Englannin kukoistavat puutarhat 5.–7.7.2018

Show-puutarha Hampton Court Palacen näyttelyssä

Lähde kanssamme tutustumaan upeaan puutarhanäyttelyyn sekä Thames-joen laakson rakkaudella syntyneisiin yksityispuutarhoihin.

Show-puutarha Hampton Court Palacen näyttelyssä
Puutarha Buckinghamshiressä.
Turn Endin puutarha.
Kahden puutarhurin cottage-puutarha.

1. päivä / torstai 5.7.

Kokoontuminen Helsinki-Vantaan lentoasemalla klo 5.45 ja ilmoittautuminen matkanjohtajalle, päätoimittaja Maija Stenmanille. Finnairin aamulento Helsinki-Vantaa – Lontoo/Heathrow klo 8.00–9.10. Paikallinen suomenkielinen opas on ryhmäämme vastassa ja lähdemme heti bussikierrokselle puutarhoihin.

Ensimmäinen kohteemme on yksityispuutarha noin 8000 neliömetrin tontilla Buckinghamshiren kreivikunnassa. Sen monipuoliset istutukset ovat syntyneet 30 vuoden aikana ja pyrkivät tarjoamaan katseltavaa kaikkina vuodenaikoina. Kasvillisuuteen kuuluu lukemattomia perennoja, pensaita, ruusuja, saniaisia ja lehtiväritykseltään erilaisia puita. Lisäksi puutarhaan kuuluu kaksi kukkaniittyä.

Iltapäivän puolella vierailemme kuuluisassa Turn Endin puutarhassa, joka koostuu huolellisesti suunnitelluista, rakennukseen niveltyvästä puutarhahuoneiden sarjasta. Niistä jokaisessa on oma erityinen istutustyylinsä ja ideansa, ja kehyksinä toimivat suuret puut sekä ikivanha muuri. Kasvillisuuteen kuuluu perennojen, pensaiden ja puiden lisäksi ruusuja, iiriksiä, saniaisia, sekä sinisade ja muita köynnöksiä. Arkkitehti-isännän itse suunnittelema rakennus on luokiteltu merkittäväksi kansalliseksi teokseksi, mutta se ei ole avoinna yleisölle.

Päivän viimeinen kohde on peruutuksen vuoksi muuttunut ja vierailemme cottage-puutarhan ja puutarha-antiikkimyymälän sijasta tasokkaassa puutarhamyymälässä.

Majoittuminen Readingin kaupunkiin, Mercure George Hotel*** (2 yötä). Hotelli sijaitsee tunnelmallisessa keskiaikaisessa rakennuksessa aivan kaupungin keskustassa .

Show-puutarha Hampton Court Palacen näyttelyssä.

2. päivä / perjantai 6.7.

Aamiainen hotellissa. Klo 8.30 bussimme noutaa meidät ja kuljettaa Hampton Court Palace Flower Show -näyttelyyn. Matka kestää noin 1,5 tuntia. Näyttelyyn tutustumme kukin itsekseen omaan tahtiin. Alueella löytyy lounastaukoa varten useita ruokapaikkoja ja kahviloita. Laajassa näyttelyssä on upeiden ja inspiroivien näyttelypuutarhojen lisäksi monta Britannian eturivin taimistoa myymässä ja esittelemässä uutuuksiaan sekä muita mielenkiintoisia taimia ja puutarhatuotteita.  

Bussi noutaa meidät näyttelyalueen portilta ja paluukuljetus kohti hotellia lähtee klo 16.45.

Kasvikeräilijöiden laaja puutarha Cobhamissa.
Puutarha Maidenheadissa.

3. päivä / lauantai 7.7.

Aamiaisen jälkeen lähdemme hotellista klo 8.30. Ensimmäinen kohteemme on Cobhamin pikkukaupungissa sijaitseva yksityispuutarha, joka on vuosien aikana esitelty monessa tv-ohjelmassa ja lehtijutussa Englannissa. Puutarha on näyttävän näköinen koko vuoden, mutta varsinkin keskikesä on upean kukinnan aikaa. Ruusut ja kärhöt kiipeilevät obeliskitukia pitkin, perennat täyttävät muhkeat istutusalueet, ja yli 50 kuunliljan kokoelma on parhaimmillaan saviruukuissa. Uudessa kasvihuoneessa on kokoelma eksoottisia lajeja, ja lisäksi puutarhasta löytyy kaksi lampea sekä neljä muuta vesiaihetta.

Puolen päivän aikaan pidämme kahden tunnin omakustanteisen lounastauon Windsorin kaupungissa, jossa ehtii samalla myös hieman kuljeskella katselemassa historiallista keskustaa.

Iltapäivällä vierailemme Maidenheadissa sijaitsevassa yksityispuutarhassa, jonka istutuksissa on käytetty paljon koristeheiniä tuomassa liikettä ja modernia ilmettä perennapenkkeihin. Istutukset on tehty väriteemojen mukaan, ja noin 8000 neliön puutarhaan kuuluu myös lampi ja ruusuterassi sekä luonnonmukaisiksi jätettyjä alueita.

Bussimme vie meidät Heathrow’n lentokentälle klo 16.50. Finnairin lento Lontoo–Helsinki-Vantaa klo 19.35–00.30.


Matkan hinta on Kotipuutarhan tilaajille* 1.030 euroa, muille 1.095 euroa.

Varaukset verkkokaupasta www.kontiki.fi tai Kon-Tiki Tours, p. (09) 466 300 tai ilmoittautumiset@kontiki.fi.

Huom! Näyttely on laaja ja vaatii paljon kävelemistä, joten matkaa ei suositella liikuntaesteisille.

Hintaan sisältyy:

  • Finnairin lennot Helsinki–Lontoo–Helsinki. 
  • Lentoverot ja marraskuussa 2017 tunnetut turistiverot.
  • 2 yötä hotellissa, jaettu 2 hengen huone.
  • 2 hotelliaamiaista, 1. päivänä lounaseväät bussissa.
  • Ohjelman mukaiset vierailukohteet: 5 yksityispuutarhaa, laaja kansainvälinen puutarhanäyttely, puutarha-antiikin myymälä.
  • Ohjelman mukaiset bussikuljetukset.
  • Suomalainen opas tulo- ja lähtöpäivänä, lehden edustaja mukana koko matkan ajan.

Lisämaksusta:

Yhden hengen huone 145 euroa. Viimeiseksi ilman huonekaveria ilmoittautuneen tulee ottaa yhden hengen huone, jos huonekaveria ei löydy.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Oy Kon-Tiki Tours Ltd. Pidätämme oikeuden matkanjärjestäjästä riippumattomista syistä tehtäviin aikataulu- ja retkikohdemuutoksiin sekä hinnantarkastukseen viranomais-, polttoaine- tai lentoverokustannusten noustessa. 

Matka toteutuu, jos ilmoittautuneita on vähintään 25 henkeä.

Maija Stenman
Matkalla on mukana Kotipuutarhan päätoimittaja Maija Stenman

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vapaita paikkoja on lisäksi näillä kesän 2018 matkoilla:

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.