Kevättä kesähuoneen kulmilla

Kesähuoneen kulmille on koittanut kevät!

Näin pääsiäisen alla sää ei oikein tiedä mitä tehdä. Yhtenä hetkenä paistaa aurinko, toisena vihmoo räntää. Meillä 2-vyöhykkeellä on vielä paikka paikoin lunta ja varjoisimmissa paikoissa maa on umpijäässä. Mutta kun aurinko hetkellisesti pilkistää, niin voi että tuntuu jo ihan kunnon keväältä!

Paikallinen puutarhamyymälä avasi ovensa tällä viikolla ja olihan sinne heti mentävä. Tietysti! Kasvihuoneen lämmössä oli varsin rattoisaa jutustella myyjien kanssa ja ihastella kevättarjotaa. Samalla täydentyi kesähuoneen kevätilme. Ikkunan edessä olevalle ruukutuspöydälle pääsi kylmää sietäviä lajeja.

Ihanasti tuoksuva perunanarsissi vasta pullistelee nuppujaan, valmiina ottamaan aurinkoa vastaan heti kun se pilkahtaa. Ruukussa hehkuu tulppaaneja ja viereen löytyi sävy sävyyn sopivia orvokkeja. Helmililja on takuuvarma kevätkukka.

Ja bellikset, nuo ihanat kaunokaiset, suloiset kevään kaunottaret.

Olen aina ihaillut nurmelle levittäytyvää bellismatto. Jonkun muun pihassa. Meillä bellis ei viihdy edes kukkapenkissä yhtä kesää kauempaa, saati sitten nurmikolla. Mutta ruukussa kaunokainen onneksi viihtyy. Istutan kaunokaiset alkukesästä perennapenkkiin ja siellä ne jatkavat kukintaa pitkälle kesään.

Vielä en malttanut räväyttää ruukkuja täyteen orvokkeja, vaikka ne pikkupakkasia kestävätkin. Hieman huolissani katselin loppuviikon yöpakkasennusteita. Muutaman ruukun jaksaa iltaisin kantaa suojaan, mutta ei joka ikkunalta.

Tämä rauhassa eteneminen vaan on niin kovin vaikeaa!

4 Comments

 • Melkoista keikuttelua tämä kevään tulo jälleen, meillä satoi eilen räntää ja tuuli oli hyytävä, silloin ei tee mieli laittaa orvokkeja vielä ulos. Mietin pitkään nostanko tetet ja helmihyasintitkin kasvarin suojiin. Toppatakki piti laittaa jälleen päälle. Nuo kevään ensimmäiset orvokit ovat ihania! Päätän joka vuosi etten osta yhtään tete-narsissia tai orvokkia, kevät kääntää pään, aina nuo ihanuudet viettelevät!

  Kaunista kellokeskiviikkoa Sinulle!

  • No meillä tuli se räntä tänään, en meinannut aamulla silmiäni uskoa. Onneksi päivästä tuli aurinkoinen ja lumet sulivat nopeasti pois. Mutta kylmä tuuli kyllä hillitsi pahinta kevätkirmailua. Ja tosiaan, narskut ja orvokit vievät joka kevät mukanaan, vaikka olisi päättänyt mitä 😀

   Oikein hyvää pääsiäisviikkoa!

 • Täällä pohdin ihan samaa pakkasen mahdollisuutta ja sen vaikutusta kasvatteluun. Uskaltaako vaiko eikö uskaltaa? Onneksi hanki alkaa (ainakin meillä) vajeta jo niin vauhdilla, että kohta voidaan puhua jo takaltalvesta ja edetä siihen kevääseen <3.

  Hyvää pääsiäistä!

  Sini K.
  kasvihormoni.fia

  • Lumet ovat huvenneet melkein kokonaan, mutta yöpakkaset pitävät otteessaan. Saisivat jo loppua, vaikka aamut ovat kauniin kuuraisia olleetkin.

   Ihania pääsiäispyhiä!

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.