyllä ollut varsin vaihtelevainen, mitähän kaikkea on vielä luvassa..?:)

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.