Kukkiva Skåne 28.–30.6.2018

Fredriksdalin puutarhan ruusutarhaa.

Lukijamatkan ohjelma, Skåne 28.–30.6.2018  

Puutarhan omistaja on pyrkinyt suunnittelemaan rauhallisen ja seesteisen levähdyspaikan.
Åbergs Trädgård & Cafe on viehättävä taimisto ja kahvila, jossa pääsemme käymään myös omistajaparin yksityispuutarhassa.

1. päivä / keskiviikko 27.6.

Kokoontuminen Helsinki-Vantaan lentoasemalla noin klo 8. SAS:n lento Helsinki-Kööpenhamina klo 10.15–10.55. Paikallinen suomenkielinen oppaamme ja bussi ovat meitä vastassa lentokentällä.

Lähdemme ajamaan Juutirauman sillan yli Ruotsin puolelle. Ensimmäinen kohteemme on puutarhasuunnittelijan oma yksityispuutarha Malmössä. Hän kertoo tavoitelleensa  siellä erityisesti sisäistä tasapainoa ja mielenrauhaa. Päivän aikan pysähdymme omakustanteiselle kahvi- tai lounastauolle.

Matkamme jatkuu Ystadiin, jossa pysähdymme Åbergs Trädgård & Cafessa. Sen puutarhamyymälässä on kattava valikoima perennojen, yrttien, hyötykasvien ja kesäkukkien taimia. Pääsemme lisäksi omistajapariskunnan yksityispuutarhaan. Viihtyisällä kahvilaterassilla on mahdollisuus nauttia virvokkeita.

Majoitus Itämeren rannalla Simrishamnin pikkukaupungissa, Hotell Svea*** (1 yö).

Taiteilijan ja taidetakojan yksityispuutarhassa on erilaisia tunnelmia ja paljon kasveja.
Englantilaisessa puutarhassa kukinta on varmaa.
Vuoden puutarhaksi valittu runsas yksityispuutarha tarjoaa paljon katseltavaa.

2. päivä / torstai 28.6.

Hotelliaamiaisen jälkeen suuntaamme vierailulle taiteilijan ja taidetakojan tilavaan ja huolellisesti hoidettuun yksityispuutarhaan, jossa on useita eri osia: metsäpuutarha, kivikkotarha, perennapenkkejä, yrttitarha ja kaksi kanavan yhdistämää lampea. Puutarhassa on jonkin verran esillä myös omistajien tekemää taidetta. 

Päivän aikana nautimme matkan varrella yhteisen lounaan. Sen jälkeen suuntaamme englantilaiseen puutarhaan Svabesholm Kungsgårdissa. Omistajat ovat poimineet istutuksiin vaikutteita englantilaisten cottage-puutarhojen Arts & Crafts -tyylistä. Niinpä 3000 m2 kokoisessa puutarhassa voi ihastella muun muassa muhkeita perennapenkkejä, ruusutarhaa, metsäpuutarhaa, niittyä ja keittiötarhaa. Kukinta jatkuu tauotta keväästä syksyyn ja puutarhan pienessä taimistossa on myös myynnissä austinruusujen eri lajikkeita ja valikoima puutarhan perennoja.

Päivän viimeinen kohde on yksityispuutarha, jonka muhkeat englantilaistyyliset istutukset ovat tuoneet omistajalle pari vuotta sitten Vuoden puutarha -palkinnon. Omistaja kertoo pitävänsä erityisesti pitkään kukkivista ja kestävistä perennoista, puista, pensaista, ruusuista ja daalioista. Lisäksi puutarhassa on kasvihuone, pieni keittiötarha, ruusupergola ja huvimaja.

Illansuussa saavumme Kristianstadin kaupunkiin, jossa majoitumme hotelliin First Hotel Christian IV (1 yö).

Kirjansitojan puutarhassa on useita arkoja ja harvinaisia kasvilajeja.
Sofieron linnaan kuuluu laaja ja monipuolinen puutarha.

3. päivä / perjantai 29.6.

