Visiitti Sohlmanilla

Piristettiin juuri iltaamme, käymällä vierailulla läheisellä  Sohlmanin kauppapuutarhalla. Voi sitä ihanan raikasta turpeen tuoksua ja kasvihuoneiden kosteutta. Ja entäs nuo kaikki ihanuudet, esikot, jouluruusut, sipulikukat ja kauniit sisustusesineet ja valmiit istutukset! Kylläpä tuli levollinen olo taas tuolla ja tankkasin paikan tunnelmaa ja tuoksuja itseeni ihan kympillä. Jos vain kehtaisin, niin kävisin tuolla joka ilta töiden jälkeen;D Se on nimittäin ihan kotimatkani varrella, voi mikä helmi<3

Esikoita olen tuolla ihaillut jo monena vuonna ja nyt nappasin yhden mukaani<3 Toiveissa on siis mahdollisimman lauhaa, mieluusti vaikka kevääseen asti, jotta saan nauttia esikostani erityisen pitkään. Sisälle jos sen joutuu tuomaan, niin se on sitten menoa:(

Paikka on kuuluisa huiman komeista joulutähdistään. Tuolta ollaan useana jouluna hankittu kukat maalle viemisiksi.

Kuvailin äsken esikkoa pimeällä ja tuulisella kuistilla, ihmeen hyviä kuvia sain ihan kännykällä räpsimällä. Hyacint Multiflora on aukaissut sisällä ollessaan muutamia nuppuja, mutta kiikutin sen eilen illalla ulos, koska haluaisin kukinnan kestävän mahdollisimman pitkään. Äsken tuolla puutarhalla puutarhuri mainitsikin, että juuri hyasintit kestävät sipulikukista parhaiten, sahaavia lämpötiloja. Eipä tuo tosiaan ottanut ollenkaan nokkiinsa muuttaessaan huoneenlämmöstä ulkolämpötilaan, noin +5 asteeseen.

Sammalpallokin näyttää nyt niin virkistyneeltä, kun se on sanut sadetta ja kosteutta päälleen.

“Kuvaus-sessioni” päätteeksi esikko sai jäädä ison lyhdyn suojiin. Lyhdystä on yksi koristeristikoista särkynyt ja käänsin tuon puolen keittiön ikkunaa kohti. Nyt voin tästä vain päätä kääntämällä, ihailla esikkoani<3 Tule jo pian kevät ja puutarhan esikot<3 <3

14 Comments

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.