Ihana Curly Wurly hortensia

Hortensiat ovat takuuvarmoja katseenvangitsijoita puutarhassa. Erilaisia terassi- eli jalohortensioita löytyy nykyään vähän joka lähtöön. On isoa ja pientä, rungollista ja amppelia. Hortensia on myös helppoa ja näyttävä kesälahja tai kylävieminen. Harva voi vastustaa hortensian hurmaa. Hortensioilla on helppo luoda juhlan tuntua puutarhaan.

Ihastuin viime kesänä veikeään ’Curly Wurly’ hortensiaan. Kauempaa se näyttää ihan tavalliselta terassi- eli jalohortensialta. Lähempi tutkailu kuitenkin paljastaa hauskat kukat: ne ovat vähän kuppimaiset ja käpristyvät reunoilta.

Hortensiat viihtyvät lämpimällä paikalla, puolivarjossa. Ne pitävät tasaisesta kosteudesta ja säännöllisestä lannoituksesta. Kukkien väriin pystyy vaikuttamaan maan happamuudella. Eli käsittääkseni valkoiset hortensiat pysyvät valkoisina, mutta siniset ja roosat kukat voivat vaihtaa väriä kasvualustansa mukaan. Sinisen sävyisiä hortensiakukkia saa, kun istuttaa hortensian havurodo-multaan. Runsaasti kalkitussa mullassa väri muuttuu pinkiksi.

Tämänvuotiset hortensiat on vielä jääneet hankkimatta, kun olen jänistänyt kelejä. Mutta vihdoin toukokuu näyttää parhaat puolensa. Lämmintä viikonloppua siis ja iloista puuhailua puutarhaan!

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.