Hotelliaamiaisen jälkeen ensimmäinen kohteemme on kasvikeräilijän ja kirjansitojan yksityispuutarha, jossa tärkeässä osassa ovat perhosia houkuttelevat kasvit ja kasvierikoisuudet. 

Puolen päivän aikoihin saavumme historialliseen ja loisteliaaseen Sofieron linnaan, jonka puisto on voittanut Euroopan kauneimman puiston palkinnon vuonna 2010. Nautittuamme omakustanteisen lounaan linnan kahvilassa tutustumme linnan historiasta kertovaan pieneen valokuvanäyttelyyn ja linnan laajaan puutarhaan, jonka suunnittelun aloitti Kustaa IV Adolfin puoliso kruununprinsessa Margareta 1900-luvun alussa. Linnassa on myös pieni puutarhamyymälä.

Majoitus Comfort Hotel Noveau Helsingborg**** (1 yö).

Keramiikkataiteilijan puutarhassa on selkeä runkosuunnitelma.
Fredriksdalin puutarhan ruusutarhaa.

4. päivä / lauantai 30.6.

Hotelliaamiaisen jälkeen lähdemme keramiikkataiteilijan puutarhaan, jossa savitöitä on käytetty taitavasti koristeena kasvien lomassa. Ruotsin kaunein puutarha -kilpailussa kolmen parhaan joukkoon päässyt puutarha on jaettu napakasti eri tiloiksi. Omistaja kertookin, ettei ole niinkään kiinnostunut erikoisuuksien keräämisestä, vaan haluaa luoda puutarhaansa selkeän rungon, joka saa kasvaa ja kehittyä ajan myötä. 

Puolilta päivin vuorossa on Fredriksdalin linna Helsingborgin kaupungin kupeessa. Sen monipuoliseen puutarhaan kuuluu upea ruusutarha, pieni kasvitieteellinen kokoelma, vihannestarha sekä eglantilaistyylinen maisemapuutarha hämyisine kujineen. Linnassa on myös museo sekä kahvila, jossa nautimme yhteisen lounaan.

Iltapäivällä kuljetus lautalla Tanskaan, jossa ajamme rantatietä pitkin lentokentälle. SAS:n lento Kööpenhamina–Helsinki klo 20.00–22.35.


Matkan hinta on Kotipuutarhan tilaajille 1.095 euroa, muille 1.120 euroa. 

Tilaajaksi lasketaan henkilö, jonka kotiosoitteeseen tilaus on voimassa, kun matkan loppulasku erääntyy. 

Huom! Matka ei sovi liikuntaesteisille.

Varaukset

 • verkkokaupasta www.kontiki.fi tai Kon-Tiki Tours, p. (09) 466 300 tai ilmoittautumiset@kontiki.fi.

HINTAAN SISÄLTYY:

 • SASin lennot Hki–Kööpenhamina–Hki. 
 • Marraskuussa 2017 tunnetut lento- ja turistiverot.
 • 3 yötä hotellissa jaetussa kahden hengen huoneessa.
 • 3 hotelliaamiaista ja 2 lounasta.
 • Pääsymaksut ohjelman mukaisiin vierailukohteisiin, kuljetukset tilausajobussilla ja laivamatkat.
 • Suomalainen opas kohdemaassa ja lehden edustaja mukana koko matkan ajan.

  LISÄMAKSUSTA:

 • Yhden hengen huone 140 euroa.

 • Huom! Ilman huonetoveria ilmoittautuneen tulee maksaa yhden hengen huoneen lisä, jos huonekaveria ei löydy.
  Vastuullinen matkanjärjestäjä on Oy Kon-Tiki Tours Ltd. Pidätämme oikeuden matkanjärjestäjästä riippumattomista syistä tehtäviin aikataulu- ja retkikohdemuutoksiin sekä hinnantarkastukseen viranomais-, polttoaine- tai lentoverokustannusten noustessa. 
  Matka toteutuu, jos ilmoittautuneita on vähintään 25 henkeä.

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.