Kaunis aamu ja lisää vihreää

Aamu aukeni kirkkaana ja kauniina! Miten kaunista voi olla myös joulukuussa, ja niin vihreääkin vielä<3 Plussan puolella näyttäisi kelitkin pysyvän ainakin jouluun asti, jopa + 10 astetta povaa Foreca ensi sunnuntaiksi. Lämpö tietää sitten tietysti matalapainetta ja sateita, joten aurinkoa tuskin nyt nähdään sitten ihan vähään aikaan:( No, kaikkea ei voi saada.

Japaninvatukassa on suloisen karvaiset oksat ja niiden päissä vielä ihan vihreitä lehtiä.

Neilikat taitavat pysyä kauniin vihreinä kevääseen asti?!

Tämä on iberianmunkki, kauniin vihreänä vielä hänkin<3

Metsän puolella oli niin kauniin vihreää. Muistatteko muuten postaukseni metsäretkestä? No nyt tuolla kauniissa satumetsässä on moto riehunut muutaman päivän:( Pienimmäinen itki katkerasti kun kerroin asiasta. Yritin lohduttaa häntä kertomalla puiden kyllä kasvavan siemenistään uudelleen, mutta jo nelivuotiaskin tajusi, että siinä menee niin pitkä aika. Lohdutonta, mutta minkäs teet, kun alue ei ole omaa maata. Voi vain sivusta katsella kauniin metsän tuhoutumista:(

Pelto on alkanut vihertämään:) Puinnissa varisseet jyvät ovat jo pitkällä kasvussa!

Salainen syreenimajakin kylpi auringon valossa.

Jouluruusut ovat ihania talvivihreitä.

Myös karhunvatukan varsissa oli vielä täysin vihreitä lehtiä!

Tuoksuorvokki `Queen Charlotte` viheriöi myös edelleen.

Myös tämä muurikelloa muistuttava kellokasvi on kauniin vihreänä. Hm, mikähän tämän kellon nimi nyt olikaan?! Olen sen siemenestä joskus kasvattanut.

Hollanninlumimarja `Mother of Pearl` teki vain muutamia marjoja, toivottavasti pensas jaksaa kehittyä kasvupaikassaan mahdollisimman isoksi pöheiköksi, sillä sen pitäisi peittää rumia jätevesijärjestelmän osia.

Lunta on pieni ripaus siellä täällä.

Alapihan yksi tammista, tammirouva, on jälleen jättänyt lehdet ylleen. Voi miten pidänkään tästä puusta<3

Metsän laidassa odottaa ammeellinen muhevaa savea. Keräsin kikkareet talteen, sillä ajatuksissa olisi istuttaa tähän saveen (ehkä vähän savista hiekkaa sekaan) lammikon kasvit!

Sormeni syyhyävät jo tämän kasan kimppuun:) Tule jo kevät<3

Lisää talvivihreää. Varjohiipat ja puksipuu<3

Osa uusista saniaisista on edelleen vihreänä. Pidän näistä niin kovin<3
Ei mutta nyt nykkumaan, huomenna on aikainen herätys. Vielä viikonpäivät töitä ja sitten pikkuinen joululoma, joka tosiaan tulee kyllä tarpeeseen. Ihanaa<3

10 Comments

 • Kauniita kuvia!

  Minullakin pääsee itku, kun katson metsäkoneiden tekemää tuhoa. Siinä linnut ja muut eläimetkin menettävät kotinsa.

  Hyvää joulunodotusta!

 • kiitos joulukuisesta pihakierroksesta, paljon löytyy voimaannuttavaa vihreää, hyvä niin! surullista oli lukea hakkuusta. mielestäni taajamien läheisyydessä tulisi säilyttää vanhoja metiköitä, talousmetsiä on ihan riittämiin laajassa kotomaassamme. ihmisen hyvinvoinnille erityisen tärkeää vanhat ikimetsät, joskus jopa yksi iso vanha puu voi olla merkityksellinen. jo pienetkin vanhat metsiköt antaisivat suojaa eläimille ja paikan hiljentyä ihmisille, jokaisella tulisi olla oikeus päästä metsään pienen kävelymatkan päästä kotiportilta. kaupunkien puistikoita harvennetaan nykypäivänä liian kovalla kädellä

 • Minä olen tuon syreenimajanne fani, se on niin ihana. Kauheaa tuo metsänhakkuu, ei ihme jos lapset itkee. Meilläkin on lapset kunnon puunhalaajia. Vielä on hurmaavan vihreää kaikkialla, nautin niin. Tunnelmallista joulunaikaa sinulle!

 • Kiitos! Taisin jonkun ennustuksen jostain lukeakin, aattona saattaa aurinko pilkahtaa. Tänä vuonna jätän ensimmäistä kertaa joululaatikot valmistamatta, joten jospa sitä kerkiäisi aattona vaikka vähän ulkoilemaankin!

 • Kone on nyt poistunut metsästä, mutta en ole vielä uskaltanut käydä katsomassa kuinka suurelta alalta metsää kaatui. Ehkäpä en menekkään, tulee vain ikävä olo:(

 • Totta, yllättävän paljon voi ulkoa löytää vielä vihreää ja osa vihreälehtisistä kasveista taitaa säilyttää värinsä kevääseen asti.

 • Niin, tuo lähimetsämme on kyllä kaukana talousmetsästä, vaan minkäs teet kun joku toinen omistaa metsän. Alueella tapahtui muutama vuosi sitten maakaupat, joten olihan se odotettavissa. Uudella maanomistajalla ei ole kerinnyt syntyä minkäänlaista kiintymys-suhdetta metsäänsä.

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.