Syksyinen blues

Voiko maisema enää tästä harmaantua? No voihan se, ja paljonkin:( Vesi tulee tarpeeseen, mutta jotenkin se vain nyt tympii. Koko maan ja maailman tilanne on myös tällä hetkellä niin sekaisin, että pitäisi varmaan heretä kokonaan lukemasta lehtiä ja katsomasta uutisia. Ääh, nyt lopetan tämän synkistelyn, ei se sillä ainakaan parane.
Kipaisin siis juuri kiertämässä kameran kanssa talon terasseja, etsien epätoivoisesti jotakin kaunista kuvattavaa. Tämä riippapelakka jaksaa onneksi vielä availla nuppujaan tähän harmauteen. Siitä on ollut suuri ilo koko kesän ja aion yrittää talvettaa tämän.
Ensimmäinen satsi pelakoita on hiippailemassa kohti lämpimämpiä sisätiloja. Edellisistä talvetusvuosien kokemuksista viisastuneena, aion raksia suurimman osan kukinnoista pois ennen sisälle siirtoa. Kasveja on jo kertynyt niin runsaasti, että siivo on melkoinen kun kukat alkavat karisemaan lattialle. Toki hyödynnän rakkaan blogi-ystäväni Sailan vinkkiä, kasvien kuivien osien imuroimisesta. Kasvit siis voi todellakin aika ajoin ihan yksinkertaisesti siivota imurilla. Teho vain vähän pienemmälle ja sitten vain imuroimaan kuivat osat pois, kätevää!

Ainut syyskukka hankintani sulostuttaa sisäänkäyntiä<3

Samaisella terassilla rönsyilee kaksi keijunmekkoa amppeleissaan. Toinen on suunnannut kasvunsa alaspäin ja toinen luikertelee kattolautojen välissä. Elämä on täynnä valintoja ;D

Juurikin ihan yllättäen minulle tarjoutui pari tuntia ihan yksinäistä omaa aikaa ennen iltavuoroa. Taidan heittää sadetakin niskaan ja yrittää edes vähän päästä alkuun hyötymetsäpuutarhani suhteen. Kolme makeakirsikkaa olisi hyvä saada viimein maahan, jospa kerkiäisivät vielä vaikka vähän juurttuakin. Taidan kyllä joka tapauksessa suojata niiden juuriston säkillisellä talvensuojaturvetta, sitten joskus kun maa on jo hieman kohmeessa. Sinne on kuitenkin toivottavasti vielä monta kuukautta aikaa. Ei siis vielä kannata vaipua epätoivoon, mars pihalle vaan!

Avainsanat

15 Comments

 • Upean värinen pelakuu! Luulinkin ensin sitä ruusuksi:) Kaunis on myös syysasetelmasi:) Samaa mieltä maailmanmenosta, ei huvittaisi uutisia katsoa.

 • Ihana kokoelma! Lähtikö se 'Bev Foster' kasvuun? Jos ei, niin saat uuden. Huomasin niitä ruukuttaessani omiin ruukkuihinsa, että juuret oli aika pienet.
  Ihana suloinen mini syysasetelma ♥
  Iloisia ajatuksia, uutisista huolimatta!

 • Kolea ja harmaa sadesää ei ilahduta, mutta vesi tulee tosiaan tarpeeseen. Toivottavasti saamme nauttia vielä kirpeistä aurinkopäivistäkin tänä syksynä.

 • Voi, Bev ei selvinnyt:( Se oli niin suloinen pikkuisessa ruukussaan, mutta varsi alkoi mustumaan, liekö kastelin sitten liikaa?! Ottaisin kyllä mielelläni joskus uuden pistokkaan ja mielelläni antaisin omistani sinulle vaihtarin. Minulla on nyt ihania luonnonkantoja. joita ystävä on ostanut Ruotsista. Olisi hyväkin saada pistokkaita vähän ympäriinsä uusiin koteihin, ihan siltäkin varalta että onnistun saamaan emokasvit hengiltä. Yritetään viimeistään keväällä vaikka nähdä jossakin tapahtumassa, keväällä pistokkaat lähtevät minusta paremmin kasvuunkin.

 • Sen väri on luonnossa jonkin verran erilainen kuin kuvissa. Vaalea häivähdys kukan terälehdissä tuo ihanan lisän kasvin värimaailmaan. Susanna Rosen Suuri pelargoni kirjan kannessa on ihan saman värinen pelakka!

 • Guuggeloin vähän ja näyttäisi sille, että tuo riippapelargoni voisi olla nimeltään PAC Happy Face mex. Olisikohan jollakin tuo Susanna Rosen kirja? Mikähän sen kannessa olevan pelakan nimi mahtaisi olla? Harmi kun en kysynyt kasvin nimeä ostaessani. Vaikka voisihan sen vieläkin tehdä. Kukka ja lehti vain mukaan ja tarhalle kyselemään, kun on tuossa melkein naapurissa:)

 • Meillä oli jo todella kuivaa ja sadetta tulikin siis tarpeeseen.
  Vielä onneksi puutarhassa voi möyriä ja hääräillä syksyn hommia.

 • Kauniit maisemat, vaikka ilma on kyllä täälläkin ollut tasaisen harmaa.
  Pelargonit ovat kyllä niin kauniita kaikki.
  Mukavaa viikkoa ja voimia arkeen kaikesta harmaudesta huolimatta!

 • Hyvä kun pääsit nyt sen metsäpuutarhan kimppuun, esittelethän meille vielä? Ihanat pelakuut, toivottavasti talvehtivat hyvin. Minua myös hieman kauhistuttaa taas se roskan määrä minkä pian tuottavat sisälle 🙂

 • Harmaata on, mutta eiköhän noita kuulaita ja aurinkoisiakin syyspäiviä vielä saada. Luulenpa, että jo viimeistään lauantaina on jo parempi keli- ja muuten omenakarnevaalit. Menen sinne lähiruoan pöytää päivystämään.

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.